Jump to content

Krasch av D:disken vid nyinstallation


hso02098

Recommended Posts

090208

Jag ominstallerade Windows Vista Home Premium 32 BIT efter att datorn slutat hitta mitt flyttbara lagringsmedium SD-disk (för överföring av foton från kameran till hårddisken). Efter den åtgärden började bildöverföringen fungera men istället upptäckte jag att alla mina personliga filer och program hade försvunnit. Datorn signalerade felmeddelande om att den inte kunde fullfölja återinstallationen av Windows Vista eftersom disken höll på att bli full.

Som jag har tolkat det, fast jag endast har grundläggande kunskaper i det här ämnet, har Windows-mappen (6,7 GB) vid återinstallationen lagt sig som en dubblet i D:disken - istället för C:disken. Jag kan nämligen se att det även finns en mapp kallad Windows i C:disken (12,2 GB). På det stället finns även en Windows.old-mapp (15,7GB).

Vilken är den bästa åtgärden i en sån här situation? Vad bör jag inte göra?

Link to comment
Share on other sites

i Din Windows.Old finns alltså hela din gamla Windowsinstallation, inkl. den gamla Documenst&Settings mappen osv, samt alla undermappar under C:\Windows.

I Documents osv-mappen, finns Mina Dokument osv, under ditt användarnamn där, där du kanske har dina sparade filer som försvann.

Kopiera vad du vill från den mappen, om något, och radera den sen med det inbyygda prg'et Disk Cleanup, vaddetnuheterivista, annars går det inte att radera mappen alls.

Då får du tillbaks dina 15,7Gb.

/LbL!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...