Gå till innehåll

Uniscribe


JoWa

Recommended Posts

Uniscribe används för att hantera Unicode-kodad text. Den verksamma komponenten är USP10.dll. Det utkommer emellanåt nya versioner av denna fil, och den senaste är 1.626.6001.18000. Med SP3 för Windows XP uppdarerades USP10.dll från version 1.420.2600.2180 (i SP2) till 1.420.2600.5512, fastän en senare version fanns då. Vista har 1.626.6000.20581.

Vissa Microsoft-program inkluderar också en uppdaterad version av USP10.dll, t.ex. Office 2007. Dock ersätter den inte den USP10.dll som Windows använder, utan fungerar endast för det program i vars mapp dll-filen ligger. Det går alltså bra att kopiera dll-filen till mappen tillhörande ett program man vill använda med en senare version av Uniscribe. Windows skyddar dock den som ligger i C:\WINDOWS\system32, så den kan inte utan vidare bytas ut. (“For WinXP or newer operating systems, it is not recommended that you change Uniscribe at the system level. In fact, Vista will not allow you to change this system file.Källa)

Den senaste versionen medföljer Microsoft VOLT 1.3, och kan extraheras ur installationsfilen (med t.ex. 7-Zip), utan att man ens behöver installera programmet. Sedan är det bara att kopiera dll-filen till de olika programmapparna.

Inte alla program använder Uniscribe, t.ex. Adobe-program, som använder ett eget system (samma i Windows och Macintosh).

Se även: Uniscribe på Microsoft Typography

Vilken version som stöder vilka språk

Introduktion till Uniscribe: Catch22

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Delta i dialogen

Du kan skriva svaret nu och registrera dig senare, Om du har ett konto, logga in nu för att svara på inlägget.

Gäst
Svara i detta ämne...

×   Du har klistrat in innehåll med formatering.   Ta bort formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Din länk har automatiskt bäddats in.   Visa som länk istället

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Skapa nytt...