Jump to content

Complete PC Backup


ved
 Share

Recommended Posts

Hej!

Hur gör man för att få Vista Ultimate att "glömma" alla tidigare backupper? Backup-historien finns kvar även om backuppen raderats vilket blir störande, jag vill "nollställa" och börja om.

I många forum och hos Microsoft anges att det går att montera .vhd-filer som virtuella diskar i Virtual PC eller Virtual Server. Jag kan montera mina .vhd-filer som t. ex. secondary disk men kan inte öppna dom. Får frågan om jag vill formatera den virtuella disken, formatet påstås vara RAW. Vad har jag missat?

Hälsningar.

Link to comment
Share on other sites

Om du väljer att "Säkerhetskopiera filer" -  "Ändra inställningar" så får du så småningom fram sidan där du kan klicka i att "Skapa en ny fullständig säkerhetskopia..." därmed raderas hittillsvarande kopior i listan.

Angående .vhd -filerna så avaktar jag tills jag kunnat testa detta.

Virtual PC SP1 släcker skärmen och startar om datorn... lägger ner det projektet.

Link to comment
Share on other sites

Tack för ett snabbt svar!

Finns det en lösning till Complete PC Backup också? Den är mitt största problem, tar jag bort en backupfil från min disk anser vista att den fortfarande finns där och gör ingen ny då det enligt vista

inte finns plats.

MVH ved

Link to comment
Share on other sites

Enligt hjälpen så fungerar det på följande sätt:

Säkerhetskopior sparas i detta format:

<plats för säkerhetskopia>WindowsImageBackup<datornamn>Backup <år-månad-dag> <tid>.

Om till exempel datornamnet är Dator, platsen för säkerhetskopian är E, och du utförde säkerhetskopieringen 2 april 2006 klockan 16:32:00, skulle denna säkerhetskopia finnas i:

E:WindowsImageBackupDatorBackup 2006-02-04 163200.

När du gör en fullständig säkerhetskopiering skapas en mapp vars namn förses med dagens datum.

Nästa gång du genomför en fullständig säkerhetskopiering skapas en ny mapp som förses med den dagens datum,

och eventuella uppdateringar läggs därefter till i denna nya mapp.

Du bör inte ta bort den aktuella säkerhetskopieringsmappen.

Detta innebär att om jag skapar en fullständig PC kopia idag så skapas mappen

Backup 2008-12-15 201000

Tar jag en ny fullständig kopia i morgon så ändras mappens namn till morgondagens datum.

Backup 2008-12-16 201000

Kopian uppdateras med förändringar gjorda sedan förra fullkopieringen. Detta går alltså rätt fort.

Har du så lite ledigt utrymme på disken att inte ens skillnadsuppdateringen får plats så borde du byta måldisk.

(Se bild)

Link to comment
Share on other sites

Du har helt rätt o jag känner till allt de där men det stämmer bara om allt flyter.

Jag skall formulera om min fråga. Jag har erfarenhet av backupsystem som Veritas Netbackup o EMC Legato Networker i stordator- o unix-miljö. Där finns alltid en catalog över när, var o hur backupper har tagits. Det finns verktyg för att hantera catalogen, dvs. man kan ta bort ett entry som pekar på en backup som inte finns längre eller så kan man scanna sina backupper o uppdatera catalogen med nya entry.

Alltså hur kommer jag åt Vistas catalog över utförda backupper?

Har Microsoft något verktyg för detta?

Om inte detta går att göra är hela backupsystemet i Vista undermåligt.

Jag tror att backupcatalogen finns i mappen "System Volume Information" på C: om det är systemdisken varifrån Vista kör sina backupper. Någon?

MVH

ved

Link to comment
Share on other sites

Man ska inte jämföra Vistas säkerhetskopiering med fristående kommersiella produkter.

I Hem-PC-världen är man nöjd med att ha en kopia av datorn sparad på annat media.

I Företags-Server-världen krävs däremot databaser för återlagring av specifika data från långt bak i tiden.

Vista innehåller ingen databas över utförda filkopieringar per media, utan bara uppgift om senaste

kopieringstillfälle per lagringsenhet. Denna uppgift ligger troligen någonstans i Registret.

Skall du få den funktionella klass som du eftersöker så måste du köpa till en sådan lösning.

http://www.symantec.com/business/products/...ro3_backup_exec

Mappen "System Volume Information" finns på varje disk och innehåller uppgifter om alla förändringar som

gjorts på respektive volym.

Dess innehåll växer stadigt och kan rensas genom att man stänger av funktionen för Återställningspunkter.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...