Jump to content

Vista vägrar dela ut media!


ljo002

Recommended Posts

Problem: "Media sharing is stopped"

Får trots dagar av grejande inte till mediadelningen. Har en HTPC med Vista Premium och mediafilerna på en nätverksdisk samt 2 Soundbridge rör för uppspelning. Allt fungerar väl med min bärbara som server (XP/WMP11), hade dock sett fram emot att slippa ha den igång jämt.

Har testat de 2 tipsen i webbhjälp utan effekt. Mediedelningsservicen körs och kan startas om utan problem. Både tagit bort och satt maximala rättigheter i registrets HME sträng. Jag har satt maximala rättigheter på alla konton jag hittat. Irriterande nog fick jag det helt plötsligt att fungera en kväll och kunde sova lugnt, trodde att problemet var ur världen. Men morgonen efter var delningen stoppad igen!

På microsofts sidor kan man läsa hur man får igång delning med mediefilerna på en annan dator, en process i 5 rätt komplicerade steg, dock har jag inte hittat någon guide då filerna ligger på en nätverksdisk. När dessa nu är så billiga borde det inte vara ovanligt med en setup som min.

Har på känn att man måste få till anonym inloggning till filerna på nätdisken då det inte verkar räcka att sätta "tillåt" på alla konton. Bäst vore att kunna disabla alla säkerhetsspärrar och snårig kontohanterning med olika ägare och användare, det känns helt onödigt i ett hemnätverk och ställer bara till med problem.

HTPCn kommer själv åt filena utan problem, men vägrar som sagt att dela ut dem i nätverket. Brandväggen och mediadelning med inloggning är avstängda.

Tacksam för tips.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...