hasse99910

Medlem
 • Posts

  75
 • Joined

 • Last visited

hasse99910's Achievements

(2/8)

 1. Japp, testat detta. Men jag lyckades lösa problemet. Det var en chassiefläkt som gått sönder, eller vad det nu är med den. Kopplade ur mina 3 chassiefläktar och kopplade tillbaka de en efter en, och då vart det reaplan när denna kopplades in. Men det lustiga är att denna fläkt satt i burken när jag hade mitt förra moderkort i och då var den helt normal. Tack för hjälpen ni som svarat mig och ha en trevlig dag.
 2. Var tvungen att starta om och gå in i UEFI för att kolla om det fanns någon testfunktion. Men inte kunde jag hitta någon testfunktion som startar, hittade en funktion för att testa M.2/NVMe men den fick jag starta manuellt, och den visade inga fel. Är fortfarande förbryllad över detta, har aldrig haft någon dator som bettet sig så innan...
 3. Har en i stort sett helt nybyggd burk, och när den startas upp för dagen så går fläktarna igång på högsta hastighet och efter ca 30-40 sekunder så går de ner i varv, efter ytterligare ca 20-30 sekunder så kommer BIOS-beepet och burken börjar ladda Windows. Om jag gör en reboot så startar den om omeddelerbart och inga fördröjningar. Har kollat i BIOS/UEFI om det är någon inställning som kan göras, men jag hittar ingen sådan, har även testat i default mode, och det är samma sak då vid uppstarten. Tips mottages gärna. Gigabyte Elite AX Z590 - Nytt Intel i7-11700K - Ny Nätagg CX 650 RGB - Nytt Grafik MSI Radeon R580X - Några år gammalt Samsung SSD 980 1TB 1000,20 GB - Ny 4 St. A-Data PC 21300 - 16 GB/st - 2019 Helt nyinstallerat Win 10 Pro, med de senaste uppdateringarna
 4. Vet inte vad som hänt, men jag har inte haft några okända enheter nu på ett par dagar. Så problemet är väl löst. Tack för svaren och hjälpen från er som svarat.
 5. Tack så mycket för detta svar. Har bara kollat lite snabbt på svaren i länken, och det verkar kunna ge mig ett svar. Får testa detta till helgen och se hur det blir. Tack
 6. Tack för svaren Jag har en LG Smart-TV, med både Wifi och Lan, men den var inte igång vid detta tillfället. Använder trådad anslutning till TV´n. När jag har TV´n igång så står det LG xxxx. Kommer inte in i dessa olika enheter om jag klickar på de, får bara fram en egenskapsruta. Nu ikväll så kom det fram en Samsung TV Hawkm 5500 och en Lenovo K10a40... Hur som, är det ganska konstigt. Men tror ni att det kan vara någon fara med detta?
 7. När jag tittar i "Nätverk" på mn Windows 10 Pro med alla uppdateringar, så ser jag ett par främmande enheter. De finns inte med om jag loggar in på min router, och verkar inte ha någon IP-adress. Någon som vet hur detta kan uppstå? Har fiberlan via stadsnät. Bytte även SSID och lösen till det trådlösa, och även till Routern när jag upptäckte detta, men det blev detsamma som innan. Bifogar en bild på hur det ser ut.
 8. Har en 4 TB USB3 extern hårddisk som har fungerat klockrent. (Intenso 4 TB med en WD-disk inuti). Men nu har ca 2 TB bara förvunnit... Jag skulle flytta lite filer från denna disk till min andra dator och när jag var klar så sakande jag min mapp med musik, bilder och filmer i, och den har inte blivit raderad (vad jag vet), och den mappen finns inte heller i den andra datorn eller på någon annan hårddisk på min första dator, har letat i båda. Kollar jag på egenskaper för disken så säger en NTFS och bara ett par hundra