Gå till innehåll

Recommended Posts

On 2022-11-24 at 01:59, rainerg sade:

När jag öppnar ett dokument

Genom att dubbelklicka på filen i Utforskaren? Vad händer om du bara startar Word, kommer båda dina filer att öppnas då?

Jag trodde att det skulle finnas någon inställning typ "Reload Open Documents", en inställning som finns i NoteTab Light och då blir beteendet sådant. Egentligen är det (där) alla program som var öppna när man avslutade programmet men om man hade två varav det ena är det man dubbelklickar på så öppnas det oavsett.
Hittar dock inget sådant i nyare Word. Söker på nätet och får varierande svar där en del träffar tider på just detta medan andra tyder på ett fel som ska rapporteras till Microsoft...

Du får botanisera i inställningarna. "Öppna senaste.." eller liknande..

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Jag antar också att rainerg dubbelklickar på det nya dokumentet i Utforskaren eller så högerklickar han på det och väljer Öppna. Själv har jag inte varit med om att föregående dokument automatiskt öppnas men däremot går det bra att ha flera dokument öppna samtidigt. Din lista över Senaste (Senast öppnade filer) kanske har blivit för lång rainerg, men det går bra att ta bort filer från den. Högerklicka bara på filnamnet och välj sedan Ta bort från listan. Se
https://support.microsoft.com/sv-se/office/öppna-filer-från-arkiv-menyn-97f087d8-3136-4485-8e86-c5b12a8c4176 Skärmbilden är tyvärr otydlig.
LibreOffice, som jag använder, har mycket tydligare skärmbilder
https://www.libreofficehelp.com/how-to-delete-recent-documents-list-in-libreoffice/ If you want to remove specific entries from the recent document list, you need to open the Start Center, the main LibreOffice window. Here, you can click the small cross icon against the recent document to remove them one by one.
Christoffer har bättre skärmbilder av Word 2013 som du använder
https://www.enkelteknik.se/aterskapa-word-dokument-som-inte-sparats

Redigerad av mbgtmari
Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Delta i dialogen

Du kan skriva svaret nu och registrera dig senare, Om du har ett konto, logga in nu för att svara på inlägget.

Gäst
Svara i detta ämne...

×   Du har klistrat in innehåll med formatering.   Ta bort formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Din länk har automatiskt bäddats in.   Visa som länk istället

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Skapa nytt...