Gå till innehåll

bornor

Medlem
  • Innehållsantal

    84
  • Gick med

  • Besökte senast

Allt postat av bornor

  1. Tack Cecilia, Det var norton som "spökade" Jag gjorde just en live update och nu fungerar Internet Explorer igen.
  2. Tack igen e-son. Nu har jag även provar sfc /scannow och andra alternativ från länkar du tipsade om, men tyvärr ingen förbättring IE fungerar inte alls utan bara kraschar på engång. Jag har även gjort systemåterställning från tidigare dagar men nej. Så nu är det väl bara att installera om datorn från början.
  3. Tack e-son för snabbt svar. Jag har provat ditt förslag och startat om datorn, men tyvärr ingen förbättring.
  4. Helt plötsligt startar inte Internet Explorer 11 i Windows 8.1. Först i morse startade IE, efter några minuter så slutade IE att fungera, vill inte starta. Jag får bara dialogrutan "Internet Explorer har slutat att fungera". Jag har gjort systemåterställning, inaktiverat och återaktiverat Internet Explorer 11, men fortfarande samma problem. IE 11 fungerar inte. Vad göra?
  5. Är det ingen som kan tipsa om detta?
  6. Nu har jag trixat och sökt på nätet en del och kommit fram till att det troligtvis är fel i BIOS på servern. Hur kommer man åt serverns BIOS. Enligt instruktionen jag hittade på HP:s hemsida så skulle man få fram en felkod m a a led-lamporna på framsidan. Lampa ett lysrer grön (power) lampa två lyser grön (nätverk) lampa tre blinkar först rött dean blinkar hela tiden grön. När jag försöker tyda vad HP skriver om felkoderna så tolkar jag det som att det är något med BIOS. Det händer inget när man på framsidan försöker trycka på den lilla resetknappen i det lilla hålet på framsidan. Lite mer info som någon kanske kan veta vad man kan göra?
  7. Jag har plockat ur systemdisken och kontrollerat den i annan dator den är ok. Efter det så startade jag med bara systemdisken, Fortfarande samma sak. Vad gör jag nu? Är det bara att slänga servern? Reparation lönar sig väl inte? Borde inte "sista" indikationslampan sluta blinka? Kan det vara som så att boot-sektorn är skadad? Eller kan det vara något annat tekniskt problem? Någon som har förslag?
  8. Hej, Hur gör man en server restore. Alternativt om jag nu byter systemdisken hur installerar jag då programvaran från "Restore-skivan" som följde med. När jag sätter in "restore-skivan" i pc:n så säger den att jag ska starta om datorn, och jag förstår inte riktigt varför? Finns det då inte risk att den vill formatera något på "huvud-pc:n? Hur gör man? Jag har inget på servern som "måste sparas" det finns andra backup:er på det viktigaste.
  9. Hej, Helt plötsligt hade jag inte kontakt med min WHS 490EX. När jag startar om den så blinkar "sista" lampan men jag får ingen kontakt. Indikationerna för hårddiskarna lyser inte. Jag har försökt starta om flera gånger men hjälper inte. Den fungerade senast igår kväll ca 20.00 men i norse ingen kontakt. Servern är alltid påslagen. Vad jan ha gått snett?
  10. Är det någon som vet om man kan installera Windows Home Server 2011 64-bit på denna maskin? Se rubriken.
  11. Testprogrammet kört. Inget fel på hårddisken. Glömde att nämna att det är en Western digital hårddisk Caviar Black
  12. Hej Cecilia, Hårddisken är alldeles ny (1 månad) och så här var det för början. Jag har laddat ner Western digitals testprogram. Men det tar ett tag att göra backup först. Jag får återkomma senare i veckan, efter testen.
  13. Hej Cecilia, Jag har tagit ur och satt tillbaka kablarna enligt ditt förslag. Men tyvärr ingen skillnad. Framförallt dyker problemet upp efter en defragmentering av hårddisken.
  14. HP SupportDet är en Hp Pavilion 9363 Senaste Bios är uppdaterad sedan länge
  15. Ibland när jag startar om datorn får jag föjande meddelande "Operating System not found" insert boot-media. Stänger jag av datorn och sätter på den igen så startar den helt ok. Detta inträffade i samband med att jag bytte ut den gamla hårddisken på 750gb till en på 1000gb. Detta inträffar "bara" ibland.
  16. Hej igen, Jag har kört båda tipsen du senaste skrev, e-son.Men tyvärr det hjälpte inte. Det är väl bara att ta fram bacupen och göra en restore. Men det blir inte förrän i morgon. Tack för hjälp så här långt.
  17. Hej e-son, Jag provade ditt register-fix men fungerade tyvärr inte. Jag bifogar en skärmdump hur menyraden ser ut om det kan hjäpa. Hälsningar bornor
  18. Tack, Jag testar ikväll när jag kommer hem och återkommer.
  19. Menyraden i Internet Explorer har försvunnit. Alternativet finns inte heller när man högerklickar på menyraden för att "klicka" på vad ska visas. Detta gäller både IE9 och IE8. Den försvann i IE9. Jag avinstallerade och återgick till IE8 men där är det likdant. Vad kan ha hänt?
  20. bornor

    Fototokig igen.

    Här kommer en bild på en humla ca 40 år gammal (bilden)
  21. Hej Arnada Jag har gjort som du skrev. Jag har fått den ena skrivaren att fungera en bläckstråle HP Photosmart. Men min HP Laserjet vill inte skriva ut varken via nätverk eller USB. Vid utskrift står det att det är 0 dokument i kön? Från min andra dator också den med Win 7 fungerar det alldeles utmäkt.
  22. Efter att ha gjort en ren installation av Win 7 x64 och installerat skrivare (nätverk) får jag helt plötsligt med jämna mellanrum upp en dialogruta, felmeddelande enligt: "Microsoft Visual C++ Runtime Library Runtime Error! Program C\Windows\System32\spoolsv.exe" "This application has requested the Runtime to terminate it in an unusual way. Please contact the application's support team for more information" Vid installationen hittar installatonsprogrammen dessa men det går inte att skriva ut. Trots att skrivarna nu är avinstallerade dyker ikoner för dessa upp i "Enheter och skrivare" Hur komma runt detta? Tack på förhand bornor
  23. Hej, Tidigare, i går, så visades bilder som miniatyrer i utförskaren. Helt plötsligt så visas de bara med den ikon-bild som är associerat med bilfilen, oftast jpg. Jag hittar inte i Win7 att ställa in att Mimiatyrbilder ska visas. I menyn i utforskaren hittar jag bara storlek på ikonerna. Hälsningar bornor Jag hittade lösningen bland mappalternativ där var visning av miniatyrbilder plötsligt avbockat.
  24. Hej igen, Memtest kört på varje minnesmodul, inget fel på någon minnesmodul. Sedan körde jag memtest när samtliga minnen satt i burken åter igen inget felmeddelande denna gång. Kan det vara så enkelt att bara ta bort minnena och sätta tillbaka dessa? Kan ju möjligen ha varit någon oxidering e dyl. Nu är det bara att hoppas att "blåskärmen" inte kommer tillbaka.
×
×
  • Skapa nytt...