[LÖST] Ta bort program i Spela upp automatiskt


JoWa
 Share

Recommended Posts

Hej,

I rutan Spela upp automatiskt ligger avinstallerade program kvar i programlistan. Hur får jag bort dessa? Antar att det är nycklar i registret som skall bort, men var finns dessa? Har för övrigt rensat registret med CCleaner, Free Window Registry Repair och TweakNow RegCleaner Std, utan resultat.

Har försökt med Tweak UI, som har en kontroll för detta, men Delete-knappen är inte tillgänglig (se bild).

Link to comment
Share on other sites

Det problemet löser du genom att ladda ner och installera CCleaner.

http://fs4.filehippo.com/4695/16ad4d7ee352.../ccsetup210.exe

Kör nu inte hela städprogrammet utan att först manuellt välja delar.

Tag fram fliken Register och markera enbart raden Program och Sök efter problem.

Där kommer du att få upp rader med "Öppna med Programproblem" som du kan Reparera.

Link to comment
Share on other sites

Tack för svar. :)

Har kört Ccleaner otaliga gånger. Körde nu som du beskrev, med endast Program markerat. Inga problem hittades. :-

Kan sökvägen under Registernyckel i din bild vara en lösning, att gå dit och söka manuellt?

Link to comment
Share on other sites

I mitt fall så hade jag själv tagit bort Testprogram.exe från disken före testkörningen.

Om ditt program ligger kvar på disk så blir det inget testfel....

Du kommer att finna flertal referenser till programmet du vill rensa.

[HKEY_CLASSES_ROOTApplications]

[HKEY_CURRENT_USERSoftwareClassesApplications]

Eftersom du vet vilka program du har avinstallerat förut så är det bara att rensa resterna här.

Det skadar inte att först under Arkiv Exportera hela Registret till en .reg -fil.

Link to comment
Share on other sites

Okej tack. :)

Det är i första hand MediaMonkey och Photoshop Elements. Får söka efter dessa och radera alla förekomster i registret.

Såg att MediaMoneky finns under OpenWithList för många ljudformat Och där finns också andra avinstallerade program.

Nog bäst att spara en kopia först. 8)

Link to comment
Share on other sites

Guest DimensionX
Okej tack. :)

Det är i första hand MediaMonkey och Photoshop Elements. Får söka efter dessa och radera alla förekomster i registret.

Såg att MediaMoneky finns under OpenWithList för många ljudformat Och där finns också andra avinstallerade program.

Nog bäst att spara en kopia först. 8)

Finns ett betydligt bättre sätt................

Regcleaner.

Du kan göra nästan allt i regcleaner.

Gå in i "shell extensions" så kan du enkelt plocka bort det där. ;)

http://www.worldstart.com/weekly-download/...-cleaner4.3.htm

Ett av mina viktigaste program, sedan 5 år. ;):)

Ställ om till svenskt språk bara, sen är det bara att köra.

Link to comment
Share on other sites

Jo, Oanvända filändelser har jag kört, men det är nog inte många format som är unika för MediaMonkey.

Hittade nu under Handlers i Registereditorn nycklar som MediaMonkeyBurnHandler.

Tycks vara rätta stället. :) Där fann jag även AdobePhotoshopElements6ShowPicturesOnArrival.

Skall även kika på ditt programförslag, DimensionX. ;)

Link to comment
Share on other sites

Guest DimensionX
Rensade bort Photoshop Elements och MediaMonkey under HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREMicrosoftWindowsCurrentVersionExplorerAutoplayHandlersHandlers

Efter det ser det såhär roligt ut :(:

Oboy, det där såg inte bra ut. Hade du använt regcleaner kunde du specifikt tagit bort det du ville istället (och dessutom återställt igen om du velat eftersom regcleaner gör backups).

Shell Utvidgningar och "open" kommandona.

Link to comment
Share on other sites

Oboy, det där såg inte bra ut. Hade du använt regcleaner kunde du specifikt tagit bort det du ville istället (och dessutom återställt igen om du velat eftersom regcleaner gör backups).

Shell Utvidgningar och "open" kommandona.

Får inte RegCleaner att fungera. Jag kan installera det, och processen RegCleanr.exe startar, men den syns endast i Aktivitetshanreraren. Har installerat två gånger med avinstallation och registerrensning emellan. Inget programfönster dyker upp. :-

Link to comment
Share on other sites

Jag ser inget fel ::) kan du inte kinesiska ?

Alla register programmen har backup funktion före städning.

Det är bara att läsa in register backuppen igen och köra ett varv till.  ;)

你好! (Hej!) Kan inte så mycket mer

Men jag saknar ikonerna ;)

Jo, jag exporterade ju registret från Registereditorn.

Link to comment
Share on other sites

Guest DimensionX

Jag ser inget fel ::) kan du inte kinesiska ?

Alla register programmen har backup funktion före städning.

Det är bara att läsa in register backuppen igen och köra ett varv till.  ;)

你好! (Hej!) Kan inte så mycket mer

Men jag saknar ikonerna ;)

Jo, jag exporterade ju registret från Registereditorn.

