Jump to content
alltomwindows.se fyller 20 år! ×

Servern startar inte


bornor

Recommended Posts

Hej,

Helt plötsligt hade jag inte kontakt med min WHS 490EX. När jag startar om den så blinkar "sista" lampan men jag får ingen kontakt. Indikationerna för

hårddiskarna lyser inte. Jag har försökt starta om flera gånger men hjälper inte. Den fungerade senast igår kväll ca 20.00 men i norse ingen kontakt.

Servern är alltid påslagen. Vad jan ha gått snett?

Link to comment
Share on other sites

Exakt vad som också hänt mig och jag har en HP X510 Datavault. Jag hade ändå tänkt uppdatera till WHS men undvek att lägga den på just den servern. Ville kunna köra bägge, både version 1 och WHS 2011. Nu har jag levt utan server i flera månader och är nästa beredd att installera WHS 2011 på x510:an.

Eftersom jag också råkade ut för det här hos vänner som fått överta min EX470 så bytte jag hårddiskar och gjorde en server restore. Det innefattar också det som jag föreslår att du gör om du inte vill återställa den till nyskick igen; nämligen att ta bort connectorn från din(a) dator(er). Gå till uninstall program och sök upp följande TVÅ program HP Homeserver... och Windows Home Server Connector och avinstallerar dom. Ta sedan fram installationsskivan för client software och installera connectorn igen. Detta måste du göra på alla dina datorer som du har kopplat till servern. Förhoppningsvis räcker det för att skapa kontakt igen. Skulle du ha problem med hårddiskarna i servern blir det nog till att sätta i ny(a) disk(ar) och antingen återlägga från yttre backup av systemet och backup eller att starta om med en nyinstallation.

Link to comment
Share on other sites

Hej,

Hur gör man en server restore. Alternativt om jag nu byter systemdisken hur installerar jag då programvaran från "Restore-skivan" som följde med. När jag sätter in "restore-skivan" i pc:n så säger den att jag ska starta om datorn, och jag förstår inte riktigt varför?

Finns det då inte risk att den vill formatera något på "huvud-pc:n? Hur gör man?

Jag har inget på servern som "måste sparas" det finns andra backup:er på det viktigaste.

Link to comment
Share on other sites

Nej, det är meningen att skivan skall gå ut på ditt nätverk och få kontakt med servern. Om du bara tänker byta systemdisken och inte någon av de andra diskarna tycker jag att du skall först plocka undan och markera i vilken ordning de övriga diskarna sitter. Sätt in CD:n med Restore i administrationsdatorn och se till att den kan boota från din CD:n. Se till att servern är ansluten till nätverket och att servern är igång. Instruktionerna ser du på skärmen. Windows Home Server kommer inte automatiskt att installera på din dator

Link to comment
Share on other sites

Jag har plockat ur systemdisken och kontrollerat den i annan dator den är ok. Efter det så startade jag med bara systemdisken, Fortfarande samma sak. Vad gör jag nu?

Är det bara att slänga servern? Reparation lönar sig väl inte? Borde inte "sista" indikationslampan sluta blinka?

Kan det vara som så att boot-sektorn är skadad? Eller kan det vara något annat tekniskt problem?

Någon som har förslag?

Edited by bornor
Link to comment
Share on other sites

Nu har jag trixat och sökt på nätet en del och kommit fram till att det troligtvis är fel i BIOS på servern. Hur kommer man åt serverns BIOS. Enligt instruktionen jag hittade på HP:s hemsida så skulle man få fram en felkod m a a led-lamporna på framsidan. Lampa ett lysrer grön (power) lampa två lyser grön (nätverk) lampa tre blinkar först rött dean blinkar hela tiden grön.

När jag försöker tyda vad HP skriver om felkoderna så tolkar jag det som att det är något med BIOS. Det händer inget när man på framsidan försöker trycka på den lilla resetknappen i det lilla hålet på framsidan. Lite mer info som någon kanske kan veta vad man kan göra?

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
  • 1 month later...

Bornor, Sannolikt använde du fel skiva när du försökte göra restore av din home server, du skall använda Server Recovery skivan, inte den för att göra restore på en klient.

Lite restore hjälp: http://www.mediasmartserver.net/wiki/index.php/Server_Recovery_on_the_EX490_and_EX495

Min rekommendation först försöker göra en restore enligt ovanstående instruktion. Fungerar inte det så byter du ut systemdisken(en ren disk) och provar en Server Recovery igen, detta förutsätter dock att du har flera diskar och din data replikerad över dessa, Annars är risken överhängande för att du förlorar data.

Jag gjorde detta på min HP DataVault x510 nyligen, Restore misslyckades gång på gång, disken var helt enkelt trasig. Bytte den och sen lirade allt igen, det tog dock ett tag att göra.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...