Jump to content

Reparera en trasig systemåterställning [Windows XP]


Venoms

Recommended Posts

Det finns blandade känslor för Systemåterställningen i windows xp. De finns de gånger som funktionen har räddat skinnet på mig när ett totalknas varit faktum.

Ibland så tycker vissa antivirusprogram att återställningen är i vägen och om det slutar att fungera, kan det bli en svår nöt att knäcka.

Det enklaste symptomet på att återställningen är ur funktion är att det inte går att göra några återställningspunkter längre och du kan inte återställa några heller. De flesta användare märker inte detta, och det gör inte proffs heller...

Det finns möjligheter att ominstallera systemåterställningen igen om det blivit skadat eller avinstallerat på något sätt.

Den enda nackdelen är att alla gamla återställningspunkter försvinner, men om du måste ha ett fungerande återställningssystem är det den möjligheten som finns.

Ominstallera systemåterställningen

1. Aktivera visning av gömda och systemfiler i explorern.

  Kontrollpanelen -> Mappalternativ -> Visning, under "Avancerade inställningar" markera "Visa dolda filer och mappar" och nedanför den Avmarkera "Dölj skyddade operativsystemfiler (rekommenderas)". Glöm inte att markera den igen senare.

2. Start -> Kör skriv: %SystemRoot%inf (enter)

3. Leta reda på filen "sr.inf" och högerklicka och välj Installera.

4. Du kan bli tillsagd att ha windows installationsfiler redo eller i386 katalogen på hårddisken om du installerat sp2, använd %SystemRoot%ServicePackFilesi386.

Om du har virus, trojaner eller annan malwareinfektion och systemåterställningen verkar att fungera korrekt, gör inga försök att ominstallera systemåterställningen förrän du åtgärdat problemen med dessa problem först. Som sagt tidigare kommer systemåterställningen att ta bort alla tidigare återställningspunkter och de är kanske den enda möjligheten du har att få tillbaka förlorad data på.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...