Nicklas

Hedersmedlem
 • Innehållsantal

  3 007
 • Gick med

 • Dagar vunna

  55

 Innehållstyp 

Profiler

Forum

Gallery

Downloads

alltomwindows.se - Sveriges största community om Windows

Allt postat av Nicklas

 1. Nicklas

  VLC 3.0.12

  Usch det där verkar ju inget vidare. Har svårt att se att den ersätter Kodi, Plex o liknande, så utan en vanlig smidig filhantering hamnar den nog någonstans mitt mellan där den inte blir riktigt bra till något. Hoppas den fortfarande startas och avslutas snabbt så man kan anropa den från Utforskaren för att spela enstaka klipp/streams. Btw, grattis till 11000 inlägg JoWa, starkt jobbat!
 2. God jul och gott nytt år!
 3. Jo då är det du som har problem med inställningarna, för det går alldeles utmärkt att styra det du nämner i qbittorrent.
 4. Linus Tech Tips postade en film relaterad till detta för bara några dagar sedan.
 5. Har handlat på AliExpress mycket tidigare men avsevärt mindre sedan PostNords hanteringsavgift infördes och den typen av lågprisvaror jag oftast köpte plötsligt blev väldigt dyra, om man inte skulle köpa många. Det var länge sedan jag skrev något här och jag har lite tråkigt så här kommer några kom igång saker som kan vara bra att känna till. Kvaliten är som sagt varierande. Köp inget där du inte kan leva med att kvaliten är lite sämre än du hoppats på. Jag skulle speciellt vara försiktig med produkter som ska kopplas in i elnätet och är av okända märken som kanske inte uppfy
 6. Nicklas

  Ett bildprogram

  Jag har inte använt det på länge så är inte helt säker men om jag minns rätt så klarar FastStone Image Viewer detta. Det går att göra batch job som konverterar flera bilder till en upplösning och beskär dem så lite som möjligt om de inte är i rätt höjd:bredd förhållande. Men gör man det manuellt en och en har man förstås mer kontroll. Bästa är då att ha ett markeringsverktyg där du kan skriva in bredd:höjd förhållande istället för fast mått för att sedan kunna markera att beskära precis det område som passar dig bäst. https://www.faststone.org/FSViewerDetail.htm Det är (eller v
 7. Tänk ut några punkter som är viktiga med datorn för vad den ska användas till. Skapa ett filter för det i kombination med maxpris på Prisjakt. Se vilka träffar det ger. Välj ut några som faller i smaken. Se om de är tillgängliga i någon butik i närheten om det verkligen är viktigt att få klämma på den innan köp. De stora kedjorna erbjuder öppet köp, handla pä nätet och är du inte nöjd så lämnar du tillbaka i närmsta butik om du tycker det är smidigare än att posta tillbaka den. Edit: Ser att du nyss fyllde 500 inlägg och jag 3000, grattis till oss!
 8. Jag har ingen erfarenhet av Wish så detta är kanske en helt felaktig förutfattad mening. Är det inte bara en massa "billigt Kina skit" som säljs på Wish? Med det menar jag inte att allt från Kina är skit, men att det som sälj på Wish i regel är det. Prisskillnaden är i så fall säkert helt omotiverad då det troligen är i princip samma billiga urverk i klockorna och de görs i samma fabriker. Frågan är om det ens är riktiga perpetual calendars eller bara en vanlig kalender, i värsta fall är det kanske inte ens fungerande visare för kalenderfunktionen utan bara dekoration. Istället för att k
 9. Nicklas

  Hotell i Usa

  @bonusvita Jaha välkommen hem igen! Har ångesten att semestern är slut infunnit sig eller är det mer borta bra men hemma bäst känsla? Verkar som det var lyckat trots en del små motgångar här o där. Vad var det absolut bästa? Vad om något skulle de helst vilja uppleva mer av? Var kul att läsa då man kände igen mycket, precis som när man ser på TV nu och kan relatera till var och varannan plats som dyker upp i amerikanska serier o filmer.
 10. Nicklas

  Hotell i Usa

  Spännande läsning! När jag kom hem därifrån för ett år sedan kände jag att nu kan jag USA, dit behöver jag inte åka utan hellre se något nytt nästa gång. Men när jag läste din blogg så blev jag sugen att åka dit igen.
 11. Jag har haft Telia IPTV i några år och det har fungerat bra. De tidigaste boxarna kunde väl ha någon lite seghet i vissa menyer men i modern tid är det inga problem. Tycker de är lika snabba som satelitboxar osv jag använt. Just nu är jag tillbaka på nätverkskabel till min TV-box men tidigare har jag använt två olika modeller av trådlösa lösningar från Ruckus och Technicolor som Telia sålt till sitt IPTV och de har fungerat bra. Jag har dock inte provat den senaste varianten som Cecilia länkade till men jag tror nog den fungerar om något ännu bättre än de äldre modellerna. Jag tror inte d
 12. Jag tror inte där är någon skillnad på de stora märkenas tandkrämer vad gäller munhälsa och blekning så jag tar en som jag tycker smakar mindre illa och löddrar lagom. Colgate MaxFresh är det just nu. "Professionell" hemmatandblekning kostar inte så mycket att köpa från sin tandläkare om man önskar sådant och den har garanterat större effekt än tandkrämen. Säger jag som egentligen inte vet ett dugg om detta utan enbart talar utifrån egen begränsad erfarenhet.
 13. TeamViewer www.teamviewer.se är det mest använda och det är gratis för privat bruk.
 14. Nicklas

