Jump to content

Köpt ny dator, men har ej stöd för Vista x64?


Nismo

Recommended Posts

Hej!

Jag har köpt en Fujitsu-Siemens Amilo Xi3650, 2,53 Ghz, 4GB RAM, GeForce 9600M GT 512MB.

En ganska bra dator enligt mitt tycke.

Med denna följde Windows Vista x32 Home edition. Dock stöder bara 32-bitars max 3GB i RAM så som jag förstått det. Självklart vill man utnyttja kapaciteten till max så jag installerade x64 Vista Ultimate istället. Allt gott så långt.

Till problemet: När jag spelar Far Cry 2 så laggar det ganska rejält, det hackar liksom fram, sen kan det helt plötsligt flyta på i 5-10 sekunder, sen fryser det i 5 sek. och så går det runt runt. Till och med Need for speed undercover går inte ens att spela på 640x480 med alla effekter avstängda. Jag misstänker att det är grafikkortets drivrutiner som spökar alt. krockar med Windows egna "höj prestanda" funktion. Har redan testat ett flertal drivisar, bla från Nvidia själva samt de från Fujitsu-Siemens.

När jag har pratat med supporten på Siemens så har jag provat allt från att köra deras System diagnostics, 3D Mark 06, samt kollat att alla värden i aktivitetshanteraren osv. stämmer. Inget är fel enligt alla dessa test. Dock buggar spelen fortfarande.

Nu när Siemens provat allt som de kan komma på väljer dem att ta den enkla vägen och i senaste mailet fick jag svaret: "Du kan inte köra x64 Ultimate på den här maskinen och vi supportar inte os byten". Snacka om att bara skyffla problemet under mattan.

Jag undrar nu hur fan man kan tillverka en dator som kostar 15 000 kr som har 4 GB i RAM, men den stöder inte operativsystem som kan utnyttja mer än 3GB RAM. Låter VÄLDIGT konstigt i mina öron.

Jag använder mig mkt av 3D program som Maya, och andra krävande program som jag klipper film i osv. så jag behöver mkt kräm från datorn, därav modellval. Men efter jag hört detta så undrar jag vad jag ska ta mig till?

//Nismo

Link to comment
Share on other sites

Har kollat specen för din dator... Du HAR 64-bitars stöd... det innebär inte att du automatiskt har det installerat när den levereras. Precis som din leverantör säger så upphör all support när du kontaktar dom, då du modifierat den så här. Inget konstigt med det alls...

Det som troligen spökar i din dator är trots allt grafikkortet. Bara för att det sitter ett 9600 i en börbar betyder INTE det att den ger samma prestanda som i en stationär.

Jag har en bärbar dator i jobbet som ger samma "kräm" som i din, med samma grafikkretsar. Jag har själv försökt att köra Call Of Duty 4 i den med katastrofalt resultat. Det är så mycket mer som spelar roll i en bärbar än bara prestanda på papper... Kylning är en stor bov som suger musten ur många bärbara maskiner.

Mvh // Mange

Link to comment
Share on other sites

Nu förstår jag inte question?

Du har Windows Vista32bit, med 4 gig !!!!!

hur får du fram att den bara stöder 3gig !!!!!

det är ju bara XP som stöder 3 gig

vad jag har förstått så stöder alla Vista versioner 4 gig o mer , eller question?

Link to comment
Share on other sites

Nu förstår jag inte question?

Du har Windows Vista32bit, med 4 gig !!!!!

hur får du fram att den bara stöder 3gig !!!!!

det är ju bara XP som stöder 3 gig

vad jag har förstått så stöder alla Vista versioner 4 gig o mer , eller question?

Sök på forumet.... det står förklarat på flera ställen hur det funkar. Men Vista 32 bitars allokaliserar endast 3,2 gb av det RAM minne som är installerat... Har 4 gb i dotterns dator... står att det finns 3 gb installerat.

Mange

Link to comment
Share on other sites

Vad bör jag göra som nästa steg? Installera tillbaka till 32 bitars och kolla om det blir någon skillnad?

Kontakta Siemens igen och påpeka att Xi3650 faktiskt stöder 64 bitars?

Ang. drivisarna från Fujitsu Siemens hemsida så är det dom jag har, men dom är gamla som gatan, men dock de enda som jag fått att fungera.

//Tomas

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...