Turbopump

Medlem
 • Posts

  377
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  16

1 Follower

About Turbopump

 • Birthday 08/03/1955

Ytterligare profilinformation

 • Kön
  Man
 • Från
  Smedstan

Recent Profile Visitors

3,833 profile views

Turbopump's Achievements

(5/8)

 1. Change Size of Taskbar Icons in Windows 11 | Windows 11 Forum (elevenforum.com)
 2. "Samlingsikonen" är den uppåtriktade vinkeln (1). Klicka på den så öppnas en ruta (2). Markera en ikon och "dra" den sedan upp till rutan. Man kan göra så med alla ikonerna utom klockan.
 3. Idag släpps windows 10 majuppdatering och man kan ladda hem mediacreation tool 21H1. ISO-versionen heter 10.0.19043.928. Ladda ned Windows 10 (microsoft.com)
 4. Om du väljer F6 när du är inne i bios så ska du hamna på nedan sida. Där har du möjlighet att själv välja fläktkurvor. Om du väljer tune all gissar jag att datorn själv testar fram en lagom fläktkurva. Har du provat detta?
 5. Trevlig helg och vårdagjämning i morgon!
 6. Om din nuvarande version är Windows 10 Version 20H2 för x64 så skall du välja den versionen från katalogen. Det blir den som är näst sist uppifrån räknat.
 7. Samma problem för alla verkar det som enl. diverse andra forum. Uppdateringen finns att ladda hem från Microsoft Update Katalog. Se till att välja rätt version. Microsoft Update Catalog
 8. Hittade en sida som just varnar för trubbel med uppdateringar p.g.a. "inkorrekt disk layout". Jag tycker att din dators disklayout ser något underlig ut men jag kan inte peka på vad som är fel. Då är vi inne på BIOS-MBR vs UEFI-GPT och där finns det nog andra på forumet som kan den saken bättre. Windows: Incorrect disk layout causes trouble with updates and feature upgrades | Born's Tech and Windows World (borncity.com) Om du testar en reparationsinstallation så kommer det antagligen inte att fungera om "disklayouten" är felaktig och då återstår förmodligen en ren nyinstallation som sista utvägen.
 9. Testa först en reparationsinstallation. Ladda hem din windowsversion som ISO-fil. Ladda ned Windows 10 (microsoft.com) Välj "ladda ned verktyget nu" och klicka därefter igång det samt välj "skapa installationsmedia" och spara filen som ISO-fil på din dator. Bortse från att det står "för en annan dator". Högerklicka sedan på ISO-filen och välj att öppna den med utforskaren. I trädet som då öppnas väljer du att klicka på "setup" för att starta installationen. Du kommer sedan att erbjudas möjlighet att spara personliga filer och appar. Gör det och se om det lyckas. Förhoppningsvis har du sedan en frisk windowsversion med dina personliga filer och appar i behåll. Skulle det misslyckas återstår nog bara en ren nyinstallation med uppstart från ett USB-minne. Lycka till.
 10. Man kan prova om datorn innehåller korrupta filer genom att köra ett CMD kommando. Skriv CMD i sökrutan, högerklicka på kommandotolken och välj "kör som administratör". Kopiera in exakt följande i det svarta fältet. DISM /Online /Cleanup-Image /ScanHealth Tryck enter och avvakta resultatet. Om resultatet blir att det finns korrupta filer så gör man på samma sätt som ovan men skriver istället DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth Tryck enter och avvakta resulatet. Edit: Din dator måste vara uppkopplade mot internet när du kör kommandona.
 11. Det kommer att funka men supporten för build 18363 kommer att upphöra "likt förbaskat" den 11 maj 2021.
 12. Versionen du använder kom i november 2019 och supporten för den upphör 11 maj 2021 om det är windows 10 home eller pro.