Jump to content

En eller flera systemkomponenter som service pack kräver saknas


Nih

Recommended Posts

Hej, jag får också fel meddelande när jag försöker installera SP2 till Vista Ultimate x64 (Svenskt). "En eller flera systemkomponenter som service pack kräver saknas".

jag har en giltig licens, Win:s är aktiverad och jag har nyss dubbel kollad att det är äkta win:s. På Windows Uppdate får jag 33 språk alternative vilket jag är inte intresserade av, har Svenska (i grunden) och Engelska lagts på.

Jag undrar, hur vet man vilka system komponenter saknas och hur kan man "Återställa" dem. Jag har försökt att "Uppgradera från skivan men jag får meddelandet "typ" ; att mitt system är nyare! Jag har SP1 installerad och följdeSTENNIS råd och permanentat den. [start/dator(höger Klick)/Egenskaper] Högre upp står det Sevice Pack 1. I nedre delen står det Windows har aktiverats och i en blå "rektangel" står det "Fråga efter ÄKTA programvara från Microsoft". För att testa kunde jag utan några som helst problem ladda ner filer från följande sida:

http://www.microsoft.com/genuine/

Allt verkar vara i sin ordning men jag kan ändå inte installera SP2 varken genom Windows Uppdate (som säger; De senaste Windows-uppdateringarna är installerade) eller genom fristående versionen för alla språk för x64-baserade system (KB948465).

Tacksam för all hjälp.

Till hösten tänkte jag uppgradera till Windows 7. kanske kan ngn (om det är nu tillåtet att skriva i denna tråd, "SORG") till vilken nuvarande version skall jag satsa på?

MVH

Nih

Link to comment
Share on other sites

Får du någon felkod? Att systemkomponenter saknas kan bero på att du antingen inaktiverat tjänster som krävs för att installationen skall genomföras eller att du använt vLite för att plocka bort komponenter. Stämmer något av detta in?

På Windows Uppdate får jag uppdateranormal allt utom SP2, Jag tog bort ett par tidigare uppdateringar och jag får de tillbaks. Jag kan alltså inte ladda ner SP2 genom Windows Uppdate. Jag laddar ner den som fristående version för alla språk för x64-baserade system (KB948465), startar installera och efter jag godkänner licens avtalet kommer en liten ruta där det står "En eller flera systemkomponenter som service pack kräver saknas". Och jag kan bara avsluta . Jag får inga andra fel meddelanden.

Tidigare i hösten fick jag problem bl.a. med nätverket och jag installerade alla windows patchar och buggfixar jag kunde komma åt på Windows hemsida. Bara för att kunna koppla datorn mot nätet. Jag forstog inte heller vilka konsekvenser kunde det bli. Jag var desperat! Jobb måste skötas.

Jag känner inte till vLite men nu sökte jag på nätet, efter det du frågade... nej, ingen aning, verkar vara svårt för mig. Datorn var seg och jag följde goda råd från olika form trådar. Jag skrev commandon och ibland hjälpte. 5 månader tillbaks fungerar datorn mycket bra, inga problem alls bara att jag inte kan installera SP2.

Jag vet att jag inaktiverade några Windows tjänster men jag kommer inte ihåg varken deras namn eller funktion.

Tacksam om hjälp om hur jag kan aktivera tjänster som har med Service pack att göra. Annars får jag göra en ny ren om installation.

Tack på förhand. Nih

Link to comment
Share on other sites

Sök upp "Tjänster" i sökfältet i startmenyn och se till att alla tjänster är aktiverade förutom "Internet Connection Sharing", "Routing and remote access" samt "Net.Tcp port sharing". Testa sedan att installera SP2 på nytt!

Hej Stenis,

Jag startade upp tjänsterna men det funkade inte. Jag la till några Windows componenter/funktioner, nope! Sökte lösning i olika forum även skrev till Microsoft, nix, det hjälpte inte .

Sedan fick jag annan tips från Microsoft att prova nämligen följande:

Uppdatering för Windows Vista för x64-baserade datorer (KB937287)

URL:

http://www.microsoft.com/downloads/details...;displaylang=sv

Efter det kunde jag uppgradera till SP2 men jag tycker att datorn har blivit segare (som sirap, nästan). Hur som helst, jag kommer att nedgradera till SP1 (igen) och invänta Windows 7 som kommer senare till hösten.

Tack ändå!

Nih.

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...