Jump to content

Problem med SP2 installering (0x80004005)


Jan-Peter

Recommended Posts

Hej Andreas! Jag tror att jag har provat att söka på allt. Men jag kommer ingenstans. (Jag har hittat "caddes" korrespondens med dig 2009-08-05

och försökt med allt detta också. Min dator hittar inga AV dessa filer.

Jag har letat här: start, alla program, tllbebehör och kör. Jag har också kört på kommandotolken. Svaret blir: är inte ett intern kommando, extern kommando eller kommandofil.

Link to comment
Share on other sites

Ok, då får vi gå tillbaka till att leta upp filen CBS.log som finns i mappen C:\Windows\Logs\CBS. Starta Windows Utforskaren och gå till C: > Windows > Logs > CBS och bifoga sedan CBS.log till ett inlägg i den här tråden. Du kan välja "Växla till full redigering" och där hittar du alternativ att ladda upp filer, och du skulle där kunna blädda dig fram direkt till sökvägen ovan och bifoga filen den vägen.

Link to comment
Share on other sites

Ok, vi behöver innehållet i filen. Gör så här: Öppna filen istället i "Anteckningar" och kopiera därifrån innehållet till en ny TEXT-fil som du skapat på Skrivbordet och bifoga sedan den filen till den här tråden.

Testa också efter det att i Windows Update-konsolen gå till Ändra inställningar och kryssa i "Tillåt alla användare att installera uppdateringar...".

Link to comment
Share on other sites

I Anteckningar får jag upp följande journalmallar: Att göra lista, Diagram, Genko 1, Genko 2, Linjerat med punkter, Musik, Månadskalender, PM, Seyes, Stenografi och Tomt.

När jag klickar på dessa får jag upp rutnät och en massa konstigheter. Jag lyckas inte spara ned detta på skrivbordet och bifoga till den här tråden.

Däremot lyckades jag gå in i Update-konsolen kryssa i "Tillåt alla användare att installera inställningar".

Datorn jag har använder Premium Home Vista.

Ett meddelande som dyker upp med jämna mellanrum är; "En konflikt för IP-adresser har upptäckt en annan daror i nätverket har samma IP-adress som den här datorn. Kontakta nätverksadministatören om du vill ha hjälp med att lösa problemet. Det finns mer information i händelseloggen".

Är det detta som bidrar till problemet att installera Service Pack 2?

Link to comment
Share on other sites

Problemet med IP-adressen påverkar inte installationen av Service Pack 2, men det kan leda till andra problem som kommunikationsproblem eftersom det verkar vara en tvist om vilken dator i ditt nätverk som ska ha just en specifik ip-adress.

Jag vet inte vad du har fått igång för "Anteckningar" för det du beskriver låter inte bekant.

Utan innehållet i CBS.log är det dessvärre inte mycket att göra, möjligen skulle jag kunna fjärransluta till datorn och ta mig en titt på problemet?

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...