Kör bara progget jag länkade till så är problemet löst. :)

Det är från Microsoft själva. ;)

Laddas här

http://www.softwarepatch.com/windows/xp-autorun.html

Eller från Microsoft.

http://www.microsoft.com/downloads/details...;displaylang=en

Link to comment
Share on other sites

Kör bara progget jag länkade till så är problemet löst. :)

Jo du ;) Men tack för tipset! :)


AutoFix [V5.2.3790.67]

Time [2008-08-12 17:01:35]

Microsoft Windows Version [5.1 (Service Pack 3) <2600>]

Test [The Shell Hardware Detection service is running.] - Instance [N/A]:

    Result [AutoStart Setting]: OK

    Result [The Shell Hardware Detection service is running.]: OK

Test [Policies] - Instance [J:, Drive Type: 3]:

    Result [HKCU...Policies!NoDrives]: OK {Absent}

    Result [HKCU...Policies!NoDriveAutorun]: OK {Present}

    Result [HKCU...Policies!NoDriveTypeAutorun]: OK {Present}

    Result [HKLM...Policies!NoDrives]: OK {Absent}

    Result [HKLM...Policies!NoDriveAutorun]: OK {Absent}

    Result [HKLM...Policies!NoDriveTypeAutorun]: OK {Absent}

    Result [Driver level policies]: OK {

        HKLM...Services!Autorun (Absent) <Allows>

        HKLM...ServicesParameters!Autorun (Absent) <Allows>

        HKLMSystemCCSEnum...!AlwaysEnable (Absent) <Not set>

        HKLMSystemCCSEnum...!AlwaysDisable (Absent) <Not set> }

Test [Drive Notification] - Instance [J:, Drive Type: 3]:

    Result [Legacy Notification]: OK

    Result [AutoPlay V2 Notification]: Problems {

        Service (Silent)

        Shell (Deaf) }

    >> Repair << [Autoplay V2 Event]

      Step: No steps to take.

      Result: This AutoPlay setting cannot be fixed. Either the device is malfunctioning, or the wizard cannot determine the problem.

>> Required action: The wizard found problems but cannot fix them -> None


Återstår väl endast att stänga av Automatisk uppspelning :-

Link to comment
Share on other sites

Guest DimensionX

Det blev tydligen så pass mycket skada att det inte gick att fixa. Inte för att det är till någon tröst men personligen har jag haft den där (i mitt tycke rysligt irriterande) autoplay funktionen disablad i flera år med hjälp av Tweak UI.

Link to comment
Share on other sites

Det blev tydligen så pass mycket skada att det inte gick att fixa. Inte för att det är till någon tröst men personligen har jag haft den där (i mitt tycke rysligt irriterande) autoplay funktionen disablad i flera år med hjälp av Tweak UI.

Jo, jag håller i stort sett med dig. Brukar ha automatisk uppspelning inaktiverad. Men att avisntallerade program dyker upp där är ju ett registerfel, vad jag kan bedöma, och fel vill jag hellre rätta till än gömma. ;)

Link to comment
Share on other sites

Guest DimensionX

Det blev tydligen så pass mycket skada att det inte gick att fixa. Inte för att det är till någon tröst men personligen har jag haft den där (i mitt tycke rysligt irriterande) autoplay funktionen disablad i flera år med hjälp av Tweak UI.

Jo, jag håller i stort sett med dig. Brukar ha automatisk uppspelning inaktiverad. Men att avisntallerade program dyker upp där är ju ett registerfel, vad jag kan bedöma, och fel vill jag hellre rätta till än gömma. ;)

Jo jag kan förstå det. En del skräp lämnas tyvärr kvar när man avinstallerar. Ibland till och med på högerklicksmenyn. Program jag avinstallerade för längesedan ligger kvar där än. :D

Link to comment
Share on other sites

Jo, jag exporterade ju registret från Registereditorn.

...så varför klickar du inte bara igång xxxxx.reg -filen som du sparat undan ?

Försökte, både i normalt och felsäkert läge. Bifogat felmeddelande är från felsäkert läge.

Link to comment
Share on other sites

Guest DimensionX

Jo, jag exporterade ju registret från Registereditorn.

...så varför klickar du inte bara igång xxxxx.reg -filen som du sparat undan ?

Försökte, både i normalt och felsäkert läge. Bifogat felmeddelande är från felsäkert läge.

Ett annat alternativ är en reparations installation, snart gjort och du tappar ju inget mer än lite tid. Om det är värt det vill säga eftersom du inte använder autostarten. ;)

Link to comment
Share on other sites

Hummm... Jag exporterade hela Registret och sedan importerade det igen.

Visserligen i Vista och med "kör som administratör" men minst 90% importerades innan skylten dök upp.

Så du borde fått in vad du tagit bort. Det var ju inga låsta systemnycklar du tog bort...

Ett annat alternativ är en reparations installation, snart gjort och du tappar ju inget mer än lite tid. Om det är värt det vill säga eftersom du inte använder autostarten. ;)

Jag undrar om det hjälper eftersom en reparation sparar undan Registret och lägger tillbaka det efter sig.

Eller kanske bara kontospecifika delar  ???

God morron för resten DimensionX  ;D

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share