Gå till innehåll

_.M

Medlem
  • Innehållsantal

    280
  • Gick med

  • Besökte senast

  • Dagar vunna

    22

Allt postat av _.M

  1. Ja, jag har börjat misstänka något liknande. Får nog tjuvkika över axeln på kollegor för att se hur det beter sig i deras kalendrar.
  2. Jag använder främst vyn arbetsvecka i Outlook, så jag får se måndag till fredag. Men den visar typ hela dygnen från 00 till 23. Jag har något minne av att man en gång i tiden kunde få kalendern inzoomad till typ de timmar man arbetade. Har jag drömt det? För jag kan inte klura ut hur man gör.
  3. Jo, det nämns mot slutet av videon att moderna lösningar fungerar annorlunda. Men de grundläggande principerna är nog dessamma. Du skulle ju kunna bryta ned en mening i de olika ordtyperna verb, adverb, adjektiv, substantiv osv sen kontrollera att att ordföljden är korrekt och så har du en mycket enkel gramatikkontroll. Men har du något exempel på ord och fraser du tycker markeras felaktigt?
  4. Jag tror inte man använder AI än i stavningskontroller. Här är en liten video som beskriver historian bakom algoritmerna som driver stavningskontroller. Men förenklat kan man säga att programmet bryter ned ord i mindre beståndsdelar räknar på hur likt ordet är ett känt ord och föreslår en ändring baserat på hur nära ordet är det kända ordet. I fallet med sammanslagna ord så har algoritmen lyckats klura ut att första halvan hör till ett känt ord, andra till ett annat, alltså är lösningen att infoga ett mellanslag. Men jag måste erkänna att jag tycker att Word hanterar sammanslagna ord riktigt bra. Jag har exempelvis bytt ut stavningskontrollen i Edge till samma som används i Word just för att den klarar sammanslagna ord så pass mycket bättre.
  5. Behöver inte vara en osynlig lagning, men tjusig liksom.
  6. Jag har en tröja, en enkel luvtröja och en söm har gått upp lite lätt på ena ärmen. Så det är ett hål på ungefär 1cm. Jag vill ju inte göra det värre och jag vill inte slänga tröjan för jag gillar trycket. Jag antar att jag kan köpa en laglapp som man limmar på med hjälp av ett strykjärn eller så kan jag lära mig sy och fixa den på det viset. Tredje alternativet är väl att ta med tröjan hem till mamma och se om hon vill hjälpa. Skulle en laglapp hjälpa? Sitter dom bra nog? Kommer dom hålla när man tvättar tröjan? Alternativet att jag skulle sy själv, är det krångligt? Är det extra krångligt om man vill att det ska se någorlunda tjusigt ut?
  7. Jag är lite förvånad över att X-men inte kunde hålla sig i mer än 14 timmar innan han gav upp på att få svar och gick ut och handlade utan råd 🤭
  8. Det är inte en NAS jag har utan ett kabinett med USB fast fyra-fem diskar i. Jag använder WD Green tror jag. Det är ganska långsam snurr på dom så dom inte väsnas så mycket och förhoppningsvis mindre slitage så dom håller längre. Dock har jag inget att jämföra med, men ljudet var tillräckligt lågt att inte störa mig.
  9. Borde vara enkelt att bekräfta, stäng alla andra program du har igång och bläddra sedan igenom kataloger igen. Virusskydd ska inte påverka innehåll i filerna, onedrive och motsvarande program ska inte påverka, så dom kan du lämna igång. Men försök stänga så mycket annat som möjligt.
  10. Om det fungerar att skriva ut oformaterad text, vad händer om ni nollställer formatering i word? Inga fancy typsnitt, ingen kerning, återställer radavstånd?
  11. Jag kan inte återskapa det där beteendet. Jag navigerar in i mapp där det är många filer, scrollar ned med hjul och allt fungerar som förväntat. Klickar på en fil, den markeras som förväntat, trycker F2 för att döpa om, får upp inmatningsfältet för att kunna döpa om. Jag har till och med sett till att ny fil skapas i katalogen jag är i medans jag har den öppen, tänkte att det kommer tvinga utforskaren att ladda om filerna. Och ja, det gör den, men jag scrollas inte någonstans. Jag har till och med tryckt F5 för att tvinga omladdning av filer och filerna laddas om men den behåller min position i scroll.
  12. Det beror på, är detta en webbsida eller något annat? På webbsidor kan du koppla tangentbordshändelser till det aktuella dokumentet så trycker du, pil höger, eller liknande så kan du fånga det i koden och köra den funktion som knappen är kopplad till. Du kan även sätta ett attribut på html-knappar som heter accesskey, då får du funktionen att du kan trycka Alt+Tangent så triggas knappen. Samma sak fungerar i standard Windowsprogram. Du har kanske sett knappar där en bokstav är understruken. Precis samma sak. Men båda lösningarna förutsätter att man kodar för det, beroende på hur ditt system är utformat så kanske fokus är kvar på knappen efter du tryckt på den och kommit till nästa steg, om så är fallet så kan du trycka mellanslag för att trycka på knappen igen. Annars kanske du kan trycka tab för att hoppa ned till knappen och sen mellanslag. Så du har lite alternativ att välja på.
  13. Sen en och en halv, två veckor någonting så blir jag stup i kvarten utloggad från Edge. Jag har ett konto där som synkar med Edge i luren, men på datorn blir jag utloggad nästan varje dag. Fungerar förträffligt i luren. Ett par gånger har jag fått upp någon guide för att göra inställningar och grejjer, men den hänger sig efter ett par steg och går aldrig klart.
  14. Vad menar du med första sidan? Är det den vy när man först öppnar utforskaren?
  15. Du kan se Office 365 Enterprise licenser med hjälp av PowerShell, men jag hittar ingen instruktion för att se Pro licenser. https://learn.microsoft.com/sv-se/microsoft-365/enterprise/view-licenses-and-services-with-microsoft-365-powershell?view=o365-worldwide
  16. Hur "preppade" är folk här? Jag har sån där mat som håller extra länge och som räcker för ungefär två veckor, jag har inte skaffat någon bra behållare att förvara vatten i. Jag köpte en solcellsladdare en gång i tiden, men jag bör nog skaffa en ny, kanske med dynamo också för säkerhetsskull. Men kontanter, har folk kontanter liggandes hemma för utifall att behov? Hur mycket i så fall? Borde man köpa en kappsäck med guldmynt?
  17. Det ska man inte utgå ifrån. Det har ju hänt att företag blivit hackade och hackarna har släppt en "ny version" av program som innehåller skadlig programvara.
  18. Skumt, Microsoft Defender gnäller på qbittorrents installationsprogram, men samtidigt så har Microsoft en version av qbittorrent i Microsoft Store som man kan ladda ned och installera. Borde dom inte söka igenom sin egna butik efter misstänksamma filer?
  19. _.M

