Jump to content

Ej behörig till Program Files


Go to solution Solved by Cecilia,

Recommended Posts

När jag skall installera ett program så är jag ej behörig att lägga det i Program Files. Istället frågas om jag vill lägga till det i C:Användare/NN. Visst skall jag kunna installera i Program mappen? Går jag in på egenskaper/säkerhet så är jag som administratör inte behörig till något och som användare att läsa och visa innehåll. Ska mappen vara skrivskyddad?

Win 8

//PC

Link to comment
Share on other sites

Nja, i alla fall i min dator (Windows 10 men det brukar inte skilja sig mot Windows 8 ) så är Särskilda behörigheter markerad för Administratörer och klickar man på Avancerat så ser man att Administratörer får Ändra själva Program-mappen och har Fullständig behörigheter till samtliga undermappar alltså mycket mer än bara Läsa och köra.

Link to comment
Share on other sites

Stämmer. Administrators (namn/administrators) står två ggr. Fullständiga rättigheter resp ändra. Men du menar att jag måste köra som admin för att kunna installera på Program Files? Jag som user borde väl också kunna installera där?

Link to comment
Share on other sites

  • Solution

Det beror på hur programmet är gjort. Normalt kan ju användare installera program i Programmappen men gamla program fungerar inte alltid så bra i det avseendet och då kan det vara så att man måste ta till lite omvägar som att installera som administratör, ange att installationsfilen ska köras i kompatibilitetsläge eller installera i en av ens egna mappar typ i Dokument.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...