Jump to content

Microsoft släpper nytt mobilsystem till mobiltelefoner.


Recommended Posts

Microsoft släpper nytt mobilsystem

Microsoft ger inte upp kampen om mobilkunderna. Ett helt nytt operativsystem kommer att finnas i de kommande Windows 7-telefonerna.

De nya mobilerna finns dock inte i butikerna förrän till jul.

Microsoft har nästan räknats ut i kriget om vilka operativsystem som ska finnas i framtidens datormobiler. Apple har på ett par år kapat åt sig en stor bit av kakan, Google håller på att göra samma sak med Android och det går aldrig att räkna bort Nokia.

Därför var det nog en lättnat för alla vänner av Microsoft att vd:n Steve Ballmer i Barcelona kunde presentera det nya operativsystemet Windows Phone 7.

Precis som alla andra tillverkare av operativsystem understryker Microsoft nu att man satt användarna i centrum. Borta är känslan att det är ett gammalt windowssystem för datorer som flyttats över till mobilerna. I stället cirklar det nya operativsystemet runt nav (hubs) där man samlar kontakter, foton, musik, program och spel. Exakta omdömen om hur bra det är får dock vänta tills de nya telefonerna kommit ut på marknaden.

Det är en lång rad tillverkare som ska producera de nya telefonerna, däribland Toshiba, Dell, HTC, HP, Samsung och Sony Ericsson. Microsoft kommer också att samarbeta extra nära med de stora mobiloperatörerna Vodafone och amerikanska AT &T. Utöver det presenterade Microsoft en rad mobiloperatörer som ska sälja de nya telefonerna. Några skandinaviska fanns inte med på den listan, men det kan säkert bero på att man bara valt de största vid den här presentationen.

Steve Ballmer erkände i Barcelona att bolagets operativsystem fram till nu varit en besvikelse och att Microsoft för ett par år sedan var tvungna att stanna upp och börja om på nytt.

De nya telefonerna kommer inte att finnas i butikerna förrän till jul, vilket kan bli ytterligare en besvikelse för kunderna.

-Men vi har valt att komma ut nu och visa er vad vi har i stället för att allt skulle läcka ut i omgångar, förklarade Steve Ballmer på en oerhört välbesökt presskonferens.

Källa: TT

Link to comment
Share on other sites

För tydlighetens skull så har detta INGET med Windows 7 att göra utan! Windows Phone 7 är efterföljaren till Windows Mobile 6.5!

Det kommer alltså inte telefoner som kör Windows 7!

Edited by si3rra
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...