Jump to content

[löst] webradio


bepees
 Share

Recommended Posts

Hej hopp. Vet inte om detta är rätt forum men jag provar ändå ;)

Lyssnar på musik via webradio'n ex rixfm m.m. Alltsom oftast så hamnar dock radiospelaren i bufferläge och står där och tuggar utan att nånting händer.

Samma sak händer på youtube.

Nån som har haft samma problem och hur löste ni det?

Mvh

Bepees

Edit:

Har nu efter en hel del mailande fram och tillbaka med telia samt tillverkaren av routern fått en ny firmware skriven som har löst problemet. Felet låg i gammal firmware från 2008.

Edited by bepees
Link to comment
Share on other sites

Hej,

hur fungerar din internet uppkoppling?

Kontrollerat på bredbandskollen?

Inställningar i brandvägg?

Har du någon webbskanner aktiverad?

Mvh

Mats H

Hej. tack för svaret.

Internetuppkopplingen funkar som den ska

Kontrollen på bredbandskollen är Godkänt

Windowsbrandväggen är fn avstängd pga test om det är den som spökar.

Kör nod32 2010 kan ju vara den också som spökar. Börjar med brandväggen o kollar.

Mvh

Bepees

Link to comment
Share on other sites

Vad händer om du försöker öppna rixFM i Windows media player?

Arkiv -> Öppna url -> http://mtg-wms.bahnhof.net/rixfm

Eller om du provat att spela upp stationen med t.ex Screamer (www.screamer-radio.com)

Detta mest för att utesluta uppkopplings och media komponent problem, om detta fungerar så kvarstår ju webbläsaren samt Flash (som rixfm använder som uppspelare)

Edited by si3rra
Link to comment
Share on other sites

Hej. Det ser ut som om det är något uppkopplingsproblem då mediaspelaren också hamnar i bufferläge emellanåt.

hmm.

Har den senaste firmwaren till min router. Så det borde inte vara det som är problemet.

hmm.

Några ideér?

Nån som har url till alla webradiostationer i sverige?

Link to comment
Share on other sites

sweet program!

Tyvärr så blir det samma problem där som med allt annat. Buffer buffer buffer.

Det måste ju alltså vara något i min router som spökar. damnit. Enda gången jag varit med om sådana här typer av problem tidigare

var när firmwaren inte var uppdaterad men jag har ju senaste firmwaren till den. Brandväggen i den samt windows är avstängd i testsyfte men det

verkar inte göra någon skillnad.

Nån som har några ideér?

Link to comment
Share on other sites

Nej skulle snarare tro att felet ligger i datorn, de flesta program delar komponenter med just Windows Media player för uppspelningen, så om du kan prova göra en ominstallation på den, och har du några codec paket installerade? Prova avinstallera dessa.

Provade du med Screamer, och i sådana fall vad fick du för meddelanden i Screamers logg? (hjälp > Logg)

Edited by si3rra
Link to comment
Share on other sites

Tapin ja, ska inte säga för mycket men har varit lite inblandad i det programmet.. men men inget offtopic nu, men återkom gärna vad screamer-loggen säger

Ett alternativ skulle ju kanske vara att installera VLC och sen prova öppna en radiostation i det, om det fungerar så skulle det ju kunna vara Windows media fel, om problemet även kvarstår

där så skulle det kanske vara ett uppkopplingsproblem

Edited by si3rra
Link to comment
Share on other sites

Här kommer loggen ifrån screamer.

16:26:32 :: Screamer Radio v0.4.4 Started

16:26:53 :: Stationerna uppdaterades!

16:27:14 :: Ansluter till http://stream-ice.mtgradio.com:8080/nrj

16:27:16 :: NRJ

16:37:15 :: Stoppad..

16:37:15 :: Anslutningen tappad..

16:37:15 :: Ansluter till http://stream-ice.mtgradio.com:8080/nrj

16:37:17 :: NRJ

16:46:43 :: Stoppad..

16:46:43 :: Anslutningen tappad..

16:46:43 :: Ansluter till http://stream-ice.mtgradio.com:8080/nrj

16:46:45 :: NRJ

Fördel screamer: Återupptar anslutningen så fort den kan.

Nackdel screamer: Tappar anslutningen ;)

Som sagt. Det verkar vara något uppkopplingsproblem. zuck

Link to comment
Share on other sites

Låter absolut som ett anslutningsproblem, kanske prova att koppla in datorn direkt till internet och skippa routern tillfälligt och se om det ger dig en bättre och stabilare uppkoppling.

(så vida du använder trådad anslutning och inte trådlös)

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Hej Hopp.

Tyvärr kan jag inte koppla förbi routern då det är ett företagsnätevrk och det är flera datorer som är anslutna.

Dock har jag fullständig access till routern o.s.v.

Däremot verkar det vara någonting med uppkopplingen om man tittar på loggen i routern. Mycket

aktivitet mot telia

12/13/2010 08:36:14 DHCP Client: [WAN]Receive Ack from 212.181.166.146,Lease time=1200

12/13/2010 08:36:14 DHCP Client: [WAN]Send Request, Request IP=**.**.***.**

Upprepar sig var 10 minut så antingen är det något i routern eller hos telia.

jag har senaste firmwaren i routern

Några Ideér?

//Bepees

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...