hasse99910

Medlem
 • Innehållsantal

  72
 • Gick med

 • Besökte senast

Om hasse99910

 • Rank

 1. Vet inte vad som hänt, men jag har inte haft några okända enheter nu på ett par dagar. Så problemet är väl löst. Tack för svaren och hjälpen från er som svarat.
 2. Tack så mycket för detta svar. Har bara kollat lite snabbt på svaren i länken, och det verkar kunna ge mig ett svar. Får testa detta till helgen och se hur det blir. Tack
 3. Tack för svaren Jag har en LG Smart-TV, med både Wifi och Lan, men den var inte igång vid detta tillfället. Använder trådad anslutning till TV´n. När jag har TV´n igång så står det LG xxxx. Kommer inte in i dessa olika enheter om jag klickar på de, får bara fram en egenskapsruta. Nu ikväll så kom det fram en Samsung TV Hawkm 5500 och en Lenovo K10a40... Hur som, är det ganska konstigt. Men tror ni att det kan vara någon fara med detta?
 4. När jag tittar i "Nätverk" på mn Windows 10 Pro med alla uppdateringar, så ser jag ett par främmande enheter. De finns inte med om jag loggar in på min router, och verkar inte ha någon IP-adress. Någon som vet hur detta kan uppstå? Har fiberlan via stadsnät. Bytte även SSID och lösen till det trådlösa, och även till Routern när jag upptäckte detta, men det blev detsamma som innan. Bifogar en bild på hur det ser ut.
 5. Har en 4 TB USB3 extern hårddisk som har fungerat klockrent. (Intenso 4 TB med en WD-disk inuti). Men nu har ca 2 TB bara förvunnit... Jag skulle flytta lite filer från denna disk till min andra dator och när jag var klar så sakande jag min mapp med musik, bilder och filmer i, och den har inte blivit raderad (vad jag vet), och den mappen finns inte heller i den andra datorn eller på någon annan hårddisk på min första dator, har letat i båda. Kollar jag på egenskaper för disken så säger en NTFS och bara ett par hundra GB ockuperat, ca 3.5 TB ledigt. Kör jag programmet Recuva så säger
 6. Det blir nytt nätverk vid varje uppdatering av windows. Win 7=Nätverk 1, Win 8=Nätverk 2, Win 8.1=Nätverk 3 och Win 10=Nätverk 4, hemma hos mig Nätverk 5. Har testat de inställningar som lev. gett mig utan framgång. Finns en ip-adress, men det går inte att surfa. Inställningar för ip o DNS står på auto.
 7. Ok, men hos mig heter den Nätverk 5 och hos morsan Nätverk 4. Hos mig funkar det. hos morsan fungerar internet inte alls. Står att det är fel på DNS-servern.
 8. I morsans dator så har det blivit Nätverk 4 efter uppgraderingar av Windows, och hemma hos mig Nätverk 5. Hemma hos mig så kommer jag ut på nätet, hemma hos morsan är det stopp. Blir nätverk 4 där. Så hur kan man ta bort alla nätverksanslutningar och ha enbart Nätverk 1 kvar ? Hur gör man då? Har försökt att högerklicka på egenskaper för nätverkskortet, men det går inte att ta bort. Är Win 10 Pro i burken. Fungerar med andra datorer hos morsan så uttaget är ok. Tips? Någon...tack
 9. Det var det jag gjorde. Körde den en gång till nu på morgonen och filen finns inte med vid scanning.
 10. Tack för tipsen! EasyBCD trodde jag inte fanns kvar, så det tänkte jag inte på. Det var också gratis nu, har för mig att det kostade pengar förut. Nu är bootmenyn fixad. Har även kört Windows diskrensning och den tog bort drygt 8 Gb med gamla inst.filer och "sk*t", men jag har fortfarnde kvar mappen: $Windows.~WS på 9.85 GB. Vad är den till och går den att radera direkt?
 11. Har Win 7 som huvudoperartiv på burken, ville testa Win 10 när den kom som beta. Testade Win 10 lite med det var ju en betaversion, så det var inte mycket att hurra för. Eftersom Win 10 kommit ut nu då åkte den in i samma burk på den disken som "Win Prew" låg på. Nu är det så att när jag startar upp burken så har jag "Win 7", "Win Prew" och "Win 10" i bootmenyn. Hur kan jag få bort "Win Prew" från bootmenyn??? (Kör dualboot/trippelboot från Microsoft) Har ingen lust/vill inte installera om.. Glömde en sak. I min Win 7 mapp c-disken så finns det 2 mappar, med dessa namn: $Windows.~
 12. Tack för svaren. Vet inte/har inte läst vad det var som fick moderatorn att gripa in.
 13. Hårdvaran har jag. Har både W7 och W8 tillgängliga. Har testat lite och det verkar som om W7 Pro är lite säkrare/stabilare att köra på än W8 Pro, verkar som om inte allt är uppgraderat ännu till W8. Fast W8 är snabbare än W7 tycker jag på det mesta.
 14. Tack alla för svaren. Men "Äpplet" är inget jag har varken som mobil eller PC, och tänker inte skaffa heller. Så Win 7 Home Premium är helt Ok då? Enda nackdelen med den är val att det går att ha max 16 GB ram i W7HP. Kanske säkrast att lägga i Win 7 Pro, då ram går upp till 192 Gb har jag för mig.
 15. Vilket operativ är bäst att köra när man redigerar film och musik (klippning, kodning m.m.)? Vet inte om det är någon större skillnad på t.ex. Win 7 HE och Win 7 Pro eller Win 8/8.1, min tanke är att ju mindre komponeter som installeras ju mer lättdrivet. Kanske är helt ute och seglar i denna fråga, men bara en sak som slog mig. i7-4770K. SSD-disk + vanliga diskar. 16 GB / 2133 MHz-Ram. HD 7950 3 GB Sapphire Radeon. 550 Watt PSU-Modulärt.