Jump to content

Glömt lösenordet, enda användaren.


skvist

Recommended Posts

Jag har glömt bort mitt lösenord till administratörskontot, och jag är enda användaren. Jag har testat att trycka på F8 när datorn startar, och starta i felsäkert läge, men det funkar inte. Min kompis sa att man skulle kunna logga in utan lösenord då, men det funkar inte för mig. Vet att det finns olika program som man kan bränna på en skiva och använda, men jag vet faktiskt inte hur man bränner till en skiva. :P Har också testat att trycka på crtl + alt + delete, men det funkar inte heller. Jag har allting på min dator, så jag kan ju inte formatera om den eller något. Vad ska jag göra?!

Link to comment
Share on other sites

Du har några alternativ. Det enklaste är att göra en ny installation över den gamla utan att formatera om disken. Din gamla installation blir då icke fungerande men det är det säkert värt bara du kan komma åt dina filer. Detta kan du dock endast göra om du har en installationsskiva med Windows Vista på.

Annars kan du ladda hem verktyget på http://home.eunet.no/pnordahl/ntpasswd/, det kan användas för att starta upp datorn och nollställa lösenordet på datorn så att du kan komma in på den igen. Filen du hämtar hem är en ISO-fil som du kan bränna ut med det mycket enkla progammet BurnCDCC som du hittar på http://www.snapfiles.com/get/burncdcc.html

Hojta till om vilket alternativ du väljer och om du behöver mer assistant!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...