Nicklas

Hedersmedlem
 • Innehållsantal

  3 006
 • Gick med

 • Dagar vunna

  55

 Innehållstyp 

Profiler

Forum

Gallery

Downloads

alltomwindows.se - Sveriges största community om Windows

Allt postat av Nicklas

 1. God jul och gott nytt år!
 2. Jo då är det du som har problem med inställningarna, för det går alldeles utmärkt att styra det du nämner i qbittorrent.
 3. Använder du Vivaldi JoWa? Isf vad tycker du är bra/dåligt?
 4. Tänkte lägga in en liten varning här. Jag köpte faktiskt CCleaner Pro för lite över ett år sedan av två anledningar. Jag ville stötta dem lite då jag har haft mycket nytta av programmet genom åren och jag tyckte det var smidigt med automatisk uppdatering av programmet. Men när ett år hade gått fick jag ett mail om att det var dags att förnya licensen. Det visade det sig att den bara gäller ett år vilket jag inte hittat något alls informationen om varken på hemsidan eller den info jag fått i mail och annat efter köpet. Då det inte stod något annat trodde jag alltså att det var en li
 5. Nej det är en Huawei Honor 8.
 6. På skärmen till vänster är Event Flow Widget agenda och på skärmen till höger är Google Keep widget för anteckningar.
 7. Förlåt detta är kanske lite offtopic men det påverkar innebörden i ditt inlägg ganska påtagligt så jag måste fråga. "mina fulla sinnes bruk" borde väl ungefär vara motsatsen till "mina sinnes fulla bruk", skrev du rätt eller menade du tvärtom?
 8. Märkligt t.ex. "We fixed an issue resulting in the Google Chrome window being clipped on the top when maximized". Kan ju tycka fönster som fönster, ska väl inte spela någon roll vilket program som körs i det? Men det är kanske Google som inte följer alla riktlinjer, inte Microsoft?
 9. Ja det inlägget var det bästa jag hittade när jag googlade på det också. Det var synd för den funktionen är den största anledningen att jag uthärdade pinan att vänja mig vid Chrome istället för Firefox.
 10. Vet du om Vivaldi har "add to desktop" funktionen som Google Chrome har? Dvs att man kan köra sidor som om de vore separata "program"?
 11. Nicklas

  Spelnyheter

  Trailern är grym! Men åter igen ett sådant där stimmigt spel jag troligen inte kommer att spela.
 12. Jo det handlar nog mycket om vanor. Det tog mig lång tid, många tårar och en del extensions att gå över till Chrome från Firefox men nu är det bara vid vissa tillfällen jag saknar några av finesserna i Firefox. Jag använder tangentbordet och kortkommandon så mycket som möjligt så blir ofta CTRL+T och sedan börja skriva en adress, då är det en smula irriternade. Men man skulle väl kunna lära sig trycka CTRL+TL eller CTRL+TA istället. Jag får nog Vivaldi ett försök någon regnig helg när man inte kommer på något annat att göra.
 13. Det är inte lika dumt som i Google Chrome då att när man börjar skriva en adress så står about:blank kvar? I Google Chrome har jag löst det med en extension som heter Empty New Tab Page och den skulle kanske funka i Vivaldi också som verkar stödja Chrome extensions, men det känns så onödigt att behöva bloata ner webbläsaren för en sådan självklarhet. Jag känner mig lite gnällig nu som så ofta när det är något nytt, men hur svårt kan det vara att komma på att lägga till ett "Empty" val i en produkt som har anpassningsbarhet som ett av sina säljargument?
 14. Ja det var mycket anpassningsbarheten jag tyckte verkade trevlig. Men jag har googlat och kollat reviews på Youtube och trots alla inställningsmöjligheter så verkar det inte gå att ha något så grundläggande som helt tom "startsida" och "ny flik". Jag vill inte ha historik/favorit rutor kludd.
 15. Har du använt den något? Jag tycker den ser ganska trevlig ut men har inte haft tid/ork att prova.
 16. Jag har GoogleUpdateTaskMachineCore och GoogleUpdateTaskMachineUA där. Jag kollar aldrig bloggen utan får enbart reda på versioner via dina inlägg här. Du är visserligen väldigt snabb ibland men ofta är det åtminstone några dagar efter release som jag får för mig att gå in på About Google Chrome och då hämtar den ner den direkt utan problem. Samma sak på min htpc som är igång dygnet runt, dock i viloläge över natten.
 17. Varför får jag inte Chrome uppdateringarna automatiskt utan måste gå in på "About Google Chrome" för att trigga uppdateringen?
 18. Nicklas

  Spelnyheter

  Jag tycker iaf The Division ser riktigt fräckt ut och jag hoppas det går bra för det då svenska Massive och deras spelmotor står bakom det. Men jag kommer nog inte spela det själv då det verkar vara sådär modernt hysteriskt som inte passar mina nerver, eller reaktionsförmåga för den delen.
 19. Nicklas

  Spelnyheter

  Jag håller med, lite nytänkande och verkar inte heller fullt lika hysteriskt som många moderna FPS är annars. Halva nöjet i sådana stora open world spel är ju att bara tassa runt i lugnan ro och beundra världen. Är det ett tecken på att man börjar komma till åren eller?
 20. Nicklas

  Spelnyheter

  Hur tänkte du nu DAson, alla vet väl att FPS står för First Person Stone thrower.
 21. Jag har varit anmäld i Insider sedan det startade men använde det bara under ett dygn då. Jag har redan varit inne på sidan du länkar, det var så långt jag orkade söka igår. Men blir inte riktigt klok på vad jag ska göra, känns som infon där är blandad för Insider och Gratisuppdatering och jag ser inte riktigt var gränsen går eller hur man ska säga. Måste jag fortfarande ha en äkta Windows 7/8 att utgå ifrån? Är det en speciell ISO för Insider eller samma som för gratisuppdatering/clean install? Eller måste jag kanske gå till Insider via popupen som brukade komma nere i notifieringsfä
 22. Jag erkänner jag har faktiskt inte orkat söka utan frågar här istället då ni ju är proffs på detta. Jag har Windows 10 med licens på mina "riktiga" datorer. Men så har jag en "skräpdator" som jag inte vill slösa en retail-licens på utan skulle vilja ha med i Insider programmet istället, hur går jag tillväga? Jag har redan installerat Windows 10 på den med lokalt användarkonto men den har aldrig varit nätverksansluten så den är inte aktiverad. Kan jag enkelt få med den i Insider eller måste jag installera om den från någon speciell ISO eller något?
 23. Tummen upp på den. Kablar är djävulens påfund.
 24. Kan detta vara lösningen på problemet i tråden http://www.alltomwindows.se/forum/topic/29500-windows-10-s%C3%B6kfunktion-funkar-inte/tro? Någon som har möjlighet att testa? Hur är det med att fästa valfria programgenvägar i den vänstra kolumnen (det som nu är senast/oftast använda) av startmenyn? Fungerar det fortfarande inte? Det gick ju i tidiga Insiderbyggen, jag begriper inte varför man tog bort det sedan.
 25. Då lägger jag av med godis så länge du inte testar. Jag gissar att jag får hålla mig nästan ända till helgen.