Cecilia

Hedersmedlem
 • Posts

  6,003
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  125

Everything posted by Cecilia

 1. Du kan pröva Speccy: https://www.ccleaner.com/speccy Som vanligt med gratisprogram är det bäst att hålla koll under installationen så att man inte får med något annat program.
 2. En VPN brukar man använda för att kryptera förbindelsen mellan datorn och webbservern så att den inte kan bli avlyssnad på vägen. Är det verkligen vad du vill göra? Jag kan inte se hur en VPN skulle stoppa olaglig fildelning.
 3. Eftersom det är en SSD från Samsung så är det bra om du kör Samsungs eget program för SSD-hantering och -test.
 4. Har du kört kommandot chkdsk i Kommandotolken? Hur ser det ut i Diskhanteraren? Det här är ett forum som inte har så många aktiva medlemmar nu för tiden.
 5. Alla med gamla datorer och Windows 7 kunde inte uppdatera till Windows 10 utan de fick bli kvar på Windows 7. Så på det sättet är det ingen skillnad.
 6. Det går ju utmärkt att fortsätta med Windows 10 i några år tills säkerhetsuppdateringarna slutar att komma.
 7. Det finns andra ställen som grafikkort och chipset som kan överhettas också. När det gäller apoteket är det ju bra att kolla med fler webbläsare, rensa cache och apotekets cookies i webbläsaren.
 8. Storlek, upplösning och avstånd till skärmen spelar roll. Är det samma avstånd mellan dig och teven respektive din mammas skärm? Vet du vad det är för upplösning på teven och din mammas skärm eller vad är det för skärmmodell som din mamma har?
 9. "så kunde jag inom en minut se att hela CPU:en gick upp i topp och så dog datorn." Det brukar vara ett tecken på överhettning någonstans i datorn. Ja, jag menade att en ominstallation kan vara bra för att utesluta vissa fel. Samsung har ett program som kan testa en SSD för att se om den börjar bli dålig.
 10. Nej, det gör det nog inte. Men du bör ju noga kontrollera hur datorn fungerar innan du börjar ändra inställningar och mellan varje programinstallation så att du inte introducerar felet genom något du gör.
 11. Ställ in att datorn inte ska startas om automatiskt när ett systemfel inträffar: https://www.tenforums.com/tutorials/69012-enable-disable-bsod-automatic-restart-windows-10-a.html#option1 För att veta om omstarten beror på ett systemfel eller något annat. Föreslår att du byter tillbaka till normalt lösenord först och sen sätter en pinkod igen om du vill ha det.
 12. Skulle kunna vara överhettning pga extra belastning eller så får det någon drivrutin att krascha.
 13. Okej, vet inte riktigt hur du vill att en skärm ska kompensera för det. Ska den vara stor så att du kan förstora allt som visas så det blir lättare att se?
 14. Om du väljer General i vänsterkanten bör du se språkinställningen.
 15. Du har så smalt fönster att hela menyraden inte får plats. Om du klickar på "..." i det blå fältet bör du få upp resten av menyvalen så att du ser kugghjulet.
 16. Kan du bifoga en skärmbild på hur din Outlook ser ut?
 17. Klicka på kugghjulet i mörkblå menyraden. Scrolla ner i fönstret som dyker upp och välj View all Outlook settings. I nya fönstret välj General till vänster så ser du sen valet av språk.
 18. Om du menar webbtjänsten/sidan/platsen outlook.live.com så se här: https://eforum.idg.se/topic/364388-n%C3%A5n-som-vet-varf%C3%B6r-outlooklivecom-bara-har-engelska-som-spr%C3%A5k-nu/
 19. Jag har för mig att du måste ha valt rätt i frågan om Ljust eller mörkt tema också så pröva med att ändra där.
 20. Det finns många sorters återställningar. Vad är det för sorts återställning du vill göra? Har du kollat om det står något i datormanualen gällande den sorts återställning du vill göra? Manualen bör du kunna ladda ner från HP.
 21. Vad för sorts dålig syn? Hög ljusstyrka och kontrast kan nog vara bra för en del synproblem.
 22. Om du har problem med att komma åt routern så kanske TeamViewer så att du kan fjärrstyra en av deras datorer i stället fungerar bättre.
 23. Man kan flytta filer mellan användarkonton och program går ju normalt att starta oavsett vilket användarkonto man använder.