Gå till innehåll

Om avståndet mellan ikonerna på skrivbordet


Hans Peter
Gå till lösning Löst av Hans Peter,

Recommended Posts

Postad (redigerade)

Jag läste en intressant diskussion om "Liten text i alla program och menyer" visserligen under Windows 10, - men ändå. Jag trodde att jag kunde lära mig något och provade tipsen. Men det skulle jag inte ha gjort. Jag har försökt komma ihåg vad jag ändrade på och återställt det. Texterna är som förut, men mina ikoner på skrivbordet, som var samlade i nedre vänstra hörnet, är nu spridda över hela skärmen. Och det beror på att avståndet mellan dem har ökat så att de inte vill samsas längre intill varandra.

Finns det någon som har en idé om var inställningen för detta finns?

/hans peter

 

20230609_235631.jpg

Redigerad av Hans Peter
Bifogat bilden
Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Aktivitetsfältet finns längst ner på skrivbordet även hos Linda så när du skrev att ikonerna "var samlade i nedre vänstra hörnet" tänkte jag direkt på aktivitetsfältet. Men jag ser ju att Chromes tre genvägsikoner är uppe och svävar bland molnen hos dig. Var det instruktionerna i Cecilias länk du följde? https://support.microsoft.com/sv-se/windows/ändra-textstorleken-i-windows-1d5830c3-eee3-8eaa-836b-abcc37d99b9a Eller ändrade du under Bildskärmsinställningar?

 

  • Thanks 1
Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

1 minut sedan, Hans Peter sade:

Jag använder skrivbordsläget 1760x990, True color, (32 bitar), 50 Hz eftersom texten vid 1920x1080 blir väldigt små. (På en del ställen fungerar dock i och för sig inzoomning med CTRL och mushjulet.)

Det vanliga är att ställa in bildskärmens verkliga storlek som Bildskärmsupplösning och sen välja en högre procentsiffra under Ändra storleken för appar och andra objekt för det brukar bli ett bättre slutresultat.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Inte precis samma felbeskrivning men kolla om det hjälper: https://answers.microsoft.com/en-us/microsoftedge/forum/all/area-on-desktop-disabled-in-w11/e9a6de56-06e9-4dec-80cb-311de2272db7

I din första bild noterade jag att det är ett väldigt stort markerat område kring den valda ikonen. Är det fortfarande så eller har det återgått till att bara bli en liten markering runt ikonen?

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

1 timme sedan, Hans Peter sade:

Under tiden har jag fått ett annat tips. Nämligen: Högerklikcka på skrivbordet > Visa. Avmarkera allt utom Medelstora ikoner och Visa skrivbordsikoner.

Någon skillnad om du väljer Små ikoner i stället?

Tips:
https://www.elevenforum.com/t/desktop-icon-box-size-width-reduction.5035/ särskilt inlägg 10
https://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/all/suddenly-windows-11-stretched-my-icons/bd8156fc-ad60-4494-be41-3fe1e1d60a3f

 

  • Thanks 1
Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

  • Lösning

Tack, Cecilia, för att du ledde in mig på rätt spår. Jag hamnade slutligrn här https://www.techrepublic.com/article/how-to-change-icon-spacing-on-the-windows-11-desktop/, gjorde som det stod och resultatet syns på nedanstående bild. Till saken hör också att Justera ikoner mot rutnät på Bildskärmsinställningar/Visa skall vara i ibockad och att man inte får glömma ett starta om datorn efter registerändringen.

/hans peter

PS. Hur flyttar man lösningsknappen till ditt senaste inlägg?

 

20230610_154140.jpg

  • Thanks 1
Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

16 minuter sedan, Hans Peter sade:

PS. Hur flyttar man lösningsknappen till ditt senaste inlägg?

Eftersom du hittade en annan sida som löste problemet så är det väl snarast ditt senaste som innehåller lösningen. Du flyttar markeringen genom att först välja bort markeringen på det valda inlägget och därefter går det att markera ett annat inlägg.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Delta i dialogen

Du kan skriva svaret nu och registrera dig senare, Om du har ett konto, logga in nu för att svara på inlägget.

Gäst
Svara i detta ämne...

×   Du har klistrat in innehåll med formatering.   Ta bort formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Din länk har automatiskt bäddats in.   Visa som länk istället

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Skapa nytt...