  Hotell i Usa

  Kul att det blir av trots allt! Jag tycker det är bra att ha en tydlig planering i förväg vad man vill, typ så som ni verkar ha gjort, men där det finns utrymme att ändra sig på vägen. Dvs inte för pressat tidsschema och inte boka mer än nödvändigt i förväg som inte går att avboka. Alcatraz var en av de stora höjdpunkterna på min resa men en varning är dock att som jag minns det kan det kanske vara jobbigt om dina föräldrar som är äldre går dåligt. Där är en hel del branta backar och trappor om man vill komma åt att se mycket. Osäker också hur det är i augusti men vi fick intrycket
 15. Nicklas

  Hotell i Usa

  Till det priset är det ju inget att tveka på, bara kör (eller flyg)! So what om det skulle dyka upp lite extra kostnader när du har så god marginal till din maxbudget. Någon tusenlapp mer är nog inget som gör märkbart avtryck i ditt liv om ett år eller två, men stor skillnad under resan. Bara att inte behöva oroa sig varenda gång man ska upp med plånboken gör ju allt så mycket njutbarare. Jag håller med Cecilia om hyrbil, det förekommer alla typer så du sticker nog inte ut om du inte har något extremt. Så tänk inte så mycket på det utan välj något som är roligt/praktiskt/prisvärt.
 16. Tack! Det var det första nya jag haft nytta av. Nu har jag maxat höjden så jag slipper scrolla lika mycket de få gångerna jag är där och rotar. Lyckas jag nu städa bort all bloatware därifrån kanske jag inte behöver scrolla alls.
 17. Vad bra att det dög. Jo där är ganska många inställningar man kan ändra för att få det precis som man själv vill.
 18. Här också, råkade av bara farten klicka vidare att uppdatera utan att se vad det var och sedan kunde man ta en lång paus från datorn. Har inte märkt något nytt jag har glädje av, bara irriterande saker som att en massa bloatware jag hade avinstallerat nu är tillbaka. Är väl säkrast att ta sig tid att gå genom alla privacy inställningar igen för skulle inte förvåna mig om de dragit igång en massa integritetskränkande skit igen utan att informera. Vad är den mest spännande nyheten som många kan tänkas ha glädje av?
 19. http://www.faststone.org/FSViewerDetail.htm
 20. Om du menar var de medföljande standardbilderna är sparade så tror jag det är i C:\Windows\Web\Screen\ Om du menar var man byter dem så högerklicka på skrivbordet, välj Personalize/Personifiera och sedan fliken Lock Screen/Låsskärm. Med viss reservation för de svenska termerna.
 21. Nicklas

  Hotell i Usa

  Jo mig veterligen är det 2 år. Det är inte så att det kvarstår något moment att göra i din ansökan för att den ska vara komplett och att det är tiden att göra det momentet som är på väg att löpa ut? Jag kommer inte ihåg processen. Alternativt att ditt pass är på väg att löpa ut? För då slutar också ESTA't att gälla, tror jag. Förresten om det inte nämnts i tråden redan, glöm inte att skaffa internationellt körkort om du ska till USA. Det är inget "krav" men kan spara dig tid om du råkar ut för en kontroll.
 22. Nicklas

  Hotell i Usa

  Det var tråkigt att höra men låter förståndigt för det förtar ju en del av nöjet med resan om man hela tiden måste räkna varenda krona man spenderar. Bättre då att vänta tills du har ekonomi att sätta en resebudget i överkant så du utan oro kan köpa och göra det du vill och kanske ändå ha lite av resekassan kvar när du kommer hem. Men välkommen i förskott då till underbara Skåne!
 23. Nicklas

  Hotell i Usa

  @bonusvita Nationalparken Sequoia är inte riktigt på vägen utan en liten avstickare (kanske 5-6 timmar körning) mellan LA och Vegas. Där finns bl.a. världens största nu levande träd (sett till volym, inte höjd) "General Sherman" och vägen till området är en ganska extrem slingrig väg uppför, uppför, uppför som var vacker men oroväckande då vår sunkiga Jeep fick kämpa så man trodde den skulle dö när som. Förutom det stora trädet och en massa andra nästan lika stora träd var där egentligen inte så mycket att se tyckte jag. Visst det var vacker fridfull skog men inte så märkvärdig. Ångrar in
 24. Nicklas

  Hotell i Usa

  Haha vi tänkte att när vi skulle åka så långt så fick vi ju vara där ett tag för att det skulle vara lönt. Det var underbart att vara borta så länge då man verkligen kunde koppla bort jobbet och vardagen hemma och bara leva i nuet. Man hade knappt koll på vilken veckodag det var ens. Men jag tror inte jag kommer resa så länge igen i framtiden då det har en del negativa aspekter. T.ex. måste (eller bör) man teckna förlängd reseförsäkring. Ju längre man är borta desto större risk att det hinner hända något t.ex. att man blir allvarligt sjuk. Det blev jag efter ca 4 veckor men som tur var kunde
 25. Nicklas

  Hotell i Usa

  Spännande! Jag tror inte du kommer att ångra dig. Jag kom igår hem från en roadtrip i USA där vi körde ca 1600mil på 8 veckor. Jag budgetterade 10000kr/vecka inräknat ALLT och klarade mig nog en bit under det, men då var vi ju borta längre och kunde slå ut en del kostnader över längre tid. Har inte hunnit sammanställa allt ännu. Tycker det låter som du fått till ett helt ok pris. Glöm inte ta en koll på airbnb.se som alternativ till hotel, där kan du ofta få mycket för pengarna. På vissa ställen t.ex. Grand Canyon kan det vara värt att bo en liten bit ifrån för att få ner pri