Jump to content

Datorn byter IP då och då, hur får jag alltid samma IP-adress?


__087

Recommended Posts

Hej. Är de någon som kan hjälpa mig, min polare har ett eget webbhotell, sen fixa jag en vidarekoppling men datorn byter ju IP-adress för honom så att adressen inte funkar. Är det någon som vet vart man ändrar den funktionen så man kör samma ip hela tiden? Tack på förhand // __087

Ämnet redigerat av stenis, har förtydligat ämnet/rubriken

Ämnet flyttat av stenis

Link to comment
Share on other sites

Har han dynamisk IP-adress från sin internetleverantör???

Då bör han kontakta sin ISP och be om en fast IP-adress...

Dynamisk IP-adress

Din anslutning får en IP-adress som kan ändra sig över tiden. Ej lämpligt om du vill ha en server i ditt nät som ska vara åtkomlig via Internet.

Så här konfigurerar du en inkommande anslutning till att använda TCP/IP

Öppna Nätverksanslutningar.

Klicka på Inkommande anslutningar och klicka sedan på Ändra inställningar för den här anslutningen under Näktiviteter.

Klicka på Internet Protocol (TCP/IP) under Den här anslutningen använder följande objekt på fliken Nätverk och sedan på Egenskaper.

Om du vill att inkommande användare ska kunna få tillgång till det lokala nätverk som den uppringande datorn finns på markerar du kryssrutan Ge de som ringer upp tillgång till det lokala nätverket.

Gör något av följande:

Om du automatiskt vill tilldela TCP/IP-adresser markerar du kryssrutan Tilldela TCP/IP-adresser automatiskt med hjälp av DHCP.

Om du vill ange TCP/IP-adresser klickar du på Ange TCP/IP-adresser och gör följande:

Skriv den första IP-adressen i Från.

Skriv den sista IP-adressen i Till.

Antalet adresser visas baserat på de adresser som du skrev i Från och Till i Total. Vilken första och sista IP-adress du väljer beror på hur mycket adressutrymme det finns och antalet adresser som behövs. Mer information om hur du definierar IP-adresser för inkommande anslutningar finns i Närliggande information.

Om du vill att inkommande anslutningar ska kunna använda en specifik TCP/IP-adress markerar du kryssrutan Tillåt den uppringande datorn att ange sin egen IP-adress.

Obs!

Du öppnar Nätverksanslutningar genom att klicka på Start, klicka på Kontrollpanelen, klicka på Nätverks- och Internet-inställningar och sedan klicka på Nätverksanslutningar.

De flesta TCP/IP-nätverk använder undernät för att effektivt hantera omdirigerade IP-adresser. Det närmast matchande undernätet beräknas för det intervall du angivit i Från och Till. Detta intervall kan överskrida det intervall som du angav. Såvida inte adresserna i Från och Till är begränsade undernät blir det beräknade undernätet större än det intervall som du angav. Undvik detta genom att ange ett intervall som stämmer med undernäten. Om du t ex använder det privata nätverks-ID:t 10.0.0.0 för ditt intranät kan du använda intervallet 10.0.1.168 till 10.0.1.175. Eller om du använder 192.168.0.0, så kan du använda intervallet 192.168.1.0 till 192.168.1.255.

Att låta fjärrklienter ange sina egna TCP/IP-adresser är en säkerhetsrisk för nätverket. En klient kan personifiera en tidigare ansluten klient och få åtkomst till en annan klients nätverksresurser.

Om du väljer Ge de som ringer upp tillgång till det lokala nätverket eller Tillåt den uppringande datorn att ange sin egen IP-adress träder dessa ändringar i kraft omedelbart.

Om du väljer Tilldela TCP/IP-adresser automatiskt med hjälp av DHCP och det inte finns någon DHCP-server tillgänglig tilldelas intervallet 169.254.0.1 till 169.254.255.254 slumpvis.

Link to comment
Share on other sites

Det finns ju alltid no-ip.com som är riktigt snabbt och pålitligt. Du har en klient som uppdaterar ett domän som du registrerar på no-ip.com och din överföringshastighet till servern påverkas inte, eftersom det bara är själva anslutningen som no-ip.com har hand om :) Prova!

Link to comment
Share on other sites

Har han dynamisk IP-adress från sin internetleverantör??? Då bör han kontakta sin ISP och be om en fast IP-adress...

Dynamisk IP-adress

Din anslutning får en IP-adress som kan ändra sig över tiden. Ej lämpligt om du vill ha en server i ditt nät som ska vara åtkomlig via Internet.

Mha tex DYNDNS så kan man använd dynamisk IP-adress, och ändå ALLTID nå sin dator via internet.  GRATIS! Kan användas för hemsida, fjärrskrivbord, webmail etc...

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...