waxinator

Medlem
 • Innehållsantal

  3 906
 • Gick med

 • Besökte senast

Om waxinator

 • Rank
  Tips
 • Födelsedag 1951-04-01

Ytterligare profilinformation

 • Kön
  Man
 • Från
  Falkenberg/Sweden

Senaste besökare till profilen

8 906 profilvisningar
 1. Se efter om där finns någon uppdatering för BIOS till ditt moderkort.
 2. Det framfår inte om du normalt har en fungerande trådlös koppling inomhus. Det kan vara så att Internet-modemets WiFi-inställning begränsar till en samtidigt uppkopplad PC.
 3. Där finns säker mer än bara battericeller i batteripaketet !? T.ex. elektronik för laddningen och eventuellt uttag för andra spänningsnivåer.
 4. Vanlig Systemåterställning till senaste sparade tillfälle brukar fixa det mesta. (Var det nu ligger i gamla XP... Kontrollpanelen - System ... )
 5. Prova med att söka/ställa in en annan ort för att se att du har kontakt med programtjänsten. Se att du även kommer åt tillverkarens hemsida: http://www.foreca.se/
 6. PCL = Printer Control Language Skillnaden är +1 . Version 6 kom med ytterligare funktioner efter version 5. Ladda ner 6'an och om något program inte gillar det så prova 5'an. http://h20000.www2.hp.com/bizsupport/TechS...ectID=c00751649
 7. Monitor bilderna bekräftar att du har dåligt med ledigt minne. Kö-bildningen till disk är låg (1 = ingen kö, 2 = början till kö). Filen rundll32 är ett Windows bibliotek som används av många program. Ditt antivirus program ligger i bakgrunden och kontrollerar startade program. CCleaner kör man när man har problem... inte varje dag eftersom det är helt onödigt. Windows behöver de bortstädade filerna och skapar dem igen... WrtMon ska du inte ha igång... Antingen är det ett dolt virusprogram eller så har du laddat ner programmet från Internet... http://www.tallemu.com/oasis2/file/newsof
 8. "Disklampa" är en liten lampa fram på fronten av datorn (uppå på en bärbar) som blinkar när disken används. På din bild visas upptill en ruta som du har bocka ur. Bocka i den igen och låt Windows sköta växlingsfilen helt automatiskt. Växlingsfilen är kanske för fragmenterad (uppdelad i småbitar). Kör disk-defragmentering (disken - Egenskaper - Verktyg - defragmentering).
 9. Windows sköter detta bäst på egen hand. Växlingsfilen utnyttjas bara när du försöker starta upp mer program än vad som finns plats för i RAM-minnet. Först då börjar systemet kännas trögt och man ser på disklampan att datorn får jobba mycket med disken (växlingsfilen). Får du denna typ av prestandaproblem så skall du köpa till mera RAM-minne. Med mera minne så minskar behovet avsevärt av växlingsfil. ReadyBoost kan snabba upp start av program om din hårddisk är väldigt långsam. Den påverkar dock inte växlingsfilens behov, storlek eller användning.
 10. Kontrollera inställningen för Energisparlägena. (Bilderna är från Engelsk version). Se även om nätanslutningen tillåter avstängning för att spara ström. (Bild 2 visar mitt fasta nätkort men samma inställning finns för trådlös nätanslutning).
 11. Man måste "Prenumerera" på spärrlistor för tillägget.
 12. Jag kör Citrix WEB-klient (ica32pkg) i 64-bitars Windows 7 (och Vista).
 13. Det verkar inte vara drivrutinen till det trådlösa som skall ominstalleras, utan extraprogrammet "Intel PROset" för inställning av nätverket. Många trådlösa nätkort har egna inställningsprogram för att hantera nätverket men man kan låta Windows sköta detta detta med sitt inbygda standardprogram. ( http://www.computing.net/answers/windows-2...mple/60917.html ) Kan det kanske vara så att du har utdelade tjänster/kataloger som får nedstängningen att avvakta en stund ? Alternativt har du fått in ett virus (W32.Nimda.E@mm) som kan dölja sig i filen Sample.exe http://www.symantec.com/security_
 14. Du skrev inget svar på att du kontrollerat "ansluta 4 pinnars kontakten" som si3rra påpekade i sitt första inlägg ! Utan den ansluten, så får nya processorn ingen ström och startar inte. Se bild !
 15. Det kan faktiskt vara kabelns fel. Du skriver inte om det är gamla IDE-flatkabeln eller nya SATA-kablar. Om möjligt så byt kabeln med andra disken eller byt uttag i moderkortet.