Jump to content

Windows Movie Maker fungerar inte


johnD

Recommended Posts

Har haft uppe ämnet tidigare men inte fått någon ordning på det.Movie Makern finns men fungerar inte alls.Kan man ominstallera det och i så fall hur gör man? Har sökt både länge och väl men hittar inte något användbart. Är dålig på engelska så det hade suttit bra om det hade funnits något på svenska, men det är väl för mycket begärt? Svenska är väl inte så stort i detta sammanhang. Movie Maker är ju litet och enkelt och användbart i en del fall.

Link to comment
Share on other sites

Vad är det som inte fungerar? Säger den att det saknas några filer? Dll-filer? Eller får du igång programmet, men inte kan använda det för att det hänger sig / kraschar?

Om du behöver hjälp med någon engelsk sida kan jag gärna hjälpa. ;)

Link to comment
Share on other sites

Guest DimensionX

Tydligen inte lätt att ta bort Movie Maker.

Citerar:

Unfortunately, youre not allowed to remove Movie Maker from Windows.  If you have an updated XP SP2 system you cant even re-install it.  If anyone knows how, leave a comment. Ive been trying to re-install Movie Maker to fix a problem I have with transitions. Even with the help and advice of experts I havent been successful.

Du kan ju alltid "reparera" windows med hjälp av windows skivan om movie maker krånglar.

Moviemaker brukar krasha då det saknas codecs när du försöker spara (göra) en film. Nu vet jag inte det exakta problemet med ditt moviemaker men testa att installera XP Codec Pack. Min krashade också när man försökte använda andra format än ren wmv.

http://www.xpcodecpack.com/

Link to comment
Share on other sites

Det låter alltid svårare när stora företag snackar. Alla program går att ta bort och lägga till - bara att hitta filerna och ta bort. Movie Maker är dessutom inte hårt bundet till Windows såsom Internet Explorer tex.

Vissa saker kan man ju inte ta bort om dom är hårt knutna till Windows men som sagt så ska detta problemet gå att lösa, bara vi får rätt information att utgå från.

Så vi behöver info om hur problemet är.

Link to comment
Share on other sites

Guest DimensionX

Det var inget företag utan en privatperson i en blogg. Jag läste att Movie Maker är hårt knuten till mediaspelaren. Kollade komponenter att ta bort från Windows, Movie Maker fanns inte ens med på listan.

Link to comment
Share on other sites

"Reparera" XP med Windows-skivan vill jag inte göra mer.Har gjort det ett par gånger tidigare pga andra problem,men det har slutat med total ominstallation och första gången var Movie Maker helt  OK, men efter ominstallationen fungerade inte uppspelningen av filmerna.

Det som inte fungerar nu är att av tio filmsnuttar kanske en eller två går att importera trots att det är samma filformat. "Odefinierat fel", står det.De få filmerna som lyckas komma in går sen inte att flytta till "tidslinjen" och då funkar det inte vidare heller.

Får kanske leta efter något annat litet,enkelt program. Har Ulead Videostudio, som är alldeles utmärkt,men lite för avancerat för att sätta ihop några små filmstumpar.

Link to comment
Share on other sites

Möjligen kan man helt enkelt radera mappen C:ProgramMovie Maker, och sedan rensa registret, så att registerposter tillhörande Movie Maker försvinner. Sedan skall programmet kunna installeras via Windows Update.

Läs mer: http://www.microsoft.com/windowsxp/downloa...oviemaker2.mspx

En fristående nedladdning (troligen på engelska) av Movie Maker 2.0 finns på Download.com: http://www.download.com/Windows-Movie-Make...cdlPid=10187903

Ett program som är under utveckling är Windows Live Movie Maker: http://en.wikipedia.org/wiki/Windows_Live_Movie_Maker

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...