Cecilia

Hedersmedlem
 • Innehållsantal

  5 931
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar vunna

  123

 Innehållstyp 

Profiler

Forum

Gallery

Downloads

alltomwindows.se - Sveriges största community om Windows

Allt postat av Cecilia

 1. Jag hoppas att du menar på sidan jag länkade till för det är det enda godkända stället. Dubbelkolla att du har säkerhetskopior på allt viktigt. Eventuellt hämta kritiska drivrutiner i förväg och spara på ett USB-minne, visserligen inte så vanligt med sådana problem längre men det är inte kul att stå där efter ominstallationen och sakna nätverksdrivrutiner så datorn inte har någon internetanslutning.
 2. https://www.microsoft.com/sv-se/software-download/windows10
 3. Du bör använda något som är nyare än snart två år gammalt så du slipper en massa uppdateringar efter installationen.
 4. ? Det finns andra kalkylatorprogram att ladda ner, se tidigare inlägg.
 5. Så den är inte borta i betydelsen att programmet/appen saknas i datorn (som jag trodde) utan den finns men kraschar när du startar den. För en kraschande kalkylator finns det tre förslag på sidan https://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/apps_windows_10-winapps-appscat_tools/windows-10-calculator-keeps-crashing/1dc9f284-d55b-41a9-9818-89b227e65d00 Felsökaren för appar, WSResetPress och Reset av den. Ytterligare något tips här: https://support.microsoft.com/en-us/account-billing/fix-problems-with-apps-from-microsoft-store-93ed0bcf-9c12-3df6-6dda-92ec5d0415ac
 6. Vad är det som har hänt i datorn sen den tidigare tidpunkten? Bara så att du inte råkar ut för samma sak igen.
 7. Har du problem med att ladda ner andra appar i Microsoft Store också? Sen finns det ju andra kalkylatorprogram som man kan installera i stället: https://alternativeto.net/software/insect--interactive-scientific-calculator/ https://www.windowscentral.com/best-calculator-apps-windows-10 https://www.thewindowsclub.com/best-free-calculator-apps-for-windows-10
 8. Prövat med olika webbläsare? Prövat med att inaktivera tillägg i webbläsaren? Särskilt annonsblockeringstillägg kan orsaka den typen av problem.
 9. Kommer du åt överkanten? I så fall kan du ju minska där och sen flytta fönstret uppåt dit du vill ha det.
 10. Cecilia

  NYTT ÅR

  Tack detsamma och se här: https://www.alltomwindows.se/topic/19842-helghälsningar/?do=findComment&comment=235538
 11. God Jul! Njut av lugnet och stillheten
 12. Prövade du med en systemåterställning till en tidigare tidpunkt?
 13. Byte av processor brukar göra att man behöver byta moderkort och ibland även RAM-minne. Att kolla att hårddisken är frisk är gratis liksom att ominstallera Windows så de två sakerna är bra att börja med. Därefter kan man byta ut hårddisken mot en SSD.
 14. Du har ovanligt mycket RAM-minne. Jag hade fram till för ett år sen en i3-processor men den var några år äldre och trots SSD i stället för hårddisk så tyckte jag den datorn började bli för långsam för mig för ett drygt år sen.
 15. Det kan ju tänkas att den börjar bli dålig. I Enhetshanteraren bör du kunna se ett artikelnummer för den som du kan googla för att hitta vem som har tillverkat den. Tillverkaren bör ha ett testprogram som du kan köra för att få reda på skicket på disken. Det förekommer även att datortillverkaren har skickat med testprogram, kolla om du har något från datortillverkaren i Start/Windows-menyn.
 16. Är det en mekanisk hårddisk eller en SSD?
 17. En ominstallation av Windows 10 kan ibland göra datorn snabbare. Byta ut en gammal hårddisk mot en SSD brukar göra datorer avsevärt snabbare. Är det ont om RAM-minne så kan mer RAM-minne hjälpa till. Men det finns ingen inställning som gör en dator snabb eller långsam eftersom det knappast är någon som vill att datorn ska vara långsam.
 18. Finns mejlen i Outlook 2007? (Ta bort internetförbindelsen i datorn innan du öppnar programmet så att inte fler mejl ramlar in där.) Gör någon sorts säkerhetskopiering av alla mejlen. Jag kan inte Outlook 2007 så jag kan inte vägleda dig. Eventuellt kan det vara att flytta mejlen till lokala mappar. Ta bort kontot i Outlook 2007 (därför viktigt att först spara mejlen). Skapa kontot på nytt men denna gång som IMAP i stället för POP3. Flytta tillbaks de sparade mejlen till de mappar du normalt har i kontot. De bör nu synkroniseras tillbaks till mejlservern.
 19. Det kan vara bäst att starta en ny tråd om detta problem. Det här är ju trots allt forumet för Office-paketet och då kanske frågan missas av de som inte kan Office men nätverk.
 20. Pröva detta: https://www.howtogeek.com/283877/how-to-delete-files-windows-claims-are-too-long/
 21. Du kan ju pröva om det har med antivirusprogrammet (F-secure egentligen) att göra genom att avinstallera det, köra F-secures särskilda avinstallationsprogram och starta om datorn innan du kollar om datorn beter sig bättre. Uninstallation tool for Windows: https://www.f-secure.com/en/home/support/tools
 22. Hade du tänkt skriva något nytt eller var det någon särskild anledning till att du gjorde en kopia av ditt tidigare inlägg?
 23. Okej, jag har inte ens det attributet där, vilket kan bero på att jag har en lite äldre Windows 10 (1909). Men Arkiv brukar betyda en av två saker antingen att filen är ändrad sen den skapades eller att den är arkiverad i en komprimerad mapp (zip-fil). I det senare fallet får man packa upp mappen först. I vilken mapp ligger filen? Man kan ju tänka sig att hela mappen är skrivskyddad.