Jump to content

Vista x64 och externa hårddiskar (USB2.0 och eSATA) ger ingen respons


Vitaeii
 Share

Recommended Posts

Så min gamla burk av upp med buller och bång ( ej hårddiskrelaterat), köpte snabbt en ny och lådor för att kunna koppla in hårddiskarna från den gamla burken. So far so good.

Nu när jag försöker koppla in dessa hårddiskar får jag

vid usb-anslutning: Inget alls, inte ens ett medelande om 'ny enhets har hittats' har två olika hårddisklådor inkopllade mot olika hårddiskar, samma icke-svar.

Vid esata-anslutning: samma sak.

Jag har testat boota med externa inkoppalade, windows ville inte ladda då ( evig loop eller nåt, kom inte frammåt men blåskärmade inte heller)

Jag har kollat i diskhanteraren som inte hittar nåt alls.

Burken nyttjar raid om det kan vara intressant?

Link to comment
Share on other sites

När det gäller eSATA diskar så dyker de upp först efter att du "Sök efter maskinvaruförändringar"

i toppen av Enhetshanteraren om de ansluts efter att Windows startats.

När det gäller USB-enheter så är det ibland så att IDE-diskar byglas fel i USB-adaptern.

Jag förutsätter att du installerat alla moderkorts drivrutinerna så att USB och eSATA är konfigurerade.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...