Gå till innehåll

GlassOwnership


e-son

Recommended Posts

Ett program för att ta över ägarskapet på filer. Mycket smidigt för den som inte vill hacka i registret, och kanske inte använder funktionen tillräckligt ofta för att vilja ha den i högerklicksmenyn, men ändå vill slippa den omständliga proceduren med att byta ägare manuellt dom gånger det kan bli nödvändigt.

Installerar man programmet kan man få det just i högerklicken, med dom alternativa valen att det bara visas vid shift+högerklick, eller att ha den i "Skicka till"-menyn.

Man kan också skippa allt vad högerklicksmenyer heter och i stället vid behov starta programmet från startmenyn. man får då upp en liten semitransparent ruta dit man kan dra och släppa dom filer man vill ta över ägarskapet på.

Vad som inte berättas är att om man föredrar det sista alternativet med den semitransparenta rutan kan man faktiskt strunta i att installera programmet helt och hållet, och i stället packa upp installationsfilen med t.ex 7-Zip, varvid man sedan kan använda den enda nödvändiga filen GlassOwnership.exe som ett portabelt program... övriga filer och mappar kan raderas.

Eftersom jag hade problem med att få översättningen att fungera på den ryska hemsidan, länkar jag även en tipssida på engelska och en direktnedladdning!

post-1936-017332900 1290062927_thumb.png

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Delta i dialogen

Du kan skriva svaret nu och registrera dig senare, Om du har ett konto, logga in nu för att svara på inlägget.

Gäst
Svara i detta ämne...

×   Du har klistrat in innehåll med formatering.   Ta bort formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Din länk har automatiskt bäddats in.   Visa som länk istället

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Skapa nytt...