Jump to content

Hastighetsproblem för uppkopplingen med ny dator


Recommended Posts

Hej.

Jag har läst runt här lite efter en lösning på mitt problem men har inte lyckats hittat något. Det är så att jag just har köpt en ny dator (en bärbar sådan). När jag kopplar in min internetuppkoppling så är hastigheten väldigt mycket långsammare med denna än den är med den andra (en stationär) dator, och jag förstår inte varför det är så. Jag har en 10/10 uppkoppling men ligger och tankar i max 60k/s med den bärbara. Detta gäller både om jag laddar ned ifrån en hemsida eller via torrents. Uppladdningshastigheten är lika usel den.

Jag har ingen router och ingen brandvägg annat än windows egna, vilket för övrigt även gäller för den stationära datorn. Det är Windows Vista Home på båda datorerna. Nätverkskortet tycks heta 'Realtek RTL8168B/8111B Family PCI-E Gigabit Ethernet NIC (NDIS6.0)'. Jag är inte särskilt datorkunnig och kan mycket väl ha förbisett något simpelt.

Tack, walker

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Först och främst så se till att du inte tankar något från din andra dator för då blir ju hastigheten sämre på din bärbara maskin...

Det finns bra och dåliga http hostar likväl dåliga torrents... Men om det är slött var du än tankar ifrån så kan vi ju utesluta detta.

Har du senaste drivrutinerna till nätverkskortet?

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...