Flytta e-postkontakter och mejl från Windows Live Mail till Thunderbird


Recommended Posts

Klockan är mycket för att jag tillbringat hela kvällen med Google och lönlösa försök att hitta ett smidigt sätt att flytta mina ca tusen e-postadresser från Windows Live Mail till Thunderbird. (Trött på buggiga och inkompatibla WLM).

Det lätt analoga tricket nedan, för att undivka att spamma alla två gånger, löste det hela. Säkert redan känt men nu finns det åtminstone sökbart. Det som går att "exportera" på detta sätt är förstås endast namn och e-postadresser (+ alla gamla mejl). Vilket för många är allt som behövs. Har du kontakter med gatuadresser och telefonnummer m m får du fortsätta tampas med kommaseparerade textfiler och Excel...

1. Arbeta offline (koppla ned internetanslutningen för att vara säker).

2. Skapa ett mejl i Windows Live Mail till alla i din adressbok. Klicka Skicka så mejlet lägger sig i utkorgen (eftersom internetanslutningen är nere).

3. Öppna mappen C:\Users\[Ditt användarnamn]\AppData\Local\Microsoft\Windows Live Mail\Outbox (Se till att Visa dolda mappar är på). Här hittar du ditt mejl.

4. Öppna Thunderbird. Drag-och-droppa mejlet i Thunderbirds inkorg. WLM och Thunderbird använder båda eml-filer så det funkar alltså även för att flytta över alla gamla mejl till Thunderbird. Mapparna för ditt/dina konton ligger på samma plats.

5. Klicka på Svara alla och skicka iväg mejlet. Förstås fortfarande i nedkopplat läge.

Voila! Nu ligger alla adresserna i Insamlade adresser.

Kom sen ihåg att ta bort mejlen ur utkorgarna innan du kopplar upp dig så du slipper dubbelspamma alla du har i din adressbok.

Redigerad av Ollie
Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gäst
Svara i detta ämne...

×   Du har klistrat in innehåll med formatering.   Ta bort formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Din länk har automatiskt bäddats in.   Visa som länk istället

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Laddar...