Gå till innehåll

bengt 429

Medlem
  • Innehållsantal

    40
  • Gick med

  • Besökte senast

  • Dagar vunna

    1

Ytterligare profilinformation

  • Kön
    Man
  • Från
    Dalarna

Senaste besökare till profilen

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

bengt 429's Achievements

  1. Med IOS 17 kan man exportera direkt till ext lagringsenhet. https://support.apple.com/sv-se/guide/iphone/iph480caa1f3/17.0/ios/17.0
  2. Så här gör jag när jag ska importera foton från iPhone. Efter anslutning av telefonen till datorn, gå in under start och välj foton. Klicka på importera och välj iPhone. Markera de foton som ska importeras Klicka på lägg till objekt. Välj mapp och klicka på importera. Nu får man med alla fakta om fotot, som datum, tid, filformat och storlek på fil.
  3. Nej det blev samma resultat igen, så nu lägger jag inte ner nåt mer jobb på det här. Må den få ett bra liv i elektronik-himmelen 😇
  4. Har själv varit inne på den linjen, så jag testar det nu.
  5. Det här dyker upp i enhetshanteraren när jag pluggar i minnet. Okänd USB-enhet...... Och det är felkod 43 Har testat uppdatera drivrutin, men fanns ingen bättre.
  6. Nej Linux-datorn ville inte heller kännas vid minnet. Att minnet skulle lida av "trötthet" tror jag inte. Nej då snarare att det drabbats av nån form av uttråknings-depression???😀😀, eftersom det bara används till bilen några gånger om året. Minnet är av märket PNY 64GB.
  7. Bilen är en Kia Niro laddhybrid 2020, och jag har uppdaterat den själv flera gånger tidigare. Körde diskpart, men disken fanns inte med i listan, endast den interna ssd disken och den externa USB ssd disken kom upp. Så det verkar nog kört med den här stickan.
  8. Skulle ladda ner en uppdatering till USB-minne, för bilens nav-system. Formaterade det till exFAT, och skulle börja nedladdningen, men det gick bara några sek så avbröts nedladdningen. Minnet fanns inte längre i utforskaren. Minnet har bara använts ett par gånger, för liknande nedladdning. Kollar i enhetshanteraren, och det dyker upp där, men försvinner efter ca 20 sek. Samma varje gång jag stoppar i minnet. Jag antar att minnet har "dött". Har testat i alla USB-uttagen, och lika på alla. Har inget minne av att ett USB-minne har slutat funka, men nån gång ska väl vara den första.
  9. Jodå, idag hade meddelandet...utan åtgärd från mig, försvunnit lika obemärkt som det poppade upp 😀
  10. Får detta meddelande varje gång jag startar datorn, trots att jag har fullt fungerande nät. Det började efter en update (KB5026958) som jag fick häromdagen. Ingen stor sak, men lite irriterande.
  11. Jodå, jag har en Easee också 😀. Intressant att se vad det blir för avslut med den, om det nu blir nåt avslut.
  12. Ja som vi kan se här vid vår "vetenskapliga" undersökning av "läckaget" från pluggarna, så skiljer det mellan olika märken. Mikaels plugg skulle säkert fungera bra till min robot, även med brytning av nollan. Det fungerade ju bra för mig med 1,75 VAC läckage på fasen. Dessa värden är ju nåt som borde redovisas i specifikationerna för pluggarna. men det kan man ju bara drömma om. ESV tycker att tillverkaren ev har gjort nån miss med laddaren, men jag tror nog inte att Husqvarna, som sålt säkert hundratusentals av dessa laddare, skulle ta på sig nån skuld till det här. Men om pluggarna med enpolig brytning är säkra att använda, blev ju inte heller direkt besvarad i svaret från ESV.
  13. Jag har också gjort testmätningar (jordat vägguttag), och får för WIZ-pluggen 1,75VAC/25,2VAC Hittade i mina gömmor en annan plugg (som jag inte köpt), men jag tror att den kom med i nån leverans från Telia. Står inget fabrikat på den, men den ska användas med Smart Life-appen. Den gav resultatet 3,7VAC/27,6VACg
  14. Idag råkade jag, som av en händelse träffa en f.d jobbarkompis som är en erfaren elektriker. Och naturligtvis kände jag mig tvungen att diskutera problemet med honom. Han hade väl inte direkt några säkra svar att ge varför detta händer, men var lite inne på linjen att ett relä med 2-polig brytning skulle vara lösningen. Och också att dessa billiga smartplugs inte alltid håller så hög kvalitet och säkerhet. Han rekommenderade också ett visst fabrikat, som han alltid använder. Nu vet jag inte forumets regler gällande reklam för varor och tjänster, men är det så att det strider mot reglerna, så får väl nån admin ta fram stora suddgummit och radera. Han föreslog iaf ett märke som heter Plejd, som har många produkter inom den här branschen, bl.a. ett relä med 2-polig brytning. Visserligen ca 400 kr dyrare än pluggen jag har använt nu, men det är ju småpengar, om man ser det i förhållande till elsäkerheten. https://www.plejd.com/sv-se/produkter/REL-01-2P
  15. Det kanske finns pluggar med bättre kvalitet och säkerhet (och dyrare). Dessa billiga pluggar kanske inte klarar av mer kvalificerade uppgifter ån att tända/släcka en lampa. Ska kontakta en släkting, som jobbat med elsäkerhet nästan hela sitt liv, och han borde kunna ha en åsikt om detta. Iaf har jag plockat bort pluggen nu, och tänker inte använda den förrän jag fått lite mer "kött på benen".
×
×
  • Skapa nytt...