Gå till innehåll

mbgtmari

Medlem
  • Innehållsantal

    321
  • Gick med

  • Besökte senast

  • Dagar vunna

    24

1 följare

Om mbgtmari

  • Födelsedag Maj 7

Ytterligare profilinformation

  • Kön
    Kvinna
  • Från
    Malmberget

Senaste besökare till profilen

1 783 profilvisningar

mbgtmari's Achievements

  1. Jag har också Windows 10 version 22H2 Inställningar > Uppdatering och säkerhet. Där behöver du inte installera de valfria uppdateringarna. Dessutom kan du sätta "Hämta de senaste icke-säkerhetsrelaterade uppdateringarna" på Av. Att stänga av andra uppdateringar för alltid går inte. Men om du klickar på Avancerade alternativ får du veta att du kan pausa uppdateringar i upp till 35 dagar. Men de månatliga säkerhetsuppdateringarna brukar inte ställa till några problem för de flesta av oss så jag förstår inte varför du tror att du får en "stabilare version" utan dem.
  2. Cecilia är visserligen en kunnig person men glöm hennes tips om Citera! Det var inte bra. Hon menade förresten inte att "Bank" var något olämpligt att skriva. Det var tvärtom mycket bra för då fick man ett fint exempel på ett tillfälle när rutan med meddelandena dyker upp. Alla banker har säkerhetsrutiner och det var det hon syftade på, inte att du tog upp bankbesöket. Däremot ville hon ha ett exempel på en annan sida, förutom bankinloggningssidan, där du också får upp den där rutan. Du har ju skrivit "varje gång jag söker någonting" och om rutan även dyker upp på en annan sida än bankinloggningssidan är det något i webbläsaren Edge du behöver ändra på, t ex dina tillägg i Edge som WindowsPro föreslog.
  3. Cecilia kommer nog att flytta tråden till Microsoft Office / Microsoft 365 Apps (Word, Excel och Outlook med flera) Kan det @ChristerE skrev här https://www.alltomwindows.se/topic/34137-microsoft-outlook-radera-inkommande-mail-i-webservern/#comment-246009 vara till någon hjälp? Jag har svårt att tro att Firefox skulle vara boven.
  4. Nej Cecilia uppmana inte Håkan Fall att citera ett inlägg i stället för att skriva namnet på personen vars inlägg han svarar på ! En tråd blir kortare och mer lättläst om det bara skrivits ett namn. Det är jättejobbigt att läsa trådar där någon inte bara svarar på inlägget precis ovanför utan också tryckt på Citera så hela inlägget syns en gång till.
  5. Äntligen ett relevant svar. Tack! Det rör sig alltså om inloggning i din bank på webben och du använder Edge. Det gör också @kiwi01 så hon är expert på detta och för henne funkar det. Själv loggar jag in på min bank med webbläsaren Firefox och där använder jag säkerhetsdosa och engångskoder https://www.swedbank.se/privat/digitala-tjanster/sakerhetsdosor.html Det krånglar ibland när säkerhetsdosans kamera skannat in kontrollbilden som dyker upp och jag, trots att jag skrivit min rätta bankPIN-kod och tryckt på OK, ändå får veta att koden är fel och måste starta om igen. (Jag kanske hade glömt att trycka på säkerhetsdosans OK.) Detta är alltså inget Windowsproblem och inte heller något webbläsarproblem utan problemet är att logga in på sin bank. Hur loggar du in i din bank? Du kanske inte använder säkerhetsdosa utan bank-ID. Hur det fungerar vet jag inte eftersom jag inte har det men där kanske man använder PIN-kod och lösenord.
  6. Ge ett exempel på en plats du försöker logga in på ! Är det Microsoft Store?
  7. Håkan Fall. Du upprepar bara vad du redan sagt men du måste ge ett exempel på vad du menar med "nånstans", dvs ett exempel på en plats du försöker logga in på för annars förstår vi inte om detta sker 1. precis efter att du har skrivit in din PIN-kod (och du inte har kommit in till ditt skrivbord) eller 2. om detta sker när du är inloggad i din dator och a. försöker logga in i Microsoft Store, dvs någon app eller b. försöker logga in på en plats på internet. I mitt allra första inlägg skrev jag därför "man söker väl inte efter något förrän man är inloggad och befinner sig vid skrivbordet och söker något där eller på internet". När kommer alltså rutan upp? Precis efter att du har slagit in din PIN-kod (och inte kommit in till skrivbordet än) eller när du kommit in och försöker logga in i Microsoft Store, eller när du försöker logga in på en sida på internet?
