cjb

Medlem
 • Innehållsantal

  253
 • Gick med

 • Besökte senast

Om cjb

 • Rank

Ytterligare profilinformation

 • Kön
  Man
 • Från
  Malmö
 1. Själv valde jag att köra trial och när frågan kom senare valde jag att aktivera online vilket fungerade utmärkt. Tror inte du kan göra en key file av den aktiveringskoden du får i trial.
 2. Kaspersky funkar också utmärkt i W7, tror dom är samarbetspartner när det gäller W7. Man skall dock inte köra några av dom vanliga versionerna utan ta den som finns här http://www.kaspersky.com/windows7 Denna har även inbyggd brandvägg för dom som önskar och trial licensen funkar i minst 3 månader.
 3. Du har inte råkat stänga av nätverkskortet i bios? Är det ett integrerat kan man stänga av det där, tror det ligger under "onboard" inställningarna. Gällande drivarna, tog du rätt packet på sidan? Är det 32 bitars XP så har du iaf direktlänk till nedladdningen här http://download1.msi.com.tw/files/download...xe/NF3_CK8S.zip Sen är det bara att klicka igång installationen på "setup" filen i win2k-XP mappen så skall dom lägga sig rätt själv.
 4. cjb

  Synpunkter på ny dator!?

  Hade jag varit dig hade jag väntat till Intel släpper sin nya core i7 processor och köpt ett lämpligt Asus moderkort till denna. Gällande ljudkort hade jag valt detta http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=334774 och låt dig inte skrämmas av att det kallas "gamer" kort. I övrigt har jag inte så många förslag mer än att skaffa minst 4gb ram.
 5. Då kan jag lägga tilll att drivaren till nätverket finns på moderkortsskivan om det är integrerat. Tror den brukar kallas NIC eller ngt sådant.
 6. Har grannen och polarna samma internet levrantör som du? Om inte så är det en sådan enkel sak som att ni går över olika noder fram till spelservern. Att man bor nära varandra har absolut ingen betydelse sålänge du inte sitter på samma levrantör och någorlunda samma hastighet. Har ni samma levrantör kan det bero på att antal olika saker, troligen någon hårdvara. Det som kan inverka i ditt fall är kvaliten på tele ledningarna, modem/router eller nätverkskort. När det gäller modem/router och nätverkskortet behöver det inte vara hårdvaran i sig utan kan även vara mjukvaran så som drivrutin oc
 7. OK...men markera porten och välj konfigurera port, på andra raden står förmodligen IP nummert. Ta bort detta och sätt ett namn istället och låt routern agera DHCP server, starta sedan om dator, router och skrivare. Ser du inte skrivaren nu på anslutna klienter i routern så vet jag inte vad som felar
 8. Skrivarporten? Nu är jag inte med dig, är det en nätverksskrivare skall den kopplas med vanlig nätverkskabel och skrivaren har då ett integrerat nätverkskort, den använder ju inte en vanlig skrivarport. Ser du inte skrivaren bland anslutna enheter i routern så pröva starta om routern helt genom att göra den strömlös eller reseta den helt. Kan ju oxå pröva ladda ner senaste firmwaren till routern..
 9. Köpte en ny 750GB HD och efter initiering och partionering (1 partition) syns 698GB. Jag vet att en del försvinner men tycker det verkar lite mycket med över 50GB, eller? Sen kanske någon kan svara på varför det försvinner en utrymme, har hört det men inte lagt det på minnet. Skiljer det på hur mycket som försvinner om väljer Logisk enhet/utökad partition instället för primär partition? Skiljer det hur mycket som försvinner beroende på vilket program man partionerar med, t.ex. windows diskhantering eller Acronis Disk Director eller kanske partition magic?
 10. I den Zyxel routern jag har är det busenkelt. Man går in på avancerad setup och sedan Network/DHCP server och väljer fliken Client List, där ser man alla klienter som är anslutna till routern med IP, namn och MAC adress, sist i raden för respektive klient är det bara att bocka i rutan "Reserve" och sedan sparar man. Men som jag sa innan så måste du nog installera om skrivaren på respektive dator (om det inte redan är gjort) sen du bytte router.
 11. Jag kör själv med Zyxel router och nätverksskrivare (HP), detta fungerar utan problem i DHCP läge. 2 saker som jag tänker på är att om skrivaren har ett fast IP i de olika datorerna så får du kolla så att routern ger den samma IP och som si3rra skrev låsa det IP't till skrivaren. Andra saken är att installera om skrivaren och programvaran på samtliga datorer efter att man bytt router, men det kanske redan är gjort.
 12. Tack för länken men den säger inte så mycket eftersom alla kommentarer utom en (som i sig inte säger ett skit) är 2 år gamla. Någon som har mer färsk information?
 13. Någon här som har erfarenhet av Adamo som bredbandsleverantör via stadsnät? Har funderingar på att byta från Labs2/Bredband2 till Adamo men har ingen erfarenhet av dom, så både positiv som negativ erfarenhet hade varit intressant att höra.
 14. Men varför göra det svårare än det är ??? Start / Kör (och sen som det står i första posten) RunDll32 advpack.dll,LaunchINFSection %windir%INFmsmsgs.inf,BLC.Remove Starta om datorn och skiten är borta. Vill man motförmodan ha tillbaka det så får man det via win update.
 15. OK...men att den inte bootar från CD'n har jag oerhört svårt att se skulle ha med din HD att göra. Hur gammal är din data, framförallt moderkort och den bios du använder? Är din CD/DVD sata eller IDE? Jag vet nämligen att äldre moderkort/bios ibland har haft svårt att boota/installera från sata CD/DVD. Har även hört om vissa problem med installation på sata HD's men som sagt det skall inte påverka redan i booten. Min rekommendation är att lägga in senaste bios och sedan pröva igen.