Jump to content

Skärmen blir bara svart


Recommended Posts

Hej!

Jag har ungefär noll koll på datorer och har fått ett stort problem med min. Jag har fått pappas gamla dator och när jag startade den kom jag bara till Windows startbilden, sedan slocknar skärmen, no input signal! Provade att starta den flera gånger med samma resultat. Den hade krånglat någon gång hos pappa så jag tänkte att det är lika bra att formatera, startade upp den med xp-cdn i och efter några försök kunde jag formatera och installera windows. När den sedan var klar och skulle starta om kom jag lite längre än tidigare, först startbilden och sedan en blå skärm där det stod välkommen. Därefter blev skärmen svart förutom några små färgstänk i en rad högst upp på skärmen. Så blir det varje gång jag försöker få igång den.

Jag har kollat på forumet efter liknande problem (svart skärm) men jag vet ju så illa lite om vad jag ska göra. Jag har skruvat isär burken och kollat om grafikkortfläkten snurrar ja, det gör den. Alla kort och grejer sitter fast där de ska och har inte lossnat i transporten. Jag kan starta datorn i felsäkert läge och försökt kolla drivrutin till bild-någonting-enheten i enhetshanteraren men datorn säger att den inte kan kontrollera det eftersom jag är just i felsäkert läge. Klickat på default settings i bios. Och så har jag prövat att installera om windows, inget hjälper och jag vet inte ens om jag är på rätt väg eller om burken är skrot. Eller om jag bara förvärrar eländet med mina försök.

Det verkar vara många här som är väldigt duktiga på allt om datorer. Är det någon som har ett förslag på vad man kan göra, förutom att omvandla burken till blomlåda?

Extremt tacksam för all hjälp!

/M

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...