Hårddisk borta i Vista!!??


Mularn
 Share

Recommended Posts

Hej!

Har i dagarna införskaffat ny dator med vista/64 tycker det funkar bra och är rätt nöjd bortsett att min ena hd:s innehåll försvann igår  :'( . Har en wd raptor där c: ligger och en samsung HD103UJ 1TB på ett Asus Striker II Formula nforce 780i sli moderkort där jag brukade ha 2 partitioner d: och e:. Efter ominstallation av Vista då det inte funkade från butik, så funkade allt klockrent och jag tankade över alla viktiga prylar från min externa hd till d: typ mp3, filmer, torrents nedladdningar och foton sen flera år tillbaks!! Alltså lisviktig lagrad information!!!  ::)

Rätt som så upptäcker jag att jag inte kommer in på d: längre ett liknande problem beskrivdes här http://www.alltomxp.se/forum/index.php?topic=10927.0 tyvärr blev det ingen fortsättning på den tråden och jag är jäkligt nyfiken!! Vista vill att jag ska formattera disken då den inte kan läsa den suck tänker jag o tankar hem ett prog för o rädda vad som räddas kan,  file scavenger blir lösningen ett prog jag provat på diskar som inte funkat alls och funkat bra. Den har inga problem med att hitta innehållet o inget saknas eller har blivit korrupt på något sätt. Laddar hem ett test prog från samsung ES tool och kör ett komplett test a 5 tim eller nåt inga fel!? Suck tänker jag och talar om för vista att jag vill dela den på 2 igen o formattera, under den här processen dyker den upp igen d: e: och innehåll???? Hmmm eftersom jag inte litar på att innehållet är helt så formatterar jag både d: o e: och tankar över allt från min externa igen till d: startar utorrent lägger in alla torrents igen o dom funkar perfekt puuuh allt räddat!! Baaah idag samma grej!!! ???

Suttit på internet i snart 5 tim frugan är galen o jag hittar inget!!! Jag har ryckt i sata tåtar o allt möjligt men det funkar sa..¤#%!!&%&/ an inte!

Hjälp!! Jag fattar inget känns som jag kommer få hålla på o formattera om i evighet!!! :'(

Link to comment
Share on other sites

Kontrollera om där finns en uppdaterad BIOS version till moderkortet.

Med tanke på att detta är en ovanligt stor disk så kan där vara ett uppmappningsproblem i booten.

Jag antar att du redan provat med ny SATA-kabel och annan SATA-port.

När du får ett så här fel som att disken försvinner eller anses vara "bad" eller "raw" så bör du inte

börja med att initiera, formatera eller på annat sätt röra mediat. (Du kan möjligen köra en "chkdsk /R").

Dessa fel är ofta missförstånd från Windows sida.

Link to comment
Share on other sites

Hej!

Hade själv problem med att en av mina extra diskar (en 750GB) gick "offline" titt som tätt, behövdes en omstart för att få den synlig igen.

Om jag inte minns fel så var det efter en x64 uppdatering för inte så längesedan som jag efter omstarten fick upp ett meddelande om att min hårddisk installeras (750GB)!

Jag kanske är ute å cyklar men det va så jag upplevde det och det kändes märkligt eftersom jag fått den installerad vid System installationen nån månad tidigare.

Men sedan dess har inte disken gått offline en endaste gång!

För att göra denna historia kort..  :P

Har du installerat "alla" uppdateringar? (även de som behövs av dom rekommenderade)

Lycka till!

Link to comment
Share on other sites

Tack för tipsen! Har inte bytt sata tåtar bara tagit bort dom o satt dit dom, ska byta sladd o port, det kom ju en hel drös med moderkortet ;)  Kollade i bios o där står det ju korrekt 1000 Mb so far so good, uppmappnings biten lät intressant har inte en aning om vad det är  ;D men den funkade ju efter min panik formatering och la ju inte av förrns jag starta om så det verkar ju va något. Uppdateringarna är gjorda efter serviceboken! :) Får väl prova bios byte, har ju varit runt o kollat olika forum o det verkar ju inte va sådär jättepositiva omdömen om bios till detta kort  :'(

Provade på skoj driver detective för o få några tips om ev uppdateringar av drivisar, nvidia nforce serial ata controller fanns det tydligen uppdatering till låter ju som en god ide ska börja med den verkar enklast! :) Tack för hjälpen jag skriker efter mer om ett par timmar om det skiter sig :)  Nåt man ändå retar sig på är att man hållt på så här sen win 3.11 o sen 95 o vidare då iofs va man ju tvungen o mickla med allt möjligt för o få ljud på enklare spel. Spelar ingen roll vad det är för år just för tillfället likväl sitter man här o stirrar på en skärm o undrar hur i #¤%&/ man ska fixa eländet  :P

Link to comment
Share on other sites

Suck!! Bytt sata controller drivare, nyaste bios 1501, bytte kabel o port o fortfarande samma problem!!!?? gaaaah vad göra??? Tillråga på allt elände så verkar min wd500 Gb externa disk lägga av (börjar smälla om den på ett otrevligt sätt o sen hamnar i nåt viloläge utan att dyka upp i windows) där min backup av disken som strular befinner sig! SUCK!! ::)

Link to comment
Share on other sites

Ja detta är livet motgång efter motgång  ::) ja det är väl bara att prova o köpa ny disk o hoppas man får sova om nätterna  :D

Söker man på nätet på sata hard drive missing in vista så inser man att man inte är ensam om problemet.

Problemet verkar vara väldigt utbrett och har funnits säkert ett år. Jobbigt att det inte verkar finnas nån bra lösning på det  :-

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share