GB ockuperat, ca 3.5 TB ledigt. Kör jag programmet Recuva så säger den att det inte finns några filer "Volymen innehåller inget känt filsystem". Kör jag programmet Undelete, så hittar den hårddisken och massa filer som jag inte behöver, men inte den mapp jag saknar. Så jag tog och stoppade i hårddisken direkt i datorn istället och Recuva säger likadant, men vill nu formatera disken (det har jag inte gjort, vare sig nu eller tidigare), i Undelete så är det samma som när den satt i USB-kabinettet, hittar alla andra filer utom min saknade mapp. Jag öppnade CMD i adm.läge och körde "Disk Part" och sedan "List Disk", där hittar jag min disk, men står att det "Bara" är ca 1582 GB ledigt av 3726 GB??? Finns inte någon asterisk sfter volymen heller som markerar disken i GPT. Det finns en asterisk vid min C-disk för GPT, ska det vara så vid den? (Se bif. bild). Finns det någon chans att hitta min förlorade mapp??? Eller måste jag formatera disken i Windows och sedan köra något Undeleteprogram?
 9. Det blir nytt nätverk vid varje uppdatering av windows. Win 7=Nätverk 1, Win 8=Nätverk 2, Win 8.1=Nätverk 3 och Win 10=Nätverk 4, hemma hos mig Nätverk 5. Har testat de inställningar som lev. gett mig utan framgång. Finns en ip-adress, men det går inte att surfa. Inställningar för ip o DNS står på auto.
 10. Ok, men hos mig heter den Nätverk 5 och hos morsan Nätverk 4. Hos mig funkar det. hos morsan fungerar internet inte alls. Står att det är fel på DNS-servern.
 11. I morsans dator så har det blivit Nätverk 4 efter uppgraderingar av Windows, och hemma hos mig Nätverk 5. Hemma hos mig så kommer jag ut på nätet, hemma hos morsan är det stopp. Blir nätverk 4 där. Så hur kan man ta bort alla nätverksanslutningar och ha enbart Nätverk 1 kvar ? Hur gör man då? Har försökt att högerklicka på egenskaper för nätverkskortet, men det går inte att ta bort. Är Win 10 Pro i burken. Fungerar med andra datorer hos morsan så uttaget är ok. Tips? Någon...tack
 12. Det var det jag gjorde. Körde den en gång till nu på morgonen och filen finns inte med vid scanning.
 13. Tack för tipsen! EasyBCD trodde jag inte fanns kvar, så det tänkte jag inte på. Det var också gratis nu, har för mig att det kostade pengar förut. Nu är bootmenyn fixad. Har även kört Windows diskrensning och den tog bort drygt 8 Gb med gamla inst.filer och "sk*t", men jag har fortfarnde kvar mappen: $Windows.~WS på 9.85 GB. Vad är den till och går den att radera direkt?
 14. Har Win 7 som huvudoperartiv på burken, ville testa Win 10 när den kom som beta. Testade Win 10 lite med det var ju en betaversion, så det var inte mycket att hurra för. Eftersom Win 10 kommit ut nu då åkte den in i samma burk på den disken som "Win Prew" låg på. Nu är det så att när jag startar upp burken så har jag "Win 7", "Win Prew" och "Win 10" i bootmenyn. Hur kan jag få bort "Win Prew" från bootmenyn??? (Kör dualboot/trippelboot från Microsoft) Har ingen lust/vill inte installera om.. Glömde en sak. I min Win 7 mapp c-disken så finns det 2 mappar, med dessa namn: $Windows.~BT och $Windows.~WS på knappt 6 GB och knappt 10 GB. Går dessa att radera ut konsekvenser? Den med BT i slutet tror jag är en Win 10 uppdatering som kan köras in. Men WS har jag ingen aning om vad de ar. De finns även i min nyinstallerade Win 10.
 15. Tack för svaren. Vet inte/har inte läst vad det var som fick moderatorn att gripa in.