Jump to content

Internet i Vista


Caniz

Recommended Posts

Hej! Är helst sprillans ny här och anledningen att jag söker mig hit är att jag har fått problem med internet sedan jag för 1 timme sedan installerade vista på min dator. Datorn är en bra maskin med allting som behövs. Men internet fungerar inte som det ska... Jag kan inte gå till googgle.com till exempel. Jag kan inte installera Java eller flashplayer m.m. Vissa sidor funkar (uppenbarligen eftersom jag kom hit), men vissa funkar inte... Går inte att köra windows update heller. Den säger att jag har ett problem med internetuppkopplingen som inte går att lösa automatiskt. Och så kommer där en felkod men man kan inte gå vidare på något sätt...

Jag connectar till internet via en router och vi har för närvarande 4 datorer inkopplade på nätverket. Har inte haft detta problem tidigare och ingen annan har det heller här hemma...

Tacksam för svar!

//Caniz

Link to comment
Share on other sites

Eftersom du har anslutning till routern måste du ju komma åt den? Annars får du nollställa den, och när det är gjort uppgradera firmware för den.

Annars kan du (via D-link-routern på fliken "Status") ta reda på vad Telia använder för DNS:er och testa att stoppa in de för nätverksanslutningen på en klient. För att lösa problemet permanent bör du uppgradera firmware först, för att se om det löser problemet.

Link to comment
Share on other sites

Skriver in 192.168.0.1 i internet explorer och det har alltid funkat innan och min "stadard-gateway" är just 192.168.0.1, Men det står bara att den inte är tillgänglig... Går inte från min brorsas dator heller och han kör xp... Firmware... Vad är det och hur får jag in det i routern? Och vart får jag det ifrån?

Tack så mycket för hjälpen än så länge!

//Caniz

Link to comment
Share on other sites

Har försökt... Det end jag hittar som verkar kunna vara rätt det är "Configuration restore" Men det funkar inte att ladda filen dit, då står det bara "FAIL!"

Kanske är dags för en ny router i alla fall...? ;P

//Caniz

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...