Jump to content

Sortera filer i mapp


LarsGustav

Recommended Posts

Har en mapp med en massa bilder i (flera tusen). När jag sorterar dessa i datumordning så att nyaste ska ligga överst

så har det ändras när jag öppnar mappen igen och då ligger de i bokstavsordning och sedan börjar dator sortera dessa igen.

Det tar massor av tid, varför ligger inte bilder kvar i datumordning efter jag stänger och öppnar mappen igen?

Link to comment
Share on other sites

Lite beroende på vilken sorteringsordning du har förbockad!

Själv har jag Mapp, viket ger från äldsta till senaste datum, lite tokigt, men samtidigt beroende av hur du daterat dina mappar. Har 2003-01-01 osv.

Övriga alt. är ju Månad, Dag, Klassificering, Tagg

Link to comment
Share on other sites

I mappalternativ eller vad det nu heter på svenska så kan du ställa in att windows ska komma ihåg inställningar för varje mapp indivduellt vilket du bör se till att aktivera. Motsatsen är då att du har en gemensam inställning för alla mappar vilket gör att om du ändrar till sortering i bokstavsordning i en mapp så ändras det till det i din bildmapp också. Det finns dock en begränsning för hur många individuella inställningar som koms ihåg vilket kan leda till att din bildmapp ändå kan tappa sina inställningar då och då. Har för mig det finns någon registerändring man kan göra för att öka på det minnet.

Men som Mats H också är inne på ovan, om du har så många bilder och arbetar mycket med dem så tycker jag dock du borde organisera dem lite bättre än att bara ha alla i en klump och samma mapp. Antingen själv sortera dem i undermappar eller använda något av alla program speciellt avsedda för bilddarkiv där du kan "tagga" bilder och sortera/söka på alla möjliga vis.

Link to comment
Share on other sites

I hjälpen står det så här:

"Så här använder du den aktuella visningsinställningen på andra mappar

När du bläddrar bland mappar i mappen Dator kan du använda den aktuella visningsinställningen på alla mappar på datorn som är optimerade för samma innehåll som den mapp du har öppen. Mappen Mina bilder är exempelvis optimerad för bildfiler. Om du öppnar den mappen och ändrar visningen till Stora ikoner, kan du använda den inställningen på alla mappar som är optimerade för bilder. (Inställningen gäller inte när du visar filer och mappar med hjälp av bibliotek.)

Öppna en mapp, klicka på pilen vid knappen Vyer i verktygsfältet, och välj en visningsinställning.

I verktygsfältet klickar du på Ordna och sedan på Mapp- och sökalternativ.

I dialogrutan Mappalternativ klickar du på fliken Visning, klickar på Använd i alla mappar, klickar på Ja och sedan på OK.

Tips!

Om du vill ändra vilken typ av fil en mapp ska vara optimerad för, högerklickar du på mappen, klickar på Egenskaper, klickar på fliken Anpassa, klickar på en filtyp i listan Optimera den här mappen för och klickar sedan på OK."

Men till sist så är det hur du själv valt att kalla dina fotomappar, år-månad-dag, eller sorterar dem på redigerings datum, nedladdningsdatum, kamerans datum!

Själv använder jag Picasa som huvudprogram för mina bilder, ca 14725 filer = 41Gb. Alltid det senaste överst!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...