Jump to content

Strul med dator som inte startar som den ska


ron
 Share

Recommended Posts

En FS Scaleo, ca 2 år gammal. S-ATAdsik på C: inga fler hårddiskar

Win XP, 2 x 1GB minne. Nvidia grafikkort med dvi/vga.

Denna dator låser sig totalt 4 av 5 gånger den startas. Ibland vid splashscreen "Fujitsu Siemens" efter att bios läst färdigt. Ibland innan bios börjar läsas, inget pip och fläktarna saktar inte ner. Ibland när windows laddats färdigt. Men den låser sig nästa alltid.

Har testat hårddisken i annan dator. Inget fel alls på den. Startat i annan dator alla (minst 20) gånger jag testat. Sätter man tillbaka den i den dator den ska vara i låser det sig.

Har testat att ta bort en minneskrets och kört den på 1GB, testat bägge minnena, samma problem kvarstår. Testat både dvi och vgautgångar.

Så vad är fel, förutom hårddisken, varför startar den inte? Datorn stängdes i fredags förra veckan och startades med detta fel i måndags. Enligt polaren som äger den så var det tydligen ett åskväder som passaerade ca 2-3 mil från platsen där han bor (liten by 500 inv. på landet). Kan det bli strömspikar över de avstånden? Är det inte kopplingsstationer på vägen som hindrar detta?

Så tips mottages tacksamt.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...