Gå till innehåll

Windows XP installation: Svart skärm efter drivrutinskärm


Ivorian

Recommended Posts

Hejsan, har försökt i flera dagar att installera Windows XP på en burk men den vägrar gå genom hela installationen så nu vänder jag mig till er.

Jag startar datorn med skivan i och det står: Tryck på valfri knapp för att starta Installationen...

jag trycker en knapp och Installationen går igång med skärmen där den visar att den läser in drivrutiner så att installationen ska fungera med SATA diskar och så vidare. Efter det så blir det bara svart och jag ser en markör i vänstra hörnet och den bara blinkar och där bara den låser sig sen. Skivan jag försöker installera med är en vanlig Windows XP skiva.

Det konstiga är att jag har även en annan samlings DVD med flera olika versioner av Windows XP på och när jag använder den för installationen så låser det sig inte, tyvärr har jag tappat bort nyckeln till denna skivan så jag kan inte installera den ändå.

Jag har redan använt en räddningsskiva där jag använt fixboot och fixmbr men det visar ändå ingen skillnad. Varför funkar bara samlings DVDn medan den andra vanliga CDn inte gör det?

Snälla hjälp innan jag blir tokig!

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Det händer inte allt för sällan att Installations-skivor blir korrupta, och alltså inte fungerar som dom skall! Eftersom du har en fungerande skiva så är det bara att använda den.... din förhoppningsvis lagliga produktnyckel fungerar oavsett vilken installations-cd du använder!

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Jag har originalnyckel, men CDn är nyare än DVDn (som är från 2005) plus att CDn är med service pack 3 medan Dvdn endast har service pack 2.

Det har ingen betydelse... antingen installerar du med dvd´n och lägger in SP3 via Windows update i efterhand, eller också tillverkar du en ny CD med SP3... läs hur, på länken här!

http://www.tipsomvista.se/guider/96-window...ice-pack-3.html

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

  • 2 veckor senare...

Köpte mitt WinXp Pro idag, hade exakt samma problem, efter suttit med problemet i cirka 6timmar hittade jag ett tips. en kille med samma problem hade bara dragit ur skrivarsladden så hade det funkat. så jag testade att dra ut min nätverkssladd och Voila! funkade kanon, blir fortfarande en svart skärm(men det ska det tydligen bli) men efter 5-10sekunder så fortsatte installationen. Wohooo! Nu kan jag sova gott :D

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Delta i dialogen

Du kan skriva svaret nu och registrera dig senare, Om du har ett konto, logga in nu för att svara på inlägget.

Gäst
Svara i detta ämne...

×   Du har klistrat in innehåll med formatering.   Ta bort formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Din länk har automatiskt bäddats in.   Visa som länk istället

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Skapa nytt...