Cecilia

Hedersmedlem
 • Innehållsantal

  5 764
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar vunna

  117

 Innehållstyp 

Profiler

Forum

Gallery

Downloads

alltomwindows.se - Sveriges största community om Windows

Allt postat av Cecilia

 1. Kanske löser sig när drivrutinerna mm har installerats.
 2. Det är ju viktigt att installera datorns drivrutiner och ibland även andra program från datortillverkaren för att allt ska fungera, särskilt när det gäller Windows 7 och äldre Windows-versioner.
 3. Datorn saknar drivrutin för nätverkskortet (Ethernet-styrenhet). Vad gjordes i datorn innan problemet började? Kolla på datortillverkarens supportsidor för datormodellen och leta efter drivrutiner för chipset och nätverkskortet.
 4. Hur länge har det varit så här? Vad gjorde du i datorn innan problemet började, typ (av)installerade, registerstädning, uppdaterade något annat program?
 5. Det enda riktigt säkra är väl att gå till Asus supportsidor och söka efter din datormodell för att hitta alla godkända drivrutiner till den.Rätt hyfsat säkert är att leta reda på vad man har för chipset, grafikkort, nätverkskort och se om de tillverkarna har några nyare drivrutiner. Att använda ett program innebär alltid en risk för att de anser att man ska ha en viss drivrutin som inte alls passar och orsakar problem i stället.
 6. Tycker det är få program och borde inte vara något som segar ner uppstarten något nämnvärt, men visst kan du pröva att inaktivera en i taget och se om det gör någon skillnad.
 7. Kanske dålig kontakt mellan processorn och kylaren eller det finns damm någon annanstans. Jag kan ju inte veta vilka program som fungerar just i din dator. Bäst är ju om Toshiba har något till din datormodell. Andra program finns det tips om här: https://www.howtogeek.com/howto/windows-vista/ever-wonder-what-temperature-your-cpu-is-running-at/ https://www.wikihow.com/Monitor-CPU-Temperature För uppstartstiden är det mest effektiva att byta ut hårddisken till en SSD.
 8. Den vanligaste orsaken till höga temperaturer är att det har samlats damm i fläkten eller i luftkanalerna som ska kyla processorn mm. Man bör kolla temperaturen med flera program när så höga värden visas för det händer att vissa program missuppfattar vad värdena från moderkortets sensorer betyder. Normalt borde nog datorn redan ha stängt av sig när det är så extremt höga värden.
 9. Det är inte normalt och det kan ju upphov till låsningar och andra problem. Ju svalare desto bättre eftersom hög temperatur gör att elektronik åldras fortare, alltså större risk för att något går sönder.
 10. Cecilia

  Helghälsningar

  Trevlig helg!
 11. Finns ju ingen anledning till att betala för en Linux-distribution utan sådana finns ju gratis om du vill se om din dator då går snabbare.
 12. Ingen orsak :) Håller med dig, jag skulle inte vilja handla utan kryptering numera.
 13. Tyvärr är det nog rätt svårt för någon här i forumet att veta om Löplabbet har blivit hackade. Det bästa tror jag är om du kan kontakta företaget, helst någon annan väg typ Facebook eller Twitter, och berätta så får de undersöka saken. Men du rapporterar falsklarm (false postives) till Norton här: https://submit.symantec.com/false_positive/
 14. Opera är bra webbläsare med eller utan VPN. VPN gör att webbplatsen tror att man är någon annanstans i världen och det kan ställa till problem med Gmail och Outlook webbmejl eftersom de försöker skydda ens konto från att tas över av någon hackare någon annanstans i världen..
 15. En bra gjord webbläsare blir inte osäkrare för att den har VPN inbyggt. Vad är det för webbläsare du tänker på?
 16. Finns ju helt andra webbläsare som Firefox och Opera också. Men om du har reklam i Edge men inte i Internet Explorer på samma webbsidor så låter det som att du har installerat något reklamblockeringstillägg i Internet Explorer men inte i Edge.
 17. Om volvoforumet har något underforum för frågor om själva forumet kan du skriva där och fråga om det är fler som råkat ut för det och om de ansvariga har märkt att det är problem. Du kan pröva med en annan webbläsare eller gå till volvoforumet i privat läge eller utan att några tillägg är aktiverade i webbläsaren.
 18. Det där felmeddelandet brukar komma från webbläsaren och scriptet är då en bit kod som finns på webbsidan du vill titta på. Kommer det när du kollar på någon viss webbplats?
 19. Välj Visa i menyn och sen Gruppera efter - ingen.
 20. Ja, Aliexpress är som Blocket, massa olika säljare som lägger upp annonser.
 21. Det är ju tyvärr omöjligt att veta vilken behörighet som är fel i just din dator, tydligen ingen av de vanliga ställena eftersom de olika tipsen inte hjälper. Har du kört någon registerstädning eller optimering av Windows? Ibland orsakar sånt problem av den här typen. Ibland går det bättre att uppdatera via sidan https://www.microsoft.com/sv-se/software-download/windows10 än via Windows Update.
 22. Det är vad de olika åtgärderna på den sidan handlar om. Har du gått igenom detta? https://support.microsoft.com/en-us/help/10164/fix-windows-update-errors
 23. En sak till. Om du har ett antivirusprogram från någon annan än Microsoft så avinstallera det och starta om datorn först.
 24. Access denied betyder den felkoden, alltså Windows Update får besked om att det inte har rätt att byta ut någon fil eller liknande. Det finns många orsaker till det och här är en åtgärdslista som hjälper de flesta: https://www.thewindowsclub.com/windows-update-install-error-0x80070005 Varning: Klicka inte på länkarna efter orden Recommeded eller Tip, utan bara på de länkar som är inne i själva texten.
 25. Nu hänger jag inte med, vad har en Office-felkod att göra med felkoden från Windows Update?