Turbopump

Medlem
  • Innehållsantal

    351
  • Gick med

  • Besökte senast

  • Dagar vunna

    15

1 följare

Om Turbopump

  • Rank

  • Födelsedag 1955-08-03

Ytterligare profilinformation

  • Kön
    Man
  • Från
    Smedstan

Senaste besökare till profilen

3 508 profilvisningar
  1. Ladda hem den från den här sidan. Windows kalkylator
  2. Så här ser det ut på min dator med ikonerna ordnade automatiskt.
  3. God Jul o Gott Nytt År!
  4. Testa att gå in på kontrollpanelen och leta upp ikonen "enheter och skrivare". Du hamnar då i nedan ruta. Finns din skrivare med i fältet 1? Om den inte finns där starta skrivaren och klicka på "lägg till skrivare" vid 2. Låt datorn söka för hitta skrivaren och om den gör det välj att lägga till den. Om skrivaren redan finns i fältet och är gråmarkerad så har datorn inte kontakt med den antingen p.g.a. att den är avstängd eller av annat skäl som e.x. att rätt drivrutiner saknas. Högerklicka på den och välj att felsöka. Om detta inte ger något vettigt svar prova högerklicka på den och välj
  5. Man kan tillverka en egen bat.fil för att ladda hem nuvarande och tidigare windows 10 versioner som kommer direkt från Microsoft servrar. Välj nedan länk som öppnar en sida med en massa text. Windows 10 1. Markera hela texten, välj att kopiera den. 2. Öppna programmet anteckningar på din dator och välj att klistra in all texten där. 3. Spara det som en fil på skrivbordet med e.x. namnet windows 10.bat. Viktigt att filen får ändelsen bat. 4. Placera sedan bat-filen i en egen mapp på datorn där du kan hitta den. När du vill ladda hem valfri windows 10 versio
  6. Problemet löst! Det var främst den borttappade åtkomsten till min trådlösa NAS (WDMYCLOUDEX2) som störde mej mest. För att komma åt den var jag tvingad att stänga av Malwarebytes "webbskydd". Nu behövs det inte längre för jag har ställt om NAS-en och min trådlösa ASUS-router från att använda ett nätverksprotokoll som heter SMB 1.0 (server message block) till att istället använda SMB 2.0-protokollet. Windows 10 är default inställt att använda SMB 2.0-protokollet. Användning av SMB 1.0-protokollet avråds p.g.a säkerhetsbrister. Se nedan. Techworld Tydligen funkar det bra gen
  7. Det funkar att stänga av "webbskyddet" temporärt när jag vill komma åt nätverksservern. Men Malwarebytes staff har ännu inte löst grundproblemet och fortsätter sin "investigation".
  8. En nödlösning men jag testar det i några timmar under kvällen så får vi se om det funkar.
  9. Jag gör som du säger.... tills vidare för det funkar fortfarande icke med Malwarebytes igång. Deras beta löste inte problemet. Något i Malwarebytes som kallas "web.protection" påverkar tydligen inte bara webben utan även lokala nätverket i datorn. Illa! https://forums.malwarebytes.com/topic/265121-local-nas/page/2/
  10. Jag tittade som hastigast på Malwarebytes forum och hittade genast en tråd om problemet. https://forums.malwarebytes.com/topic/265533-latest-mbam-appears-to-kill-local-network-sharing-visibility/ Dom har tydligen släppt en ny betaversion som ska lösa problemet, men jag har inte hunnit prova den ännu. Ska bli intressant att se om det funkar, tänker prova den ikväll.
  11. Jag provade både uppdateringar och nyinstallationer av Windows där jag installerade Malwarebytes senare. Det var ingen skillnad.
  12. Jag upptäckte efter höstuppdateringen av windows 10, den s.k. oktober 2020-uppdateringen, att åtkomsten till de andra datorerna i trådlösa nätverket och en server "försvann" i utforskaren efter att allt varit igång 10-15 minuter. Jag trodde det var någon bugg i windows 10-uppdateringen och backade tillbaka till flera tidigare uppdateringar, t.o.m. höstuppdateringen 2019. Ingen skillnad. Varje gång jag gjorde en omstart av datorn så var åtkomsten tillbaka men "försvann" igen efter 10-15 minuter. Det funkade även att koppla ned nätverksanslutningen och sedan koppla på den igen. Jag testade
  13. Man kan skapa en genväg på skrivbordet där man lägger in följande fras: C:\Windows\explorer.exe shell:::{BB06C0E4-D293-4f75-8A90-CB05B6477EEE} Då kommer man snabbt åt den gamla "systemsidan".
  14. Jag har märkt att den nya versionen "tappar bort" mitt nätverk med min server i utforskaren efter en stund. Då kan man inte nå den överhuvudtaget. Det enda jag då kan göra är att starta om datorn och då är det synligt i utforskaren igen men försvinner på nytt efter en stund. Jag har gjort en nyinstallation på två datorer med samma resultat .