Gå till innehåll

Windows Movie Maker fungerar inte


johnD

Recommended Posts

Har haft uppe ämnet tidigare men inte fått någon ordning på det.Movie Makern finns men fungerar inte alls.Kan man ominstallera det och i så fall hur gör man? Har sökt både länge och väl men hittar inte något användbart. Är dålig på engelska så det hade suttit bra om det hade funnits något på svenska, men det är väl för mycket begärt? Svenska är väl inte så stort i detta sammanhang. Movie Maker är ju litet och enkelt och användbart i en del fall.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Vad är det som inte fungerar? Säger den att det saknas några filer? Dll-filer? Eller får du igång programmet, men inte kan använda det för att det hänger sig / kraschar?

Om du behöver hjälp med någon engelsk sida kan jag gärna hjälpa. ;)

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Gäst DimensionX

Tydligen inte lätt att ta bort Movie Maker.

Citerar:

Unfortunately, youre not allowed to remove Movie Maker from Windows.  If you have an updated XP SP2 system you cant even re-install it.  If anyone knows how, leave a comment. Ive been trying to re-install Movie Maker to fix a problem I have with transitions. Even with the help and advice of experts I havent been successful.

Du kan ju alltid "reparera" windows med hjälp av windows skivan om movie maker krånglar.

Moviemaker brukar krasha då det saknas codecs när du försöker spara (göra) en film. Nu vet jag inte det exakta problemet med ditt moviemaker men testa att installera XP Codec Pack. Min krashade också när man försökte använda andra format än ren wmv.

http://www.xpcodecpack.com/

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Det låter alltid svårare när stora företag snackar. Alla program går att ta bort och lägga till - bara att hitta filerna och ta bort. Movie Maker är dessutom inte hårt bundet till Windows såsom Internet Explorer tex.

Vissa saker kan man ju inte ta bort om dom är hårt knutna till Windows men som sagt så ska detta problemet gå att lösa, bara vi får rätt information att utgå från.

Så vi behöver info om hur problemet är.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Gäst DimensionX

Det var inget företag utan en privatperson i en blogg. Jag läste att Movie Maker är hårt knuten till mediaspelaren. Kollade komponenter att ta bort från Windows, Movie Maker fanns inte ens med på listan.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

"Reparera" XP med Windows-skivan vill jag inte göra mer.Har gjort det ett par gånger tidigare pga andra problem,men det har slutat med total ominstallation och första gången var Movie Maker helt  OK, men efter ominstallationen fungerade inte uppspelningen av filmerna.

Det som inte fungerar nu är att av tio filmsnuttar kanske en eller två går att importera trots att det är samma filformat. "Odefinierat fel", står det.De få filmerna som lyckas komma in går sen inte att flytta till "tidslinjen" och då funkar det inte vidare heller.

Får kanske leta efter något annat litet,enkelt program. Har Ulead Videostudio, som är alldeles utmärkt,men lite för avancerat för att sätta ihop några små filmstumpar.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Möjligen kan man helt enkelt radera mappen C:ProgramMovie Maker, och sedan rensa registret, så att registerposter tillhörande Movie Maker försvinner. Sedan skall programmet kunna installeras via Windows Update.

Läs mer: http://www.microsoft.com/windowsxp/downloa...oviemaker2.mspx

En fristående nedladdning (troligen på engelska) av Movie Maker 2.0 finns på Download.com: http://www.download.com/Windows-Movie-Make...cdlPid=10187903

Ett program som är under utveckling är Windows Live Movie Maker: http://en.wikipedia.org/wiki/Windows_Live_Movie_Maker

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Delta i dialogen

Du kan skriva svaret nu och registrera dig senare, Om du har ett konto, logga in nu för att svara på inlägget.

Gäst
Svara i detta ämne...

×   Du har klistrat in innehåll med formatering.   Ta bort formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Din länk har automatiskt bäddats in.   Visa som länk istället

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Skapa nytt...