  8. Personligen orkade jag inte titta på hela videon som _.M länkade till, trots att den fick så mycket beröm i kommentarerna, eftersom den inte var särskilt klargörande för mig.
  9. Orsaken till att jag misstänker Google Chrome för rutan som dyker upp på din skärm är att den webbläsaren införde en ny flik i början av detta år, nämligen fliken Sign in & sync in Chrome Klickade jag på den fliken kom jag hit https://support.google.com/chrome/answer/185277?hl=sv&co=GENIE.Platform%3DDesktop&sjid=4256435031983787235-EU Eftersom fliken tog tid på sig att laddas in och jag inte tänkte använda den funktionen tog jag bort den i Chromes inställningar. Vill jag logga in på mitt googlekonto räcker det ju med att jag klickar på Gmail, som syns på bilden, för Gmail (och Logga in) finns ju fortfarande kvar till höger efter borttagandet av fliken. Det vore bra om du i alla fall svarade på Cecilias korta fråga för det skulle underlätta för oss att lista ut varför den där rutan dyker upp på din skärm.
  10. Det går logga in i Windows 11 utan lösenord https://www.repairwin.com/how-to-login-to-windows-11-without-a-password/ men det är ju inget som Microsoft rekommenderar så jag tror inte att skylten med det förslaget kommer från Windows. Om din inloggning gäller appar i datorn så kan man rensa Microsoft Store-cachen enligt beskrivningen här under rubriken Clear Microsoft Store Cache https://www.groovypost.com/howto/microsoft-store-not-working-on-windows-11/ Men John DeVs instruktion här verkar lättare att följa: https://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/all/i-cant-login-in-microsoft-store/c88ccf61-e70d-4294-8e47-9e2980e1fcb1 och den hjälpte frågeställaren som skrev "the wsreset.exe command worked for me instantly" Instruktionen: **Reset the Microsoft Store cache Press the Windows Logo Key + R to open the Run dialog box, type wsreset.exe, and then select OK. Note: A blank Command Prompt window will open, and after about ten seconds the window will close and Microsoft Store will open automatically. **Check the Microsoft Store Install Service Press the Windows Key + S and type in services.msc. Find the Microsoft Store Install Service and double click, If the status is Running, right click it then select Restart If disabled, change it to Automatic, click Start and click OK. **Reset the Microsoft Store app Press Start then search Microsoft Store Right click it then select App settings Click Terminate > Repair > Reset **Reinstall the Microsoft Store app Press Windows key + X Click and Run Windows Terminal (Admin) Copy and paste the command below then hit Enter: Get-AppXPackage *WindowsStore* -AllUsers | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml"} Restart your computer P.S. Men det kanske inte gäller appar i datorn utan när du söker på Internet. Om Google Chrome är den webbläsare du använder så brukar pop-up-alternativen vara "Kan inte logga in" och "Fortsätt med Google". Är det Google Chrome du använder?
  11. Frågan är om detta är ett Windowsproblem eller ett Googleproblem för man söker väl inte efter något förrän man är inloggad och befinner sig vid skrivbordet och söker något där eller på internet. Hur loggar du in i datorn? Lokalt konto, Microsoftkonto eller PIN-kod? https://support.microsoft.com/sv-se/windows/återställa-lösenordet-för-ditt-lokala-windows-konto-86912508-e584-37cc-86eb-6e9b0542b5ba
  12. mbgtmari

    Filmtips?

    Det känns uppfriskande med kulturella recensioner här i AlltomWindows som omväxling till datorproblemen.
  13. Vad bra! Kan det möjligtvis ha berott på att Edge uppdaterades idag till Version 123.0.2420.97 (Official build) (64-bit)?
  14. Du har rätt. Use Compose (AI-writing) fanns inte med på mitt skärmsklipp, vilket det borde ha gjort trots att det var gråat. Så här ser det nu ut under Writing assistance i Edge Use Compose (AI-writing) on the web When this is on, you'll get help writing on the web with AI that allows you to generate ideas for writing, elaborate, re-write, change tone, format and more. Det finns ju många här som använder både Windows 11 och Microsoft Edge och säkert även AI-funktionen så det är ju lätt för dem att undersöka hur det fungerar för dem.
  15. kiwi01 har Word för Microsoft 365 och din andra länk visar ju hur hon ska stänga av stavningskontrollen mha Microsoft Editor.
×
×
  • Skapa nytt...