Jump to content

Snabbare trådlösa routrar från D-link


Recommended Posts

(2006-06-30 14:00) Nu släpper D-link en ny serie trådlösa routrar baserad på en förhandsversion av 802.11n. Detta trots att produkter baserade på en ofärdig standard mötts av en hel del kritik.

I början av nästa år väntas nästa generations trådlösa standard bli färdig. 802.11n heter den och den kommer bland annat att ge betydligt högre överföringshastigheter, men också ökad räckvidd. Den nya serien som D-link lanserar i dag, Rangebooster N 650, är baserad på något som kallas draft 11n vilket är ett förslag på hur morgondagens standard kan komma att se ut.

Först ut i den nya serien är D-link DIR-635. Bland funktionerna märks Mimoteknik för bättre räckvidd, inbyggd brandvägg, stöd för wpa och wpa2-kryptering och en usb2-anslutning. Priset på routern är satt till cirka 1500 kronor när den dyker upp inom någon vecka.

De nya Draft 11n-produkterna är perfekta för dem som inte vill vänta på att standarden är klar och tycker dagens trådlösa nätverk är långsamma och behöver mer kapacitet för att överföra stora filer eller skicka video trådlöst. Draft 11n är också bakåtkompatibelt med både 11b och 11g produkter, säger Stefan Nilsson, marknadschef D-Link.

Varning för tidiga produkter

D-link är ett av företagen som lanserat produkter som bygger på en ofärdig standard. Och man har tillsammans med andra företag som också valt att börja sälja icke-standardiserade routrar redan fått ta emot en hel del kritik. Inom IEEE, den organisation som beslutar om trådlösa standarder, har oenigheten varit stort kring 802.11n-standarden och så sent som i slutet av maj hade man inte ens hälften av medlemmarnas godkännande för standarden. För att 802.11n verkligen ska kunna spikas krävs att minst 75 procent av de röstberättigade medlemmarna godkänner förslaget.

För dig som trots riskerna med att bli sittande med en produkt som inte följer den färdiga standarden för trådlös överföring kan du läsa mer om D-links nya router DIR-635 på företagets hemsida som du når via: www.dllink.se

[glow=red,2,300]// Podbot ;)[/glow]

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...