Jump to content

Kontrollera hårddisken [Underhåll]


Recommended Posts

Kontrollera hårddisken efter fel och reparera eventuella fel.

Ibland kan det vara bra att köra en diskcheck för att reparera eventuella problem med korrupta filer, ofullständiga index med mera, som annars kan leda till problem. Gå till Start > Kör och skriv "chkdsk c: /f". Tryck OK (har du Windows installerat på C: kommer du att bli tillfrågad om du vill köra diskkontrollen nästa gång datorn startas om. Svara då Ja och starta om datorn). För att se resultaten av diskkontrollen går du till Start > Kontrollpanalen > Administrationsverktyg > Loggboken. Leta där efter Händelse-ID 1001 och öppna upp denna så ser du vad verktyget har åtgärdat för fel.

Link to comment
Share on other sites

Kontrollera om hårddisken innehåller fysiska fel.

Ladda ner programmet Drive Fitness Test från http://www.hitachigst.com/hdd/support/download.htm (även om det är från Hitachi så fungerar det på alla hårddiskar). Du kan ladda ner det som ISO-fil (så att du kan bränna ut det och boota upp programmet från CD, eller också ladda ner det så att du kan göra disketter).

Starta upp från CD/diskett och starta en scanning. Vill du vara säker på att din hårddisk inte innehåller några fel väljer du Extended test. Programmet skannar igenom den valda hårddisken sektor för sektor och rapporterar om en felkod om den hittar något fel på hårddisken.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...