    Vass på OCR?

    En gång i tiden kunde man bifoga bilder och pdf:er i OneNote och den använde sin inbyggda OCR-motor och indexerade filerna så man kunde söka efter dem. Bilder tror jag dessutom fick en funktion att högerklicka så kunde man kopiera text. Jag har dock inte provat med pdf, men kanske går.
  20. Jag har behov av att ladda ned en fil som bara görs tillgänglig som bittorrent. Behöver altså en klient. Laddade ned något som heter qbittorrent som kollega föreslog. Men omedelbums efter nedladdning så säger defender ifrån att filen inte är att lita på. Enligt programmets github och något jag hittade på reddit så är det en falsk positiv. Någon som använder torrent på Windows och vill intyga att det är säkert eller föreslå en klient som är säker?
  21. Inte 100% Windows 11 kanske, men konstigt nog så stämmer mycket av det dom säger fortfarande. Exempelvis, det är bra att göra backuper, vad lagringsmedia är för något, vad filer och mappar är för något. Till och med flera av kommandona dom använder fungerar än idag.
  22. _.M

    Roliga avigheter

    Fniss... insyn i sake
  23. _.M

    Fidgetleksak för äldre

    Asså, inte en hel diskettstation. Jobbigt att bära på, jag vill ha något som ger den taktila känslan av att mata in en disk och trycka på knappen för att mata ut.
  24. Jag skulle vilja ha en tre och en halvtums diskettstation som fidgetleksak. Eller kanske iinte en hel diskettstation, men knappen för att mata ut diskett är ju väldigt inbjudande att trycka på. Och även att knuffa in disketten i stationen, med det där lilla klunkljudet. Jag saknar den där taktila känslan när man bytte diskett. Och jag tror det skulle vara ganska angenämt att ha som fidgetleksak.
×
×
  • Skapa nytt...