Jump to content

Windows 7 hittar inte min andra partition


Snytbaggen

Recommended Posts

Hej!

Precis installerat Windows 7 build 7000. När det startar upp första gången går jag in i Computer och ser att Windows bara hittar min installationspartition och inte min datalagringspartition. Vad kan jag göra för att Windows ska hitta den?

Och nej, jag har inte råkat formatera den av misstag  :P

Link to comment
Share on other sites

Jag har inte något OS som jag dualbootar med, men jag har tänkt installera Ubuntu för att testa med. Disk management hittar att det finns en partition på 527 GB vilket är helt rätt men jag kan inte byta drive letter, det kommer upp ett felmeddelande att "the Disk Management console view is not up-to-date. Refresh the view by using the refresh task." Att uppdatera fungerar dock inte. Norton PartitionMagic får också något fel som är relaterat till den partitionen.

EDIT: Okej... Detta är kanske lite långsökt, men sak samma... Innan körde jag Vista 64-bit. Kan det ha nåt att göra med problemet att jag bytte från ett 64-bitars OS till ett 32-bitars?

Link to comment
Share on other sites

Det låter inget vidare. Windows 7 skapar under installationen en bootpartition på några hundra MB, separat från den partition du installerar på och kanske har något gått snett där. Ser du den extra partitionen i Disk management?

Det vore intressant att testa med ett annat OS, men jag skulle inte rekommendera dig att installera något, kör i stället en "Live-CD" som är en Linuxdist som kan köras från CD/DVD, då slipper du böket med att installera om och trilskas!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...