BertL

Medlem
 • Innehållsantal

  143
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar vunna

  2

Om BertL

 • Rank

 1. Har ett problem med avsändaradressen i Outlook i Microsoft Office Professional Plus 2010 (32-bitars Office). Hur jag än gör sänds alla mina epostmeddelanden från en avsändaradress som dels är en annan än den jag angivit som standard. Denna tillhör ett Exchangekonto, medan övriga konton är IMPA/SMTP. Jag vill inte alls ha mina epostmeddelanden där. Finns det något jag kan göra?
 2. "Det finns ingen enhet för ljuduppspelning installerad" på en HP dator sedan senaste Windowsuppdateringen. Har kört felsökaren som rekommenderar omstart, vilket inte hjälper. Har även installerat drivrutin för ljud, men inte heller det har hjälpt. Dator: HP ProBook 430 G3 Windows 10.
 3. RIHTT: Du verkar utgå ifrån att jag fortfarande använder POP, fastän jag beskriver de problem som uppstod när jag gick över från POP till IMAP. Vad du skriver om POP stämmer för övrigt inte med hur jag hade det ordnat. Det gick att kryssa för att spara all post på servern, varför ingenting försvann. Nu har jag använt den beskrivna lösningen med IMAP ett tag, dvs Outlook på datorn och i mobil och platta, där gemensam inkorg finns i appen på mobilen och plattan, men inte i det "stora" programmet på datorn. Orkar inte göra om hela min mappstruktur med flera hundra mappar och undermappar, så jag använder fortfarande den gamla mappstrukturen i Outlook i datorn som "huvudstation" (utan att den är kopplad till något epostkonto). Allt som kommer in till de olika epostkontona eller sänds via dem från datorn kopieras över till den gamla mappstrukturen. Så här ser det ut idag när det gäller mina tre problem. 1) Om ett mail laddas ner någonstans och öppnas blir det markerat som läst och laddas sedan inte ner någon annanstans. Eftersom jag spar allt som skall sparas i datorn löser jag det genom att markera de mail jag öppnat på annan plats som olästa (om de inte kan tas bort direkt). Då laddas de sedan ner i datorn och syns även i övriga apparater. 2) Löste sig när jag ominstallerat Outlook på mobilen. 3) Mail som sänds från annan apparat än datorn måste jag skicka även till mig själv. Annars kommer de inte till datorn. Huvudproblemet är som väl framgår att alla mina konton inte kan sparas till en och samma inbox med underordnad mappstruktur. I stället får jag kopiera allt till samma inbox och sedan flytta till den mapp där resp mail hör hemma. Därutöver måste jag rensa bort alla mailen från inboxarna på de olika kontona, vilket enklast sker i mobilen eller på plattan, där alla konton finns samlade i en gemensam inbox. Bör nog lägga till ett sammanhängande problem. I den mån olika konton sparas i samma inbox mm på samma sätt som man kunde ha det med POP, leder det ju till att allt finns på samtliga servrar. Med POP hämtade man bara information från mailservern till datorn, mobilen etc. Med IMAP laddas informationen även i andra riktningen. Man måste därför vara noga med att se till att ha olika e-postprogram, eller om det går olika användare eller inboxar mm, i e-postprogrammet för e-postkonton som till exempel av sekretesskäl måste hållas isär. Jag har till exempel ett e-postkonto hos universitetet med min jobbmail, där meddelandena är offentliga handlingar och ett antal olika e-postkonton i mitt företag, där många e-postmeddelanden är hemliga handlingar som absolut inte får bli offentliga.
 4. Nej, skulle ta alltför lång tid att skriva in hela min mappstruktur i webmailen. Dessutom måste den ju i så fall in på alla konton. Har försökt bevara mappstrukturen i datorn genom regler som kopierar allt som kommer till de olika inkorgarna till den gamla inkorgen från POP-kontot. Jag tror att det fungerar, men min erfarenhet av regler är inte den bästa. De tenderar att sluta fungera efter ett tag. Efter det fick jag tre andra problem: 1. Mail som laddades ner i datorn laddades inte ner i mobilen och vice versa. Antagligen blev det fel, för jag hade råkat göra alla reglerna på alla epostkonton på datorn, men nu verkar det fungera så långt. Ta i trä! 2. Jag kunde inte heller skicka eller vidarebefordra eller ta bort mail från mobilen. Det verkar som om mappstrukturen på mobilen avvek från den på mailkontona. Jag blev tvungen att ta bort Outlookappen på iPhonen och ominstallera den samt installera om alla epostkonton. Nu verkar det fungera. Ta i trä! 3. Reglerna som flyttar sända mail i Outlook i datorn fungerar bara på mail som sänds från datorn. Det är väl något man får leva med, antar jag? Har tidigare haft POP med sparade mail i datorn och IMAP i mobilen (där POP inte finns som alternativ) och då har kommunikationen inte varit perfekt. Jag tror det som helhet bli bättre nu. Ta i trä!
 5. Det första problemet var en sunami av gamla mail som skickades om och blockerade hämtningen av nya mail. De lade sig till stor del i inkorgen blandade med de mail som skulle sparas. Överlåtelsen från City Networks till Loopia har också skapat många andra problem, såsom att vi varit utan fungerande support i över ett halvår. Den är kort sagt nästan ofattbart illa skött och det är nog det som är orsaken till problemen. City Networks slutade svara och Loopia postod under hösten att de inte hade något med vårt webhotell att göra därför att de ännu inte förvärvat verksamheten. För några dagar sedan kom det så ett mail där de berättade att förvärvet skedde redan i september. Nu går det inte att ringa till Loopias support därför att de är överbelastade - antagligen med ärenden rörande överföringen. Kanske borde jag försöka återgå till POP, men måste först kolla om det kan vara som de säger att det är urmodigt och om det går att fixa med IMAP.
 6. Har råkat ut för överföringen av webhotell från City Network till Loopia, vilken blivit en katastrof av stora mått för e-posten. Loopia skyller (naturligtvis) på Outlook i min dator och på att jag använt POP, som påstås vara urmodigt. De rekommenderade mig att byta till IMAP. (Det tycker också att det är otroligt konstigt att all min korrespondens, även från lång tid tillbaka, är viktig och såldes behöver sparas. För mig som lever i en sådan verklighet är det otroligt okunnigt att tycka så!) När jag nu gjort det sitter jag med ett tiotal olika separata emailkonton som vart och ett har sin mycket enkla mappstruktur, med inkorg, skräpkorg, skickat osv. Det blir naturligtvis fullständigt omöjligt att hantera. Hur får jag samtliga konton att ansluta till den äldre mycket omfattande ämnesbaserade mappstruktur som jag tidigare använt? Jag använder en Dell Precison med ett relativt nytt Windows och Outlook 2010.