Jump to content

strömsparläge


Rice

Recommended Posts

en fråga bara... om man laddar ner film, t.ex. i utorrent elr helt enkelt laddar ner en fil (program, speldemo etc.) och sedan sätter datorn på strömsparläge och gör nåt annat under tiden, fortsätter hämtningen då, elr upphör den för att man sätter datorn i strömsparläget?

ifall det upphör, finns det nåt läge man skulle kunna sätta datorn i så att den nt behöver ta massor av ström när man ändå nt sitter vid den. menar, elräkningarna är nt billiga nuförtiden enligt min mamma ;)

Link to comment
Share on other sites

Hej,

här är lite information om de olika energisparlägena i Windows 7.

http://windows.microsoft.com/sv-SE/windows7/Sleep-and-hibernation-frequently-asked-questions

Så svaret är att om du försätter datorn i strömsparläge, så upphör nedlastning, och arbeten sparas på hårddisken, och startar upp igen när du "väcker" datorn. Så du får alltså "pausa" uTorrent t.ex. före du sätter datorn i strömsparläge.

Strömsparläget är ett energisparläge från vilket datorn snabbt återställs till sitt ursprungliga läge (normalt inom några sekunder) när du aktiverar den för att fortsätta att arbeta. Att försätta datorn i strömsparläge kan liknas vid att pausa en DVD-skiva. Datorn avbryter omedelbart alla aktiviteter, men är redo att starta igen när du vill fortsätta att arbeta.

Se också bifogad länk.

Mvh

Mats H

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Man kan göra en inställning i uTorrent som förhindrar att datorn stänger ner sig om man har några aktiva torrents. Energisparlägen för andra hårddiskar än de som används av uTorrent, bildskärm, CPU prestanda osv kan du ju använda ändå utan att det påverkar filöverföringarna.

Edited by Nicklas
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...