Gå till innehåll

Strator

Medlem
  • Innehållsantal

    65
  • Gick med

  • Besökte senast

Kontaktmetoder

  • Hemsida
    http://
  • ICQ
    0

Ytterligare profilinformation

  • Kön
    Man
  • Från
    Västmanland

Senaste besökare till profilen

2 612 profilvisningar

Strator's Achievements

(2/8)

  1. Hej! Installerade en ny-installation av Win11 21H2 "Lab-versionen" genom register-modifieringen i artikeln. Jag måste säga att jag blev nöjd med prestandan på Win 11 jämfört 10:an som känts som en ny version av Vista. Allt känns rappt och drivrutiner har funnits (system nedanför). Original så kom Win 11 med någon 470.xx-ish grafik drivis. Enbart Chipset drivrutiner har behövts installeras. Ethernet drivisar från Win10 ville inte installeras. Nu talas det om att Microsoft ska ta bort Lab-funktionen men jag kör så länge det håller. W11P -=- Asus Z97-A -=- Intel 4790K -=- Noctua NH-D15 -=- Corsair 16GB 2400MHz -=- Corsair 510P m.2 -=- 2060 RTX -=- Corsair RM750W -=- Fractal Design Meshify C
  2. Se över dina USB-kontakter du har anslutna i datorn. Det kan hända att USB-kontakter som har stora "kroppar" och som sitter bredvid varandra kan orsaka dålig kontakt i uttagen p.g.a. brytkrafterna (sitter snett). Det har jag varit med om i en bekants Acer-dator, jag arrangerade om USB kontakterna så de inte tryckte isär varandra och så försvann dom periodiska systemljuden för USB från-/tillkoppling.
  3. Ja, första fönstret är det inga problem med. Men öppna Utforskaren t.e.x., sen startar du 5st till så förstår du nog bättre vad jag vill åtgärda.
  4. Kan man inaktivera funktionen att nya programfönster som öppnas alltid flyttas i sidled till höger varje gång och varje nytt fönster som öppnas?
  5. Jag minns när jag ville pröva på UAC i mitt Vista med standard inställningen en gång för länge sedan. Blev halvt knasig på varför jag inte kunde skapa filassociationerna i 7zip settings... kom fram till att jag måste starta 7zip med adminrättigheter.. Det fick mig att aldrig fastna för UAC.
  6. Vad jag känner till har en utdelning av hårddiskens root en högre säkerhetsinställning p.g.a. Systemsäkerhet. Enklast vore om du skapar en mapp som heter Insync/Backup som du delar ut.
  7. I dagens teknik blir inte en dator snabbare än sin hårddisks läs/skrivprestanda.... faktiskt. "Helt ny" som i helt nyinstallerad får man bara genom att göra en ren ominstallation. Ju mer program/drivrutiner man senare installerar segar ner den allt eftersom om man kör en traditionell hårddisk. Så kort och gott, SSD is da sheit.
  8. Jag har en egen tråd då jag försökte bli av med samma problem då jag ville använda biblioteks funktionen men enbart i Utforskaren. Först måste du lära dig att inte använda bibliotek överhuvudtaget för bibliotek och WMP är tydligen syskon numera (WMP är numera den nya Utforskaren med inbyggd mediauppspelning i ett). Så du måste öppna WMP, gå in under Organisera/(Arkiv?)-->Hantera Bibliotek och välja bort varje sökväg under respektive media, men Observera att detta tar bort dina ev. uppbyggda bibliotek i Utforskaren ifall du gjort sådana i Utforskaren. Har du skapat en Hemgrupp (Homegroup)?, så bör du inaktivera Delning av bibliotek under delningsalternativ under Nätverks-och Delnings Center annars så kommer "Windows Media Player Network Sharing Service" (WMPNetworkSvc) som finns under Tjänster i Administratörs Verktygen att skanna dina bibliotek, därför vill du använda Biblioteken i Utforskaren men inte WMP som mediaspelare så kommer "Windows Media Player Network Sharing Service" fortfarande söka dina bibliotek på information trots att du inte använder WMP, men tänk på att skapar du bibliotek i Utforskaren så skapas länkarna i WMP med automatik (de under "Hantera Bibliotek"). Men skulle du råka starta WMP om du använder Bibliotek, så startas en process som heter wmpshare.exe trots att WMPNetworkSvc är inaktiverat, så nog har de krånglat till det för dom som bara vill använda WMP som spelare och inte som autoscannerprogram för bibliotek. Själv så använder jag KmPlayer KmPlayer 2.9.4.1437 Nedladdning. Jag hoppas det blev förståeligt, (jag använder eng. rakt igenom så jag vet inte de svenska översättningarna).
  9. Se till att du använder senaste drivrutinerna för ditt grafikkort, moderkort chipset och senaste versionen av program som använder Shell extension (högklick menyn).
  10. Inte en saklig åsikt enligt min mening. Vi vet fortfarande inte vilken version TS använt sig av, inte heller att det skulle finnas ev. inkompabilitet med något annat program som TS ev. använder.
  11. Du kommer nog inte in i Windows Felsäkert läge då det låter som om installationen inte blir slutförd. Du måste köra om installationen med det andra gfx-kortet för att utesluta andra hårdvaru problem. Annars blir det samma rekommendation som Cecilia har, dra ut eventuella extra kort i datorn (tv-kort, ljudkort o.s.v.) innan installation. Rent spontant låter det som om drivrutinerna som kommer med W7 installationen inte är kompatibla med någon av din hårdvara och då hjälper det inte att byta kort innan installationen är klar. Har du ett udda grafikkort?
  12. Vill du ha 64bitar trots allt så är det enda att köpa en ny version av W7 så länge du inte kan komma över en billig vista 64 version att uppgradera ifrån.
×
×
  • Skapa nytt...