Jump to content

Köpa ny dator med Vista x64 inte det lättaste


JohanF

Recommended Posts

Det är inte det lättaste att köpa en ny bärbar med x64 Vista. Kanske läge att skriva om vilka tillverkade som låter en välja den version man vill ha.

Dell låter en välja mellan alla Vista versionen om man ringer och beställer.

Zepto låter en också välja.

Köper man hp eller Acer får man sitta där med sin x86 version och se ledsen ut.  :'(

HP har ju tom börjat sälja med 3GB minne nu, för att slippa folk som klagar på att de inte ser allt minnet med Vista x86 kanske?

Ämnet redigerat av stenis, har förtydligat ämnet/rubriken

Link to comment
Share on other sites

Jag var i kontakt med Dell igår för jag har för avsikt att köpa en ny maskin då min Dell Dimension är 3 år gammal. Det sitter en 64-bitars processor i den men jag tycker inte att det är lönt att köpa Vista till den och då trycka in mer minne. Hellre köper jag en ny och lägger pengarna på den nya.

Jag var intresserad av en ny stationär i prisklassen 8-10000. Problemet var att samtliga leverades med 32-bitars operativsystem trotts att vissa hade en processor med 4 kärnor. Svaret jag fick från Dell var att folk inte vill betala mer för att få ett 64 bitars system så därför säljer man inte det.

Nu har jag tittat runt och det ända sätter att få en maskin med 64 bitars system är att köpa en av märket HPD. (HPD=Hopp Plockade Delar). Med andra ord man måste bygga en själv.

Även Microsoft skall kritiseras här. Om jag vill köra Vista på min Dimension 8400 så får jag en 32 bitars skiva, sedan får jag betala extra och vänta ytterligare 1-4 veckor på en 64-bitars skiva. Såvida jag inte köper Vista Ultimate, då får jag båda versionerna.

/uffe

Link to comment
Share on other sites

Guest Naturguiden

En liten undring ang. detta

Om du köper en HPD som du säger, då får du ju inget OP med.

Jag satt i helgen och monterade ihop mitt HPD från netonnet (Dator i Delar AMD Performance Art nr: 086938)... och slängde i Vista Ultimate x32 iofs, men hade jag haft en skiva med x64 hade jag dragit i den istället.

I lördags beställde jag 2 GB minne till

Nu kan jag ju inte veta att just den datorn jag köpte kunde hantera x64 men jag fick hjälp av en data tekniker med detta.

Kan du inte gå till affärn och köpa ett x64 bits op och en dator i HPD

Link to comment
Share on other sites

När jag köper mina delar då köper jag ju även en Vista OEM 64-bitars. Jag ville bara visa att nästan det enda sättet att få ett 64-bitars system till din dator är att bygga den själv för de är mycket svårt att hitta en sådan dator ute i handeln.

Det andra alternativet är att köpa en snordyr uppgradering få hem den vänta sedan 1-4 veckor och betala lite till för en 64-bitars skiva alternativt lägg ut cirka 3000:- och få båda skivorna och slipp vänta 1-4 veckor.

Det finns nu ett tredje alternativ som jag funderar över. Det är att göra med Vista som jag gjorde med Windows 2000. Hoppa över systemet. Gå på nästa system som Microsoft håller på att ta fram, för då måste man börja satsa stort på 64-bitar, både maskin och program.

/Uffe

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...