cjb

Medlem
 • Posts

  253
 • Joined

 • Last visited

Ytterligare profilinformation

 • Kön
  Man
 • Från
  Malmö

cjb's Achievements

(4/8)

 1. Tycker det är fantastiskt att man fråntas möjligheten att själv välja vilka uppdateringar man vill installera. I pro versionen kan visserligen välja att stänga av sökningen via gpedit.msc men jag kan fortfarande inte välja vilka uppdateringar som skall installeras när jag gör en manuell sökning utan man är låst till alla eller inga. Det jag är ute efter är alltså att kunna söka efter uppdateringar och sedan välja vilka som skall installeras och vilka som inte skall installeras. Har jag missat något eller är det detta faktum man måste vänja sig vid?
 2. TH1 Professional 10240 har precis kommit. Är det RTM versionen?
 3. cjb

  Windows 10 Mail

  Såg nu att det var 2012 om man tar den via essentials. Bara webmail blir bökigt när man har 5 vanliga adresser + 3 gmail adresser
 4. cjb

  Windows 10 Mail

  Lutar åt att det är samma i W10 då. Tycker det är trist att MS inte utvecklat något nytt lätt mailprogram sen 2011 som, vad jag kan se, är senaste versionen Live Mail.
 5. cjb

  Windows 10 Mail

  Har bara hunnit testa 10:an lite smått och i virtual box, men har en fråga om mail appen. La in ett av mina vanliga mailkonto, testade skicka och ta emot vilket fungerade utan problem. Men när jag sedan öppnade mailen i W7 så tog den ner samma mail som jag tagit ner i W10 och sedan var dom inte synliga i W10 mer. När jag la in kontot i W10 använde jag att lägga till annat konto på internet (eller vad det hette), innebär det då att den endast fungerar som ett alternativ till webb mailen och inte drar ner mailet från mailservern eller skall man lägga till ett pop3 konto på annat sätt?
 6. Ber om ursäkt om detta redan tagits upp tidigare, men jag har inte hittat tillfredsställande svar när jag bläddrat runt i trådarna. 1. Om man har en ogiltig version av win7 men vill köpa en laglig win8 kan man utnyttja något av dessa erbjudanden? 2. Enligt MS så skall man kunna installera win8 erbjudandet på valfri dator men endast ladda ner det på den dator som är berättigad till erbjudandet. Jag förutsätter då att man kan göra en usb bootsticka från en iso fil och använda på valfri dator med tom hdd, eller är jag fel ute? Om jag förstått det rätt så får man ingen iso fil med erbjudandet men kan skapa den genom att starta uppgraderingen och skapa en iso innan man gör uppgraderingen, uppgraderingen blir då inte heller slutförd på den datorn man gjorde det på? Man få då också en iso på en full installation som man kan installera på en tom hdd? 3. Om datorn som är berättigad till erbjudandet har win7 32 bit, kan man på något sätt uppgradera till 64 bit versionen av win8? 4. Är det alltid win8 pro som gäller vid erbjudandet?
 7. Tack för hjälpen, men det funkar inte hur jag än ställer det Såg det avsnittet också och prövade aktivera det igen, men eftersom man kan sätta Marvell kontrollen separat (AHCI el IDE) från SATA så blev det som jag misstänkte inget resultat. Nu skiter jag i detta, troligen ett jä...la skit moderkort som är problemet. Har redan ett mail hos ASUS eftersom ASMedia USB3 kontrollen inte heller funkar, ger bara USB2 hastighet trotts senaste drivare och allting aktiverat i bios. Byter inte ASUS frivilligt ut kortet så blir det ett nytt med Z77 chip istället. Men som sagt, tack för att du försökte
 8. Har som sagt redan provat dessa ändringar i registret utan att lyckas, dock verkar jag inte ha något "iaStor" värde utan endast "iaStorV", lägger din registerfil till "iaStor" värdet? Har även uppdaterat bios och lusläst manualen men hittar inget att gå på. Har sedan ett par andra funderingar om det kan spöka, jag har nämligen stängt av både Marvell och JMB kontroller eftersom jag inte har några diskar i varken raid, e-sata, eller de sata portarna som ligger på Marvell kontrollern.
 9. Tack, men det funkar inte med registerändringen, har redan prövat det. Så fort jag kommer till "windows startar" så stannar booten där. Bara för att stämma av så är det väl värdena som anges i denna beskrivningen http://bengansblogg.wordpress.com/2010/11/25/sla-till-ahci-mode-for-er-sata-disk-efter-windows-7-installerats/ Sen när man installerar 7:an skall man väl inte behöva någon "preinstall driver"?
 10. Problemet är att om jag sätt över bios till AHCI så kan jag inte installera windows. Min första installation var i IDE mode men tänkte ändra det nu när jag installerade om burken, sagt och gjort så ändra jag bios inställningen till AHCI och boota om med installation från USB, filerna laddades men sen kommer jag inte längre. Kan det vara så att mina övriga 3 HD stör? Dessa är lagringsdiskar men inte alla ställda samma (logisk/dynamisk) och jag vet ärligt inte vilket som är bäst hur dessa skall ställas. Kan det vara så att min primära HD inte kan köra med AHCI? När jag sätter över bios till AHCI så syns alla diskar i bios och man kan välja och aktivera "hot swap". Moderkortet jag kör med är ett ASUS P8P67 pro rev3.1 HD är en WD 320GB, kan tyvärrr inte modellen. Att man inte bara kan ändra efter installation vet jag, om man inte aktiverar AHCI drivaren med register ändring eller liknande. MEN varför kommer jag inte ens vidare i installationen när man ändra till AHCI? Någon som har ett tips?
 11. Jämför inte en iphone med en Android lur när det gäller root/jailbreake, att enbart roota en android lur ger inga kompabilitetsproblem med ett nätverk. Att roota en android lur kan du jämföra med att skaffa dig ett admin konto istället för ett användarkonto på din lur och på så sätt få tillgång till att göra ändringar i hela telefonen. Men som plun säger skall man vara försiktig när man börjar installera egna baseband och roms, min rekomendation är att installera CWM och skapa en nandroid backup diekt efter att man rootat.
 12. Ge mig 5 min skall jag plocka fram precis lika många "döda" trådar/inlägg och "HJÄLP" trådar/inlägg på XDA Har man en hyffsat ny lur med många användare funkar Swedroids bra, äldre och/eller udda lur är XDA att föredra Sorry för OT inlägg.
 13. Håller inte med plun att alla svenska forum inte har kvalité. Men som plun säger så kika på XDA eller Svenska Swedroids http://www.swedroid.se/forum/f24/ Sen är jag inte riktigt med vad du undrar över, är det hur man gör eller något annat? Edit: Här finns en tråd om rootningen på Swedroids http://www.swedroid.se/forum/17014-guide-roota-senaste-firmware-3-0-1-g-0-75-med-flashtool.html
 14. Visserligen har windows mobile blivit betydligt bättre med den senaste versionen, men jag tycker fortfarande att det inte står sig mot Android som t.ex. har betydligt fler appar. Sen är windows alltid windows medans Android är linux baserat. Var hittar man en S2 för 2750:- kontant? Samsungs rek pris på Galaxy Nexusen är 5500:- utan abonnemang. Visst den kommer säkert få ICS, men inte detta året och troligen inte första Q 2012 heller sen slipper man Samsungs eget UI med Nexusen. Sen är det alltid Nexus mobilerna som får de senaste uppdateringarna först och betydligt längre än övriga modeller.