Jump to content

Frysning av hela datorn


Kaicom

Recommended Posts

Datorn fryser när jag kollar på t.ex en flash player film på AftonBladet, eller om barnbarnet spelar ett spel på www.spela.se, ibland fungerar det men för det mesta hänger sig hela datorn och ett brusljud hörs hela tiden, man kan inte röra musen eller ens använda Ctrl+Alt+Del för att avsluta något, det är endast knappen som gäller för att stara om datorn, Samma sak om jag tittar på SVT Play, fungerar en stund sedan hänger sig datorn.

Jag har W7 Ultimate, i5 Core processor, 2,67 Mhz, 4 Gib Ram, 64 bits ( Har haft en del problem med blåskärm men det löste sig när jag bytte plats på minnena).

Har sett till att jag har de senaste drivrutinerna samt uppdaterar BIOS till senaste version ( moderkort ASUS P7P55D LE).

Grafikkortet är ett Nvidia GTX260 med den senaste drivrutinen. Jag läser dagligen inläggen på alltomXP för att se ifall någon annan har samma fel och hur man skulle kunna lösa detta irriterande problem.

Vet att Adobe Flash inte finns i 64bitars än men det ska ju fungerara än då....... Hoppas någon av er kloka killar och tjejer kan ge mig några användbara tips så jag får löst detta irriterande problem.

Om det inte är Adobe Flash som är problemet så vore jag tacksam om någon som haft liknade problem talade om hur de löste det.

Link to comment
Share on other sites

Är det samma typ av minnen i datorn? Det verkar som det kan vara ett litet problem där. Kolla med att göra ett minnestestkörning! Kör Windows minnesdiagnostik. Skriv i START SÖKFÄLTET minnesdiagnostik. Testa, hoppas du får ett svar där.

Link to comment
Share on other sites

Hej,

Det är samma minnen i datorn, Corsair 4 Gb DDR3 XMS intel i5/i7 PC10600 1333 MHZ (2X2GB), har kört både MicroSofts egen minnes test samt Memtest med boot från CD skiva, den hittade inget fel men läste tipset i forumet att byta plats och det verkar ha hjälpt med BSOD, nu är det bara detta kvar innan datorn fungerar klockrent. Det måste vara något annat som är fel men kan inte för mitt liv komma på vad, har kollat det mesta men kan inte komma på nåt mer och jag har ingen lust att vänta på en lösning från Adobe eller omistallera till W7 32bits eller Vista.

Link to comment
Share on other sites

Vilken webläsare används?

Den IE som finns standard i W7 x64 är 32bitar version, och i den funker det utmärkt

Drivrutinerna till moderkort grafik och ljud, är det x64 drivrutiner?

Edit

Asus x64 drivar

Senaste BIOS för i5 core, om du inte redan har den

Jag hade själv problem med bsod oregelbundet när det inte var x64 drivar till dessa tre hårdvaror, nu fungerar det klockrent.

Edited by Venoms
Link to comment
Share on other sites

Har testat med IE8 32bits, 64 bits, Firefox samt senat Chrome med samma fel.

Kan inte med säkerhet säga att det är 64bits drivrutin till moderkort grafik och ljud ( ljudet är inbyggt i moderkortet) men jag tror det. När jag kollar så får jag egentligen bara fram att det är den senaste drivrutinen för t.ex Nvidia ( DirectX säger att det är 64bits till grafiken) och moder kortet är väl då BIOS som jag tog ner från ASUS för 64 bits för några dagar sedan.

Link to comment
Share on other sites

Ett förtydligande,

Jag kan spela spel på nätet utan problem, kolla på filmer med VLC mediaplayer och Windows media player utan problem, surfa på de flesta platser samt läsa olika Webb tidningar är inte heller ett problem, endast då jag ser på webb filmer som YouTube, SVT play o.s.v. och då har jag för mig att det är Adobe Flash player som råder i de flesta fall.

Hittade även en nyare W7 64bits nVidia drivrutin som jag installerade samt testade efteråt med samma resultat tyvärr.

Link to comment
Share on other sites

Tack Venoms!

Hade inte Google Toolbar så den behövdes inte avinstalleras, däremot hade jag inte Shockwave Flash player och efter att jag installerat den så testade jag SVT play och nu fungerade det att se hela avsnittet utan att datorn hängde sig.

Tusen tack för din hjälp. :D

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...