Gå till innehåll

Cecilia

Moderator
  • Innehållsantal

    7 438
  • Gick med

  • Besökte senast

  • Dagar vunna

    247

Allt postat av Cecilia

  1. Det inträffade för ungefär ett år sen för en del efter en Windows-uppdatering. Men rent allmänt så är kanske två till tre dagar för lite för att ett ovanligt problem ska bli känt.
  2. Är det någon uppdatering som har orsakat något värre problem än att uppdateringen inte installeras?
  3. Du bör ju kopiera dem någonstans för det är ju en risk att datorn en dag inte startar eller att lagringsenheten i den går sönder.
  4. Som sagt när Defender tar bort något innan det hamnar i datorn så får du inte reda på det. Försöker du påstå att det aldrig är så att andra antivirusprogram släpper in skadliga filer? Du har ju ingen möjlighet att jämföra utfallet mellan olika program när nästan alla hemanvändare använder Defender. De som använder Norton eller McAfee för att de tycker att det är enklare att betala än att avinstallera programmen som kom med datorn är de som minst behöver ett antivirusprogram eftersom de inte gör just något annat än läser mejl och kollar på sociala media. Det är verkligen inte enstaka labbtester Du får berätta hur alla dessa välrenommerade tester görs på fel sätt.
  5. De flesta personer använder inte VPN alls. Utan att veta vad Norton menar med "dark web övervakning" går det inte att veta om det är något som andra antivirusprogram/företag gör eftersom det inte är en etablerad term.
  6. Har du tänkt på att det är endast i sådana fall som man skriver på ett forum eftersom man då behöver hjälp av någon annan eller bara är irriterad? När ens antivirusprogram blockerar filer innan de ställer till någon skada så skriver man inte det någonstans. Naturligtvis kan Defender blockera en massa skadliga filer så fort de anländer till datorn och innan de har gjort något. Det visar sig ju i de tester av antivirusprogram som görs.
  7. Bra Jovisst, men det var inte riktigt så jag menade utan att ibland känns det som att du inte riktigt tar elsäkerheten på allvar och då t ex därför att du inte visar hur du faktiskt gjorde i praktiken. Det är en sak att gilla inlägg som beskriver hur du ska göra (teoretiskt) och en annan sak att det faktiskt blir gjort på ett säkert sätt (praktiskt).
  8. Det är bra att uppdatera båda men uppdatera inte drivrutiner samtidigt som du uppdaterar BIOS så välj först BIOS Update och när det är klart och datorn är omstartad så tar du den andra.
  9. Det fungerar tillräckligt bra för de flesta. Om du vill jämföra med andra antivirusprogram så länkar Thirteen olika tester i tråden
  10. Ja, börja med att installera och köra MyAsus.
  11. Börja med programmet MyAsus för det bör kunna hjälpa dig att hitta de drivrutiner som behöver uppdateras. Kanske även BIOS/UEFI men om det inte innehåller någon funktion för det så installera senaste BIOS.
  12. Antagligen Det är i alla fall modeller som är så lika att de har samma drivrutiner, BIOS/UEFI mm.
  13. Jag vet inte hur det är på din dator men till höger på sidan https://www.asus.com/se/support/download-center/ finns det en länk om att hitta modellnamnet.
  14. Ja, det finns ett gratis antivirusprogram i Windows 10 och det heter Defender. När Norton är helt avinstallerat så kommer det att starta automatiskt.
  15. Reparationen av Windows fixar om det är fel på Windows-filer men SSD:ens testprogram testar om det är fel på SSD:n. Kolla på sidan https://www.asus.com/se/support/download-center/ om det finns uppdateringar för din dator.
  16. Det var ju inte så många år det och då borde det inte vara något problem med strömförsörjningen som kan vara felet när datorn inte vill komma igång. Kanske SSD-problem? SSD-tillverkare brukar ha testprogram.
  17. Ja, det var antagligen den som städade bort crash-filerna. Hur gammal är datorn?
  18. Hittar WhoCrashed något?
  19. Och hur löste du skyddsjordningen @Dag Erlandsson ? När vi ger dig så mycket hjälp vore det trevligt att få veta att du faktiskt bryr dig om vad vi skriver, om inte minskar intresset för att hjälpa dig i framtiden.
  20. Visserligen men de gånger jag tyckte det var verkligen viktigt och jag inte fick något svar från forumansvarig person så mejlade jag Mikael och då kom det ett svar, vanligen från forumansvarig men ibland från Mikael, inom en arbetsdag.
  21. Ingen orsak Du får berätta hur det går och gärna vilken app det gäller eftersom det kan vara bra för någon annan att veta framöver.
  22. Det borde ligga internt i just den appen. Går det att logga in med den felaktiga adressen? Då borde det finnas kontoinställningar i appen där det går att ändra mejladress. Eller kanske gå tidningens sidor online och där skapa ett nytt konto med korrekt mejladress för att sen ändra inloggningsinformationen i appen?
  23. Ja, det är den vanliga felkoden för den uppdateringen. Hur har det gått med skrivardrivrutinen som du startade tråden med?
  24. Har du fortfarande problem med skrivardrivrutinen? Vilken felkod har du fått för KB5034441?
×
×
  • Skapa nytt...