Jump to content

waxinator

Medlem
 • Posts

  3,906
 • Joined

 • Last visited

About waxinator

 • Birthday 04/01/1951

Ytterligare profilinformation

 • Kön
  Man
 • Från
  Falkenberg/Sweden

Recent Profile Visitors

9,001 profile views

waxinator's Achievements

(7/8)

 1. Det är som Cecilia mycket riktigt skriver i sitt inlägg. "Du får överföra programvaran till en annan dator som du äger." Detta har inte med ett moderkort att göra, utan att licensen inte är bunden till hans dåvarande dator utan kan flyttas över till den nya nybyggda DATORN. Du får naturligtvis inte köra EN licens på TVÅ datorer samtidigt. Jag har bytt både moderkort och dator och det enda man skall göra är att aktivera licensen igen via telefon. Off-topic eller ej så startade detta med en Windows licens fråga som jag besvarade. Jag anger där ingen Windows 8.1 licens (vilket är vad som säljs idag) utan en Windows 8 licens. Att man sedan utan kostnad uppgraderar till 8.1 förändrar inte min licens. Uttryck som "då Win8 licensen är inbränt i kortet" och "att det är inbränt i BIOS idag" säger mig att du inte har minsta kunskap i ämnet. Att du skulle ha något med datorverksamhet att göra kan jag inte fatta. Du måste ha blivit "inkvoterad" i så fall ! Om det är du som sköter forumet på detta sätt så betackar jag mig. Oförskämd med flummiga inlägg som både saknar grund och referenser. Antingen trollar du med mig eller så har forumet totalt tappat greppet.
 2. Naturligtvis ändrar inte Windows hårdvarans klockning ! Klockning får man göra på egen hand i BIOS utanför operativsystem. Ni som vet vad klockning innebär, vet att det är när operativsystemet drar igång som det visar sig om klockningen fungerar eller resulterar i blåskärm resp. hängningar. Jag kan bara konstatera att Windows TPE klarar drygt 200 MHz högre klockning än föregående Windows. Jag har installationerna på var sin disk och växlar enkelt Windows version. Fotobevis räcker kanske inte ?! Ska du citera mig så vänligen ha hyfs nog att göra det riktigt ! Jag skrev exakt följande: "I och med Windows 8 så förändrades ju begreppet OEM till att bli personlig snarare än maskinbunden." http://windows.microsoft.com/sv-se/windows/answers?tId=271bbdf8-0e2b-4e84-83d7-aed17f387010 Sedan tycker jag att du kunnat uttrycka dig mindre respektlöst. Svamlandet sköter du bra själv. "Driver eget inom IT, mestadels inriktad på reparationer av "hårdvara" - då borde du ha någon aning om hur det funkar.
 3. Jag insåg att grafikdrivrutinen (14.9) var problemet så jag backade något... (13.12). Windows TPE har därefter varit stabilt. Till min förtjusning så är nya Windows lättare att överklocka än Windows 7 & 8.1. Jag har en gammal AMD FX-8150 som äntligen uppnår 5015MHz med enkel vattenkylning. Stabil drift under lång tid och med standard CPU spänning.: Standard är: 3600 / 3900 MHz Windows 8 : 4200 / 4700 MHz Windows 10: 4400 / 4970 MHz
 4. Jag får dessvärre backa tillbaka till 8.1 tills de värsta buggarna patchats upp... Både Firefox och Chrome låser datorn med hackande ljud, ofta som en video snutt spelas upp. Jag får tvångstänga datorn och efter omstart får jag optionen att återställa föregående Firefox session. Om jag väljer detta så är hängningen garanterad, men om jag däremot startar ny flik med hängande videon så fungerar den normalt. Med samma installerade grafik och program versioner så fungerar det felfritt i Win 8.1.
 5. Jag gjorde en kopia av systemdiskens SSD (Samsung 840 pro) till en hårddisk (WD 4TB Red) för Windows 10 installationen. Jag kunde uppgradera inifrån Windows 8.1 men bara de personliga filerna kunde behållas så det blev till att installera om Office 2007 och alla andra program jag kört ( och vars installationspaket jag sparat undan sedan alltid ). Enda problemen var antivirus programmet Avast! som inte kände igen sig och vägrade installation, samt moderkortets ASUS ROG program som installerades trots varningar, med korrupt uppstart och återställning som enda tillgängliga åtgärd. Personliga inställningar, gamla programfiler och Windows8 hamnar i en folder "C:\Windows.old" varifrån jag kunde hämta inställningsfiler m.m. I princip alla program (exkl. Avast!) som jag körde i Windows 8.1 fungerar stabilt och jag kör nu "Windows Technial Preview Evaluation copy, Build 9841" i skarp drift. P.S. "Java Runtime Environment" för t.ex. Firefox WEB-läsare har ännu inget stöd för nya Windows 10. P.S. Även Senaste iTunes installeras men vägrar starta.
 6. Windows har (nästan) alltid varit bakåtkompatibel och har "Kompatibilitetsläge" för äldre versioner (XP, Vista, 7). Jag kör fortfarande Offfice 2007 i Windows 8.1 och Windows 10 är bara en påbyggnad med ytterligare finesser.
 7. I och med Windows 8 så förändrades ju begreppet OEM till att bli personlig snarare än maskinbunden. Jag uppgraderade mina via Microsoft Webb, från "Windows7 Ultimate" till "Windows 8 Pro OEM". Uppgraderingen var billig ( 279:- ) så jag räknar med att betala motsvarande för Windows 10 (Ultimate OEM).
 8. Se efter om där finns någon uppdatering för BIOS till ditt moderkort.
 9. Det framfår inte om du normalt har en fungerande trådlös koppling inomhus. Det kan vara så att Internet-modemets WiFi-inställning begränsar till en samtidigt uppkopplad PC.
 10. Där finns säker mer än bara battericeller i batteripaketet !? T.ex. elektronik för laddningen och eventuellt uttag för andra spänningsnivåer.
 11. Vanlig Systemåterställning till senaste sparade tillfälle brukar fixa det mesta. (Var det nu ligger i gamla XP... Kontrollpanelen - System ... )
 12. Prova med att söka/ställa in en annan ort för att se att du har kontakt med programtjänsten. Se att du även kommer åt tillverkarens hemsida: http://www.foreca.se/
 13. PCL = Printer Control Language Skillnaden är +1 . Version 6 kom med ytterligare funktioner efter version 5. Ladda ner 6'an och om något program inte gillar det så prova 5'an. http://h20000.www2.hp.com/bizsupport/TechS...ectID=c00751649
 14. Monitor bilderna bekräftar att du har dåligt med ledigt minne. Kö-bildningen till disk är låg (1 = ingen kö, 2 = början till kö). Filen rundll32 är ett Windows bibliotek som används av många program. Ditt antivirus program ligger i bakgrunden och kontrollerar startade program. CCleaner kör man när man har problem... inte varje dag eftersom det är helt onödigt. Windows behöver de bortstädade filerna och skapar dem igen... WrtMon ska du inte ha igång... Antingen är det ett dolt virusprogram eller så har du laddat ner programmet från Internet... http://www.tallemu.com/oasis2/file/newsoft...mon_exe/2672313
 15. "Disklampa" är en liten lampa fram på fronten av datorn (uppå på en bärbar) som blinkar när disken används. På din bild visas upptill en ruta som du har bocka ur. Bocka i den igen och låt Windows sköta växlingsfilen helt automatiskt. Växlingsfilen är kanske för fragmenterad (uppdelad i småbitar). Kör disk-defragmentering (disken - Egenskaper - Verktyg - defragmentering).
×
×
 • Create New...