Jump to content

Trådlöst Internet!


Recommended Posts

Hej!

Nu kommer mitt nästa problem som är hur svårlöst som helst :(

*

Jag kan inte komma inte komma åt INTERNET från min dator, det är en sådan där dataskärm med rött kryss nere i aktivitetsfältet till höger på skärmen.

Jag har trådlöst nätverk med NETGEAR-router och NETGEAR-grejen har jag startat om för den är inkopplad i en annan dator (dator 2) som är kopplad direkt i telejacket med Zyxxel-modem.

När jag startat om NETGEAR på dator 2 så går jag igenom den där guiden som dyker upp och där har jag gjort rätt för Internet fungerar trots allt felfritt på dator 2.

Dator 2 är identisk med min dator, HP Pavilion och Windows Vista Home Premium.

Min vän som har en laptop testade signalerna och fann ut att det var jättedålig signal i det rummet där jag har min dator. Den dåliga signalen beror på en vägg vi har inne huset där det är mycket elkablar och grejs som drogs mellan väggarna då huset byggdes om.

Men trots det fungerade Internet något så där på min dator INNAN jag återställde min dator till fabriksinställningarna.

--- På min dator finns en lista med nätverk, ett heter något kryptiskt, sedan finns ett som heter namnlöst och det är 0 gröna staplar av totalt 4-5 st (de är gråfärgade) och jag väljer namnlöst, döper den till "NETGEAR" och skriver in korrekt WEP-kod och så står det att den ej hittar något nätverk.

Har ni bra tips på hur jag kan åtgärda det här problemet. Min vän hade köpt en ny router som skulle va jättebra till sina personliga bruk hemma hos sig, men vi testade den här hos mig och signalen blev ju lika dålig ändå p.g.a. väggen. Och min dator kan av utrymmesskäl inte placera sig på rätt sida om den där väggen tyvärr :(

Tack på förhand :)

MVH at1981 !!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...