Jump to content

uTorrent Portable


e-son

Recommended Posts

utorrent.png

Eftersom uTorrent är ett såpass populärt program kan det kanske vara bra att att känna till hur man gör programmet portabelt, antingen det nu är för att underlätta backup, undvika ominstallation eller bara för att använda det på någon flyttbar enhet som t.ex USB-minnet.

Det första som krävs är att man faktiskt har installerat programmet på vanligt sätt, detta för att kunna komma åt dom filer som krävs.

Skapa sedan en ny mapp på valfri plats (dock inte systemets programmapp) och döp den till något lämpligt... typ uTorrentPortable!

Navigera till %Program Files%\uTorrent och kopiera uTorrent.exe till din nyskapade mapp. Fortsätt med att navigera till %AppData%\uTorrent och där kopiera filerna settings.dat och utorrent.lng... också till din nyskapade mapp.

Du kan nu avinstallera uTorrent från systemet om du inte vill ha den kvar. Den portabla versionen startas med uTorrent.exe, via genväg eller direkt från den nya programmappen. Alla eventuella aktiva torrents måste laddas om, eftersom dom inte följer med i flytten. Möjligen kan man undvika detta genom att kopiera in filen resume.dat från AppData-destinationen (jag har dock inte provat detta själv), rss.dat och dht.dat kan också tas med om någon använder dom funktionerna... likaså eventuella ipfilter!

Edited by e-son
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...