Jump to content

Windows 7 x64 vs. Mac OS X Snow Leopard x64


Recommended Posts

Computerworld reports that although Miller says that the latest Snow Leopard is more secure than the previous version, Leopard, its not as secure as Vista or Windows 7.

Källa: http://www.geekwithlaptop.com/snow-leopard-less-secure-than-vista-or-windows-7-says-security-expert

saknas info om detta gäller x32 eller x64 men om nya snow Leo. är mindre säker än gamla Vista så .....

Link to comment
Share on other sites

Ja, där konstateras att Mac tillämpar en sämre ASLR, som minskar risken för att en return-to-libc-attack (ett slags buffertöverskridningsattack) skall lyckas, än Vista och 7. Men har det testats i verkligheten? Det finns nämligen andra sätt att upptäcka, och därmed kunna stoppa return-to-libc-attacker (också i Windows XP, se denna tråd :)).

Just Apples program iTunes och än mer QuickTime Player har ju en massa hål som kan utnyttjas för buffertöverskridningsattacker, men det tycks vara ett område som har förbättrats i Mac OS x64, där dessa, och en del andra medföljande program nu är skrivna i 64-bitarskod.

64-bitarsprogram skyddar sina data genom säkrare metoder att skicka argument till funktioner och med ett maskinvarubaserat exekveringsskydd för stackminnet. Dessutom märks minnet i systemstacken med starka kontrollsummor, vilket förhindrar attacker som utnyttjar korrupt minne.

http://www.apple.com/se/macosx/technology/#sixtyfourbit

Och sandlådan är intressant:

Utan att du behöver anstränga dig får du i Mac OS X ett försvarssystem i flera lager mot virus och andra skadeprogram. Det hindrar hackare från att skada dina program med en teknik som kallas sandlåda. Tekniken bygger på att begränsa de åtgärder programmen kan utföra på din Mac, vilka filer de kan komma åt och vilka andra program de kan starta. Några av de andra automatiska säkerhetsfunktionerna är slumpgenererade biblioteksadresser, som förhindrar att skadliga kommandon hittar sina mål, och XD (Execute Disable), som skyddar minnet i din Mac mot attacker.

http://www.apple.com/se/macosx/security/

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...