Jump to content

UAC blockerar Java i Vista Ultimate!


airborne

Recommended Posts

Hej!

Har ett problem jag ej kan lösta trots ett visst data kunnande. Uac blockerar java i IE7. Fungerar normalt om jag avaktiverar UAC. Har kollat inställningarna i webbläsaren allt om java är aktiverat i avancerat och under tilläggsprogram. Varför blockerar UAC java och hur kan man konfigurera så den inte gör detta. Har Vista ultimate och java 6 update 6 (senaste). Kan någon vänlig själ ge mig en hjälpande hand i detta fall då jag inte klarar detta själv.

Med vänliga hälsningar

Johan

Link to comment
Share on other sites

Hej!

Stenis!

UAC blockerar allt på alla sidor. Men fungerar utan problem över allt med UAC avaktiverat.

Har testat det mesta tagit bort alla tillägg, aktiverat IE7 till den status Ie7 hade när datorn installerades.

Kollat att allt är aktiverat. Kollat så jag inte är infekterad av någonting. Det fungerade från början jag tror faktiskt att problemet kom efter en säkerhets uppdatering från Microsoft men är inte säker. Har sökt svar på Internet utan framgång men sett att det finns dom som har samma problem som jag. Har kontaktat Java som har experter som säger att dom kan fixa detta åt mig men vill ha betalt.(dåligt). Jag är ensamstående pappa så det alternativet skippar jag. För det borde gå att lösa med hjälp av goda kamrater.

M.V.H

Johan

Link to comment
Share on other sites

Ok, tack för den beskrivningen! Det låter mer som att något annat än Java spökar eftersom det endast finns på ett fåtal webbsajter. Adobe Flash däremot dyker ju upp och kräver UAC varje gång tills man installerar det om jag inte minns helt fel?

Uppstår problemet om du startar "Internet Explorer (utan tillägg)", detta alternativ finns på Startmenyn?

Link to comment
Share on other sites

Hej!

Stenis.

Jag får aldrig någon dialog ruta där UAC vill jag ska bekräfta installationen. Som man får med flash player mm. När jag installerar om java så bekrfätas att installationen gick bra men jag får ingen bekräftelse på javas hemsida den lilla gubben som dansar när installationen är klar. Det är som att datorn inte känner att java är installerad med UAC på. Med UAC av fungerar valideringen på javas hemsida. Ja allt funkar perfekt som involverar Java. Jag har avinstallerat väldigt noga tagit bort överlämnade register poster tagit bort dolda fileroch mappar som involverar Java. Inget hjälper. Men installationen måste ju ha gått rätt till eftersom allt funkar när jag stänger av UAC. Med UAC på blir alla bilder och dyligt som involverar java bara en tom fyrkantig ruta med ett kryss i översta högra hörnet. När man höger klickar på krysset tittar på egenskaper får man lite information om vad rutan skulle innehålla. Men jag har ingen nytta av den informationen, det är för avancerat för mig. Tacksam för all hjälp man kan få i detta ärende.

M.V.H

Johan

Link to comment
Share on other sites

Du har helt rätt. Jag försöker bara få mig en bild av vad det är som hänt och att alla inställningar är korrekta. Har inte varit med något liknande tidigare och att det fungerar med UAC inaktiverat är väldigt märkligt. Eller har du ändrat några inställningar för just UAC i Lokal säkerhetsprincip till exempel?

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...